پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳
«کتاب جامع عکاسی»؛ گذاری ملایم از عکاسی فیلمی به دیجیتال

«کتاب جامع عکاسی» یکی از مهمترین منابع در حوزه عکاسی است و کرامت‌الله منظوری جهرمی، در این کتاب تلاش کرده تا جای خالی کتاب عکاسی در این عرصه مهم هنری را پر کند.

کرامت‌الله منظوری جهرمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کتاب جامع عکاسی خود که توسط انتشارات سیوان سایان منتشر شده است، اظهار کرد: من در عکاسی شاگرد دکتر شفاهی بودم و ۷۰ سال پیش در مجله فردوسی در مورد عکاسی با هم مطلب می‌نوشتیم و از همان زمان فکر کردم که جای کتاب عکاسی خالی است.

وی افزود: عکاسان و کسانی که می‌توانستند آموزش‌های خوبی به افراد مبتدی و نوآموز، متوسط و حتی عالی ارائه دهند، به این سمت نمی‌رفتند و دانش خود را مکتوب نمی‌کردند به همین دلیل اولین کتاب خود را ۳۸ سال پیش با عنوان «قواعد علمی و هنری عکاسی» و کتاب دیگرم را سال ۱۴۰۳ با عنوان «کتاب جامع عکاسی» منتشر کردم.

منظوری جهرمی بیان کرد: بسیاری از عکاسان می‌گویند کار عکاسی را با کتاب من آغاز کردند و گرچه از ۳۸ سال پیش در پنج نوبت انتشار روی این کتاب ضرر دادم اما خوشحالم که توانستم دانش خود را به علاقه‌مندان به عکاسی انتقال دهم.

«کتاب جامع عکاسی»؛ گذاری ملایم از عکاسی فیلمی به دیجیتال

منظوری ادامه داد: بعد از گذشت مدت زمان طولانی از چاپ کتاب اولم، دوباره به فکر چاپ کتاب دیگری افتادم، کتابی جامع با محتوای جدیدتر که عکاسی دیجیتال را نیز در بر بگیرد. تدوین آن شش، هفت سال طول کشید تا اینکه سال گذشته منتشر شد.

وی عنوان کرد: در این کتاب به جزئیات و مبتدی‌ترین تا حرفه‌ای‌ترین مسائل در حوزه عکاسی دیجیتال و آنالوگ پرداخته شده و این کتاب گذاری ملایم از عکاسی آنالوگ (فیلمی) به عکاسی دیجیتال است و در آن به این دو حوزه به صورت بسیار دقیقی پرداخته شده است.

منظوری یادآور شد: در این کتاب به زوایای بی‌روح مثل زبان دوربین، مجموعه‌داری دوربین، دنیای لنزها و ترفند شناخت نقایص و مشکلات لنزها، عکاسی سینما و … پرداخته شده و همه این مباحث از مواردی است که قبلاً به آن توجه نشده است.

وی اظهار کرد: در این کتاب به تمامی اصول فنی و نظری عکاسی پرداخته شده و هیچ نکته‌ای از عکاسی در آن مغفول نمانده ضمن اینکه تلاش شده نیازهای تمامی عکاسان از مبتدی تا عالی در این کتاب پاسخ داده شود به همین دلیل برخی ۲۰ سال است که این کتاب را تدریس می‌کنند.

نویسنده «کتاب جامع عکاسی» افزود: این کتاب به خاطر قیمت آن کمتر خریداری شده اما قیمت بالای آن، گناه من و ناشر نیست زیرا هزینه‌های چاپ، گران و نفع ما از این کتاب حداقلی است.

وی با اشاره به اینکه دلایل مختلفی از جمله قیمت کتاب، علاقمندی مردم به مطالعه مجازی و … استقبال از کتاب را کاهش داده است، بیان کرد: چاپ کتاب برای ناشران هم گران تمام می‌شود و در برخی حوزه‌ها مثل عکاسی که کتاب‌ها چاپ گلاسه و رنگی دارند نیز قیمت تمام شده، گران است.

منظوری از صاحب‌نظران هنر عکاسی و عکاسان حرفه‌ای خواست تا در عرصه نوشتن کتاب و انتقال آموزش‌ها به دیگران ورود کنند و منابع مکتوب هنر عکاسی را افزایش و ارتقاء دهند.

وی درباره کتاب در دست تالیف خود نیز بیان کرد: کتابی با عنوان «فرهنگ جامع عکاسی» در دست انتشار دارم که این کتاب در چهار جلد نگاشته شده و دارای ۱۳۱۳ صفحه است و اکنون در مرحله ویراستاری اولیه است.

گفتنی است؛ کرامت‌الله منظوری جهرمی که نام او در کتاب‌هایش با عنوان کرامت منظوری قید می‌شود، متولد سال ۱۳۱۶ است و طی کمتر از نیم قرن، سه کتاب جامع در حوزه هنر عکاسی منتشر کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین