تاليف كتاب «فقه سياسي و انتخابات» به پايان رسيد. اين اثر مشروعيت برگزاري انتخابات را در اسلام بررسي ميكند و پاسخي براي آن دسته از افرادي به شمار ميآيد كه نميتوانند تجميع جمهوريت و اسلام را بپذيرند.\
وي با اشاره به اين كه امكانپذيري اين مساله را امام خميني(ره) در انقلاب اسلامي نشان دادند، گفت: در اين پژوهش با بيان ادله و آراي مخالفان، به برخي از نهادهاي حقوقي صدر اسلام نظير «بيعت» و «شورا» كه در زمان پيغمبر(ص) وجود داشتند و آيات مختلفي به آن امر ميكردند، اشاره كردهام تا پاسخي به آراي مخالف باشد.
عضو هيات علمي پژوهشكده علوم و انديشه سياسي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي درباره نتيجهگيري كه مخاطبان پس از مطالعه اين اثر به دست خواهند آورد، بيان داشت: آنها درخواهند يافت كه چنانچه انتخابات به روال صحيح انجام شود و بگذاريم مردم درك صحيحي از فرد يا نظامي كه ميخواهند داشته باشند، در صورت اجراي يك انتخابات درست، كارگزاران خوبي روي كار خواهند آمد.
نويسنده كتاب «اندیشه سیاسی سید کاظم یزدی» قشر تحصيلكرده جامعه را مخاطب اصلي اين كتاب خواند و گفت: اكنون نقدهايي نسبت به مبحث جمهوريت عنوان ميشود و برخي افراد به عنوان اين كه به نفع اسلامي ميخواهند صحبت كنند، جمهوريت را نفي ميكنند. از سوي ديگر برخي از افراد جمهوريت را با اسلام در تضاد ميدانند و معتقد به دموكراسياند، اما تجميع آن را با اسلام امكانناپذير ميدانند. بر اين اساس، من مدلي را در اين كتاب ارايه دادهام كه تجميع اين دو را مطرح ميكند.
پيشبيني ميشود كتاب «فقه سياسي و انتخابات» تا پايان سال جاري از سوي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي منتشر شود.
نظر شما