پنجشنبه ۱۲ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۹:۱۸
رونمایی از کتاب «بهشت عارفان» در همدان

همدان - کتاب «بهشت عارفان» شرح کلمات عرفانی باباطاهر همدانی اثر حسین انصاریان در همدان رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در همدان، آیین پاسداشت حجت‌الاسالام شیخ حسین انصاریان در همدان برگزار و در آن کتاب «بهشت عارفان» شرح کلمات عرفانی باباطاهر همدانی اثر حسین انصاریان رونمایی شد.

«بهشت عارفان» شرحی بر اساس آیات قرآن و روایات اهل بیت بر اشعار باباطاهر همدانی

استاد اخلاق، مفسر قران و مولف کتاب «بهشت عارفان» در این مراسم گفت: اولین باری که من با باباطاهر و اشعار او آشنا شدم کلاس هفتم دبیرستان بودم.

رونمایی از کتاب «بهشت عارفان» در همدان

وی با اشاره به شعر «خوشا آنان که الله یارشان بی‌، به حمد و قل هو الله کارشان بی‌، خوشا آنان که دائم در نمازند، بهشت جاودان بازارشان بی‌»، ادامه داد: این دوبیتی باباطاهر مضمونی از سوره معارج بود، من از رباعیات باباطاهر زیاد استفاده می‌کنم و کمتر شد که رباعیات ایشان را بشنوم و گریه نکنم.

انصاریان عنوان کرد: بنده از جوانی به کلمات قصار باباطاهر علاقه داشتم و تمایل داشتم که شرحی بر کلمات قصار او داشته باشم که بسیار هم پیچیده است.

وی تصریح کرد: روز شهادت حضرت امام صادق(ع) شرح بر کلمات قصار باباطاهر را شروع کردم و دقیقا اذان مغرب شب عرفه سیدالشهدا(ع) این تفسیر در هزار صفحه تمام شد.

مولف کتاب بهشت عارفان با بیان اینکه در گذشته سه الی چهار شرح بر کلمات قصار باباطاهر نوشته شده است، گفت: یکی شرح ۱۷۰ صفحه‌ای است که بر آرای صدرالمتالهین نوشته شده که شرح کلمات باباطاهر نیست، دیگری شرحی مربوط به قرون گذشته است که مختصر است و تفسیر به شرح آن بیشتر از پنج خط نیست، یک شرح هم در زمان ما یک دانشجو از آقای دینانی سوال می‌کند و بر اساس ادبی و فلسفی است.

وی اضافه کرد: هیچکدام از شرح‌های نوشته شده از آیات قران و روایات اهل بیت(ع) و اشعار ناب نیست ولی من سعی کردم ریشه کلمات او را در آیات قرآن و روایات اهل بیت جستجو کنم که آیه و روایات در آن موج می‌زند و ثابت کردم که اشعار باباطاهر با آیات قرآن و روایات اگر مانوس نبود این کلمات به وجود نمی‌آمد.

انصاریان بیان کرد: ۱۲ مقاله از دانشمندان اروپا به دستم رسیده که دقیق اشعار باباطاهر را پیگیری و جست‌وجو کردند اما هر ۱۲ مقاله نوشته‌اند که ما از اساتید باباطاهر اطلاعی پیدا نکردیم.

آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی نماینده ولی‌فقیه در استان همدان نیز با بیان اینکه اوایل دهه ۷۰ یا اواخر دهه ۶۰ سخنرانی ایشان که از رادیو و تلویزیون پخش می‌شد، بنده کاملا گوش می‌کردم، افزود: از همان زمان از سخنان این استاد استفاده می‌کردیم و حتی گاهی اقدام به پیاده‌سازی سخنرانی ایشان می‌کردم تا بهتر برایم‌ تبیین شود.

وی با تاکید بر اینکه آن کسی که باید از انسان تقدیر کرده و ارج عظیم عنایت کند خداوند باری‌تعالی است افزود: این تقدیرها وظیفه ظاهری است تا بتوانیم از کسانی که در تبلیغ دین و فرهنگ ایرانی و اسلامی تلاش می‌کنند، قدردانی کرد.

امام جمعه همدان تصریح کرد: امروز که هجمه بر علیه دین و دینداری مردم بسیار بالاست، لازم است که روحانیت کنار مردم باشد و مردم احساس کنند که تفکرات آنها به یکدیگر نزدیک است.

وی با اشاره به اینکه علت موفقیت یک سخنران این است که مردم همواره احساس می‌کردند که دردهای اجتماعی را از زبان استاد می‌شنوند گفت: مردم پامنبری ایشان را همواره همراهی می‌کردند، زیرا استاد انصاریان همواره مطالبی را در سخنرانی‌هایش بیان می‌کرد که مردم نیز با آن آشنا بودند.

همدانی‌ها با سخنان استاد انصاریان مانوس هستند

رییس شورای شهر همدان با بیان اینکه همه همدانی‌ها با سخنرانی‌های حسین انصاریان انس دیرینه‌ای دارند، گفت: ایشان از قبل از انقلاب در این شهر حضور داشتند و سخنرانی‌های ایشان راهنمای همگان بود.

سید محمود عسگریان بیان کرد: شخصیت ایشان برای مردم همدان شناخته شده است و با ایشان مانوس هستند و در ذهن خود او را به عنوان پدر معنوی و راهنمای دینی خودشان دارند.

وی گفت: عرفای بزرگ و شعرای بزرگی در همدان هستند که علاوه بر اینکه ادب فارسی را حفظ کرده‌اند، آداب مذهبی و ارزش‌های ما را نیز حفظ کرده‌اند که این آداب برای نسل جوان تبیین می‌شود.

مسگریان با تاکید بر اینکه ادبیات ما باید به نسل جوان انتقال یابد گفت: بر این اساس شهرداری همدان نیز سعی کرده با پاسداشت این اساتید در حفظ و انتقال ارزش‌های دینی و ادبی تلاش کند.

رونمایی از کتاب «بهشت عارفان» در همدان

در پایان مراسم ضمن پاسداشت انصاریان، کتاب «بهشت عارفان» شرحی بر کلمات عرفانی باباطاهر همدانی اثر وی رونمایی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها