دوشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۱:۵۳
۴۰ اثر نویسندگان هرمزگان برای مطالعه نوروزی/ از تاریخ و ترجمه تا ادبیات و مردم‌شناسی

هرمزگان - اهالی قلم هرمزگان، ۴۰ اثر از نویسندگان این استان در زمینه تاریخ، ترجمه و ادبیات تا قصه و رمان و مردم‌شناسی را برای مطالعه نوروزی پیشنهاد دادند.

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - یوسف ملایی: نوروز، فرصت ارزشمندی برای نو شدن است. جامه نو و اندیشه نو در سال نو رسم دیرینه ایرانیان است. اما اولویت جامعه فرهیخته، اندیشه‌ورزی و توسعه شخصیت است که اصولا با مطالعه محقق می‌شود. یکی از بهترین زمان‌ها برای اُنس با کتاب، در پاگشایی سال جدید است. زیرا قُدما بر این باور بودند که هر طور سال را شروع کنیم، تا پایان سال آنگونه ادامه خواهد داشت. بنابراین باید از دانش و تجربه پیشینیان بهره ببریم و بهار طبیعت را با خوانش کتاب‌های کاربردی و شیرین توأم سازیم.

در همین راستا، به سراغ مولفان، پژوهشگران و شاعران و اهالی قلم هرمزگان رفتیم و از آن‌ها خواستیم تا بهترین کتاب‌های این جغرافیا را برای مطالعه در نوروز پیشنهاد بدهند.

از «ترین‌های هرمزگان» تا «تاریخ ادبیات استان» کتاب‌هایی که باید بخوانیم

پیشنهاد مصباح سایه‌بانی، مولف و مترجم: کتاب «ترین‌های هرمزگان» به قلم جعفر مرادی شهدادی، نشر بقیه العتره، ۱۳۸۴؛ مجموعه‌ای از دانستنی‌های شگفت‌انگیز درباره استان هرمزگان. کتاب «دریا در باور مردم هرمزگان» از آثار محرم رجبی، ۱۳۹۷؛ نگاهی مردم‌شناسانه به باورها و فرهنگ مردم هرمزگان در ارتباط با دریا و کتاب «شاخه نبات» نوشته آیه باستین؛ روایت‌هایی داستانی از زندگی و ازدواج شهدای استان هرمزگان، سه اولویت پیشنهادی من در حوزه عمومی برای مطالعه نوروزی هستند.

در باب قصه‌های هرمزگان اثر سهراب سعیدی و سید محتشم محمدی، نشر اسماعیلیان، ۱۴۰۲؛ مجموعه‌ای از قصه‌ها و افسانه‌های بومی هرمزگان، کتاب دارچین و دختر ماچین اثر سهراب سعیدی، ۱۴۰۲؛ پنجمین مجموعه از قصه‌ها و افسانه‌های مردم هرمزگان شامل ۱۸ قصه و مجموعه ۷ جلدی قصه‌های بومی هرمزگان اثر یوسف ملایی و صغری میرشکاری در ۱۳۰۰ صفحه شامل «محمدک دارچین»، «انار پرون»، «اسپ عاشک»، «استک پلکو»، «جهان تیغ»، «ملک محمد» و «هاشلو و شلمی» را نیز در حوزه قصه ترجیح می‌دهم.

اگر به حوزه‌ شعر و ادبیات کلاسیک هم علاقه دارید، کتاب «تاریخ ادبیات هرمزگان» نوشته علی ماهی گیر، نشر دارالتفسیر، ۱۳۹۳ می‌تواند منبع بسیار خوبی برای آشنایی با شاعران و روند شعر در این استان باشد.

این کتاب‌ها درجه یک هستند

پیشنهاد مریم بهمنی چاهستانی - پزشک و مولف: کتاب«خلیج فارس و کرانه‌های شمالی» نوشته نصرالله کریمی از انتشارات حماسه قلم، کتاب «ماند یادگار» به قلم ماندانا سایه‌بانی، کتاب «هرمزگان در گذر تاریخ» نویسنده فاطمه دژگانی(ایران) انتشارات ایلاف را نخست پیشنهاد می‌دهم.

کتاب «قصه‌ها و افسانه‌های مردم هرمزگان» اثر سهراب سعیدی انتشارات سلسال، کتاب «دُر دَری در کناره‌های خلیج فارس» به نویسندگی احمد حبیبی انتشارات همسایه و کتاب «ظرفیت‌های نمایشی در شعر نو» از آثار رضا کمالی زرکانی انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی، جزو دیگر کتاب‌های پیشنهادی من هستند.

کتاب «تحلیل جایگاه شعر و شاعری محمدعلی بهمنی در ادبیات معاصر ایران» به قلم نویسندگان مریم بهمنی چاهستانی و منوچهر اکبری از انتشارات بیژن یورد، کتاب «هفتاد افسانه از افسانه‌های بندرخمیر» به قلم سید عبدالجلیل قتالی از انتشارات ایلاف و کتاب «فرهنگ جامع هرمزگان» نوشته و پژوهش زنده‌یاد منصور نعیمی از انتشارات جی بل را کتاب‌های درجه یکی می‌دانم که ارزش دارد تعطیلات نوروز را برای مطالعه این آثار بگذاریم.

اگر به‌دنبال رشد و توسعه شخصی هستید این کتاب را بخوانید

پیشنهاد رضا برومند - روان شناس و مولف: کتاب «۳۶۵ روز با خود انضباطی ۳۶۵ اندیشه تغییر دهنده زندگی و خودکنترلی، انعطاف ذهنی و موفقیت» اثر مارتین میدوز و ترجمه محمد جلالی، رضا برومند و سیدعبدالوهاب سماوی از اساتید دانشگاه هرمزگان، اثری برای سخنرانان، مدیران، معلمان، روان شناسان، مدرسان و همه کسانی است که به دنبال رشد و توسعه شخصی هستند و منبعی غنی برای تولید پادکست، ساخت ویدئو و... است.

پیشنهاد برای اهالی رمان، خاطر بازها و اهالی طنز

پیشنهاد عباس صالحی پور- روان شناس: کتاب «جزیره‌ای زیر آب» و «کوچه‌های رو به دریا» دو اثر از نیلوفر احمدی مینابی، کتاب «خاطره نگاری: خاطرات صحنه» (دوجلد) اثر مهدی عطایی دریایی و «مجموعه کتاب‌های طنز راشد انصاری» ( بیش از سی جلد) آثار پیشنهادی من برای مطالعه نوروزی هستند.

از «شب آفریقایی نیست» تا «جَت طایفه ای در شرق هرمزگان» را بخوانید

پیشنهاد لیلا ملاحی- مولف و محقق: کتاب «شب آفریقایی نیست» به قلم سید کامل اُفتد و تصویرگری سارا عباسی
نشر تهران: فصل پنجم، ۱۴۰۳، کتاب «قشم نگینی بر خلیج فارس» فاطمه( ایران) دژگانی انتشارات سیروان، کتاب «رنجترانه‌های رامی» ابراهیم منصفی نشر هفت رنگ، کتاب «جَت طایفه‌ای در شرق هرمزگان» نوشته خودم از ناشر شیرازه و کتاب «چند تکه گِشتهِ با کمی کُندر» نیز به قلم خودم را برای مطالعه جامعه فرهنگی هرمزگان و میهمانان نوروزی پیشنهاد می‌دهم.

آثاری خواندنی در حوزه ادبیات‌ تاریخ، زبان شناسی و فرهنگ عامه

پیشنهاد یعقوب باوقار زعیمی- مولف و محقق: کتاب «ادبیات شفاهی کودکان بستک» اثر سید سلیمان بنی‌هاشمی از انتشارات جنوب، کتاب «بندرعباس در گستره تاریخ و زبان» به قلم منصور جلالی انتشارات آرون، کتاب «درآمدی بر شصت گویش زبان اچُمی» اثر پژوهشی سید قطب الدین موسوی از انتشارات نسیم بادگیر، کتاب «ادبیات داستانی فارغان» اثر مهرنوش منصوری میمندی از انتشارات دانشگاه هرمزگان، کتاب «گمشدگان لب دریای پارس» در حوزه زبان شناسی نوشته اسماعیل افراسیابی، کتاب‌های دوست داشتنی برای خواندن و فراگیری دانش هستند.

کتاب «پیارم زار- آداب و رسوم و باورهای مردم شمال هرمزگان (منطقه دهستان)» اثر سلیمان کرم پور دهستانی، کتاب «آگاهی ملی در ادبیات پیشین هرمزگان- جامعه شناسی در ادبیات» از آغاز تا پایان دوره قاجاریه اثر زنده یاد حسام‌الدین نقوی و کتاب «جاسک در گذر تاریخ مکران» نوشته حیدر حیدری نژاد(حیدر احمد) از بهترین آثاری هستند که می‌توانند دانش قابل توجهی از هرمزگان را به مطالعه کنندگان بدهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها