دوشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۵ - ۰۸:۳۹
اجرای جام باشگاه‌های کتابخوانی در همدان

همدان - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان از اجرای جام باشگاه‌های کتابخوانی و جایزه فیروزه به عنوان برنامه‌های شاخص فرهنگی استان خبرداد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در همدان، سیدمحمدرضا جوادی عصر یکشنبه در نشست با رؤسای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌های استان همدان با بیان اینکه سال جاری از نظر اعتبارات، سالی متفاوت است، اظهار کرد: با وجود شرایط خاص و انقباضی بودن اعتبارات باید با برنامه‌ریزی، هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت‌های موجود، فعالیت‌های فرهنگی و هنری را با قوت ادامه دهیم.

وی با تأکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های شهرستان‌ها در اجرای برنامه‌های فرهنگی افزود: حوزه کتاب از ظرفیت‌های ارزشمندی برخوردار است و ادارات شهرستان‌ها می‌توانند با حضور مؤثر در برنامه‌هایی همچون جام باشگاه‌های کتاب‌خوانی و جایزه فیروزه نقش مؤثری در توسعه فعالیت‌های فرهنگی ایفا کنند.

جوادی حضور فعال در جشنواره‌های فرهنگی و هنری را از دیگر اولویت‌های ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها برشمرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بر لزوم بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های موجود برای ارتقای خدمات فرهنگی در شهرستان‌ها تأکید کرد و خواستار برنامه‌ریزی هدفمند برای اجرای مأموریت‌های فرهنگی و هنری در سطح استان شد.

کتاب مهم‌ترین محور فعالیت‌های فرهنگی است

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز با تأکید بر جایگاه محوری کتاب در مأموریت‌های این مجموعه کتاب را مهم‌ترین سرمایه حوزه فرهنگی و شاخص اصلی ارزیابی عملکرد ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد.

مجید فروتن اظهار کرد: مبنای فعالیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر حوزه کتاب است و مأموریت‌های این دستگاه در سه محور «حمایت، هدایت و نظارت» تعریف می‌شود که باید با همکاری دستگاه‌های متولی و در چارچوب قوانین و مقررات دنبال شود.

وی با اشاره به محورهای این نشست بر پیگیری طرح‌های ملی پایتخت کتاب ایران، شهر دوستدار کتاب، روستای کتاب و جام فیروزه تأکید کرد و خواستار مشارکت فعال شهرستان‌ها در اجرای این برنامه‌ها شد.

فروتن همچنین با اشاره به اهمیت حوزه چاپ از رؤسای ادارات شهرستان‌ها خواست تا از تمام مراکز چاپ دارای مجوز بازدید و وضعیت فعالیت آن‌ها را بررسی کنند.

وی بر ضرورت برنامه‌ریزی مناسب برای گرامیداشت روز صنعت چاپ تأکید کرد و گفت: نظارت بر چاپ و کتاب از وظایف اصلی این اداره کل است و فعالیت کانون‌های تبلیغاتی منوط به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی در ادامه به طرح جامع فیروزه اشاره کرد و افزود: تاکنون ۳۱ اثر به دبیرخانه این طرح ارسال شده که ۲۵ اثر از همدان، یک اثر از بهار و چهار اثر از ملایر بوده است.

فروتن افزود: این طرح با هدف حمایت از صنایع خلاق فرهنگی اجرا می‌شود، صنایعی که قابلیت تولید انبوه، ایجاد ارزش افزوده و تبدیل شدن به سرمایه اقتصادی را دارند و همدان نیز در حوزه‌هایی همچون سفال، منبت، چرم و صنایع‌دستی سنتی از ظرفیت‌های شاخص برخوردار است.

فروتن از برگزاری جایزه قلم هگمتانه خبر داد و گفت: در بخش انتخاب کتاب سال آثاری بررسی می‌شوند که نویسنده، ناشر و موضوع آن‌ها مرتبط با استان همدان باشد و فرآیند داوری نیز توسط خانه کتاب و ادبیات ایران انجام می‌شود.

وی همچنین بر اجرای طرح جام باشگاه‌های کتابخوانی و برنامه پایتخت و شهر دوستدار کتاب تأکید کرد و افزود: هر شهرستان باید طرح‌های پیشنهادی خود را به استان ارسال کند تا پس از داوری سه طرح برتر برای ارزیابی نهایی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شوند.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره.کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان توسعه فرهنگ مطالعه، توزیع مناسب کتاب و توجه به برنامه‌های ترویجی حوزه کتاب را از مهم‌ترین اولویت‌های معاونت فرهنگی عنوان کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها