دوشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۸
نمادهای شهری کتاب‌محور ویترین کتاب‌اند

مدیر نشر روزگار، معتقد است، نماد مرتبط با کتاب، یک نوع ویترین است که باید براساس نگاه ملی و فراگیر و همه‌بین، ساخته شود.

محمد عزیزی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا با بیان اینکه هر نماد کتاب‌محور در شهر، یک نشانه برای تفکر است، ادامه داد: نماد مرتبط با کتاب، یک نوع ویترین است. مثلاً همانند زمانی که مجسمه فردوسی را در یک کتابفروشی می‌بینیم، خواه ناخواه از شاهنامه می‌پرسیم و می‌خواهیم برای خود و یا فرزندمان شاهنامه بخریم؛ کار المان همین است.

وی، طراحی، نصب تندیس و سردیس‌های مشاهیر ادب و فرهنگ ایران را فعالیت درخوری دانست و افزود: به‌شرط آنکه دور از تعلقات حزبی، سیاسی و گروهی باشد. این حرکت باید براساس آثار شاعران، نویسندگان، پژوهشگران و هنرمندان و با داوری بی‌سانسور منتقدان منصف و دلسوز انجام شود. در این‌گونه فعالیت‌ها باید همه دیده شوند. وقتی می‌گویم همه، یعنی نگاه تصمیم‌گیران باید نگاهی ملی و فراگیر و همه‌بین، باشد.

نصب تابلو پرچمی برای کتابفروشان؛ سیاست کارآمد اما با عمر کوتاه

مدیر نشر روزگار، با اشاره به نصب تابلو پرچمی برای ناشران و کتابفروشان از سوی شهرداری، اظهار کرد: این حرکت شروع خوبی داشت، اما خیلی زود، به بن‌بست خورد و نیمه‌کاره رها شد. این‌گونه آغاز شدن‌ها، و به پایان رسیدن‌ها، معمولاً نشانه نبود، تصمیم جدی از سوی مسئولین فرهنگی و یا پراکندگی رای‌هاست که نمی‌گذارد کاری به نتیجه برسد.

شاعر مجموعه «تمام راه پُر است از چراغ چشمانم» با بیان اینکه شهرداری باید از کلنگ‌زدن بر پیشانی و قلب «خانه اندیشمندان علوم انسانی»، پرهیز می‌کرد و حتی به تعداد این خانه‌ها و تجهیز امکانات آن می‌افزود، گفت: شهرداری، کاری کند که این مکان‌ها در اختیار اهل کتاب، معرفی و رونمایی آثارشان فعال باشد، همچنین در هر منطقه و هر محله، یک خانه کتاب، تاسیس شود.

عزیزی، با تاکید بر نقش مدیریت شهری در تقویت فرهنگ کتابخوانی، گفت: اگر کتابخانه‌ای موجود است، کتاب‌ها به‌روز و مورد علاقه مردم همان منطقه باشد. یکی از وظایف شهرداری، حمایت از ناشران و نویسندگان است، پس به آن عمل کند. مکان‌های فرهنگی را در انحصار مردم و اهل قلم قرار دهد و اداره کردن این محیط‌ها را بسپارد به خود نویسندگان، شاعران و هنرمندان همان منطقه. همچنین از انتشار آثار نویسندگان هر محله حمایت کند.

به گفته وی، به این ترتیب، کتابخانه‌های شهرداری تجهیز می‌شوند و نویسندگان، شاعران و مردم هر منطقه خوراک فرهنگی هنری مناسب در دست خواهند داشت. این‌گونه حرکت‌های فرهنگی، نجات‌بخش جوانان، از غلتیدن به دامن اعتیاد و زمینه‌ساز گسترش و رونق کتابخوانی می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها