یکشنبه ۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۳
صلاحي: كتابخانه ملي، گذرگاه ديپلماسي فرهنگي است

اسحاق صلاحي رييس جديد سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران در مراسم معارفه خود گفت: سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران، گذرگاه انتقال فرهنگ‌ها و معبر ديپلماسي فرهنگي كشور است و اين مكان فرهنگي بايد مورد استفاده آگاهانه قرار گيرد. صلاحي همچنين علي‌اكبر اشعري را از جمله شخصيت‌هاي فرزانه، فرهنگي و اثرگذار در تاريخ فعاليت كتابخانه ملي ايران دانست.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، مراسم معارفه دكتر اسحاق صلاحي، رييس جديد سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران و توديع علي‌اكبر اشعري، رييس سابق اين سازمان، صبح امروز (5 تير) با حضور سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، مجتبي ثمره‌هاشمي، مشاور ارشد رييس جمهور و معاونان و كاركنان سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران برگزار شد.

در اين مراسم صلاحي، درباره رييس پيشين كتابخانه ملي ايران گفت: علي‌اكبر اشعري از جمله شخصيت‌هاي فرزانه، فرهنگي و اثرگذار در تاريخ فعاليت كتابخانه ملي ايران محسوب مي‌شود.

وي خود را عضو كوچكي از مجموعه معنوي، فرهنگي و دانشگاهي كتابخانه ملي ايران معرفي كرد و گفت: اين كتابخانه چيزي از جبهه‌هاي دفاع مقدس كم ندارد؛ چرا كه در جبهه‌ها تير و تركش و سنگر اولويت دارد و در كتابخانه ملي روح انسان‌ها بايد دور از تهاجم قرار گيرد.

صلاحي قلم‌هاي نخبگان را تيزتر از تير در ميدان‌هاي جنگ دانست و افزود: در گذشته عرصه قدرت براساس وضعيت تسليحات نظامي و مسايل فيزيكي سنجيده مي‌شد، درحالي كه امروز قدرت بر فرهنگ و دين متمركز است و كتابخانه ملي ايران در حفظ دين و فرهنگ كشور جايگاه مهمي دارد.

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با اشاره به سپري شدن موج كشاورزي، صنعت، فناوري اطلاعات و گام نهادن در دنياي انفجار اطلاعات گفت: محقق و پژوهشگر دنياي امروز نبايد محدود به كتابخانه‌ها شود، بلكه بايد بتواند خود را به ابزار روز دنيا مجهز كند و اين وظيفه اهالي فرهنگ است كه ابزار مناسب را در اختيار پژوهشگران قرار دهند.

وي يادآور شد: ايران از پشتوانه فرهنگي چند هزار ساله برخوردار است، اما اين پشتوانه، معضلي از جامعه امروز حل نمي‌كند. قلم اهالي فرهنگ كشور، فرماندهان ميدان جنگ است. سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران بايد بتواند علاوه بر ميراث‌داري فرهنگ گذشته با توانمندي‌هاي جديد اين ميراث را به نسل آينده منتقل كند.

صلاحي با تاكيد بر وجود اسناد و مدارك فراوان در كتابخانه ملي ايران گفت: راه‌اندازي كرسي‌هاي آزادانديشي براي فرهيختگان و نسل جوان و استفاده از تجربيات بزرگاني چون علي‌اكبر اشعري، از گام‌هاي آتي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران خواهد بود.

همچنين سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به جايگاه ارزنده كتابخانه ملي ايران براي حفظ گنجينه و ذخيره اسناد كشور گفت: دو سال است كه در شوراي اسناد ملي شركت مي‌كنم و در اين سال‌ها شاهد فعاليت بسيار كاركنان و اعضاي شورا به منظور امحاء و نگهداري اسناد بودم.

وي در ادامه افزود: با توجه به اهميت استفاده اسناد از سوي محققان و دانشجويان، بهتر است موضوعات تحقيق و پايان‌نامه‌ها در اين سازمان مشخص‌تر باشد تا مقالات و آثار كاربردي و جامعي از سوي پژوهشگران و دانشجويان ارايه شود.

حسيني با اشاره به اهميت برپايي نمايشگاه‌هاي كتاب و نسخه‌هاي خطي از سوي كتابخانه ملي ايران گفت: كتابخانه ملي ايران همكاري بسياري با كتابخانه‌ها و مراكز اسنادي كشورهاي همسايه و عضو اكو انجام داده‌ كه اميدواريم اين همكاري‌ها با روند مطلوب‌تري دنبال شود.

وي يادآور شد: برنامه آموزش كتابداران و شركت در نمايشگاه‌‌هاي خارجي كتاب و تقويت روند برپايي كميته ملي حافظه جهاني در كتابخانه ملي نيازمند گسترش و تقويت است. در نهايت اميدواريم كتابخانه ملي مكاني پرجاذبه براي اهالي فكر و انديشه كشور باشد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، صلاحي رييس جديد سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران را از نيروهاي متعهد و خدمت‌گذار در عرصه‌هاي دانشگاهي، قلم و انديشه و صاحب مقالات و كتاب و شخصيتي تاثيرگذار در مسايل آموزشي، پژوهشي، مديريتي و اجرايي دانست.

وي در پايان اظهار كرد: علي‌اكبر اشعري، رييس پيشين سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران از مجموعه كتابخانه ملي و ساير مراكز فعال فرهنگي خداحافظي نخواهد كرد و همچنان حامي و مرتبط با مجموعه‌هاي پيشين خواهد ماند. 

مراسم معارفه رييس جديد كتابخانه ملي ايران و توديع رييس پيشين اين كتابخانه در تالار شهيد يوسف شريعت‌زاده كتابخانه ملي ايران برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها