دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۸
انتشار خلاصه‌ کتاب‌های مرتبط با مخاطرات فضای مجازی

عضو هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه دامغان و طراح و مدیر وب‌سایت «مه‌شکن» با بیان اینکه این وب‌سایت به معرفی کتاب‌های مفید در حوزه فضای مجازی می‌پردازد، گفت: با موافقت نویسندگان برخی از کتاب‌ها، این امکان فراهم شد که خلاصه‌ای از آثار مهم تالیفی در این وب‌سایت ارائه شود.

رضا مرتضوی عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه دامغان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در سمنان، بیان کرد: محصول این پژوهش در قالب یک وب‌سایت به زبان فارسی به آدرس http://meh-shekan.ir در دسترس علاقمندان قرار دارد.

طراح و مدیر وب‌سایت «مه‌شکن» افزود: این وب‌سایت علاوه بر مطالبی در خصوص انواع آسیب‌های محتمل شامل آسیب‌های حقوقی، مالی، اجتماعی، اخلاقی، امنیتی، تربیتی و روانشناسی از دیدگاه مقالات، مستندات و تجربیات سایر کشور‌ها به معرفی کتاب‌های مفید در این حوزه نیز می‌پردازد و با همراهی و موافقت نویسندگان برخی از این کتاب‌ها این امکان مهیا شد که خلاصه‌ای از کتاب‌های مهم تالیفی در این وب‌سایت ارائه شود.

مرتضوی گفت: در کنار محتوای نوشتاری به‌جهت افزایش جذابیت سامانه برای مخاطبین، محصولات چندرسانه‌ای گلچین شده از سطح وب شامل سخنرانی‌ها، تصاویر و موشن‌گرافی‌های مرتبط نیز ارائه شده است و حتی برای علاقمندان تعدادی از بازی‌های ایرانی و قابل استفاده برای خانواده‌ها به همراه لینک دانلود نیز معرفی شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه دامغان با تشریح بخش های مختلف وب سایت مذکور یادآور شد: یکی از بخش‌های مهم این وب‌سایت ارزیابی میزان وابستگی شدید افراد به استفاده از اینترنت با استفاده از پرسش‌نامه معتبر بین‌المللی است که افراد می‌توانند به‌صورت رایگان با پاسخ به ۲۰ سوال در قالب فرم وب میزان وابستگی شدید خود به این فضا را به عنوان یک آسیب ارزیابی کنند.

مرتضوی جامعه هدف از طرح پژوهشی را والدین معرفی کرد و گفت: سعی شده است در قالبی جذاب و مفید مجموعه‌ای از اطلاعات پراکنده در سطح وب برای اطلاع‌رسانی فراهم شود.

این پژوهشگر وب سایت مذکور را آماده ارائه خدمت به بازدید‌کنندگان معرفی کرد و ادامه داد: از خانواده‌ها تقاضا می‌شود با مراجعه به آن ضمن مطالعه مطالب، نظر و پیشنهاد ارزشمند خود را برای بهبود محتوا از طریق فرم تماس ارائه کنند. 

مرتضوی اظهار کرد: این طرح پژوهشی در سال ۱۳۹۸ در کمیته تخصصی فناوری اطلاعات (IT) زیر نظر سازمان برنامه و بودجه استان سمنان برای اجرا طی مدت یک سال تصویب شد.

وی با تاکید بر اینکه افزایش سطح سواد رسانه‌ای در دنیای امروز برای اعضای خانواده‌ها امری اجتناب‌ناپذیر است تصریح کرد: این موضوع با وجود فضای آموزشی جدید و افزایش استفاده از خدمات فضای مجازی توسط دانش‌آموزان و دانشجویان ناشی از ویروس کرونا اهمیتی دوچندان یافته است. 

مرتضوی افزود: پژوهش مذکور توسط شورای پژوهشی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان ارائه و اجرایی شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها