جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۲
کلاس‌های اقلیم قلم برای علاقه‌مندان به نویسندگی یک فرصت طلایی است / داستان نیاز جامعه ماست

محبوبه قائدی، نویسنده جوانی از بوشهر گفت: این دوره و این کلاس‌ها برای همه کسانی که به نوشتن علاقه دارند، یک فرصت طلایی است تا با استادان و نویسندگان مطرح آشنا شوند و از تجارب آنها بهره ببرند و با ساختار و اصول داستان‌نویسی آشنا شوند. داستان نیاز جامعه ماست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا هجدهمین دوره کارگاه داستان‌نویسی از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران با عنوان دوره «آل جلال» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در حال برگزاری است. در این دوره از کارگاه آل جلال حضور دارم، نویسندگان علاقه‌مند و مشتاق یادگیری نیز از ۲۰ استان کشور در این کلاس‌ها حضور دارند. ناگاه صدایی با لهجه جنوبی توجه مرا به خود جلب می‌کند، «زینبی می‌خواستوم ای سیت بُگوم، چه خَشِ ای دوروو»، سر که برمی‌گردانم دو هموطن جنوبی را می‌بینم که از خطه بوشهر در هجدهمین دوره از کارگاه آل جلال شرکت کرده‌اند، فرصت را غنیمت می‌شمارم و گفت‌وگو با نویسندگان جوانی را که نوقلم هستند و تازه پای در راه گذاشته‌اند، از آنها آغاز می‌کنم، ماحصل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

محبوبه قائدی، نویسنده جوانی که در این دوره از کارگاه آل جلال شرکت کرده است، در خصوص نحوه آشنایی با این کلاس‌ها گفت: دانش‌آموخته مدیریت کارآفرینی از دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد هستم. در یک خانواده فرهنگی به دنیا آمدم، دارابی اما ساکن بوشهر هستم و از این شهر در این کلاس‌ها حضور دارم. من از طریق دوستانم با کلاس‌های اقلیم قلم آشنا شدم. متوجه شدم که اول باید داستان بفرستم و بعد از اینکه داستانم پذیرفته شد، به دوره هجدهم آل جلال دعوت شدم.

وی افزود: من از بچگی به نوشتن علاقه‌مند هستم. پدربزرگم معلم بود و من از طریق او با کتاب و خواندن و نوشتن آشنا شدم. حس نوشتن و خواندن همیشه با کل خانواده ما بود. من اولین داستانم با عنوان «بی بازگشت» را در سن سیزده سالگی نوشتم و اکنون یک رمان در دست چاپ دارم. مجموعه داستان‌های کوتاهی هم دارم که می‌خواهم با نظارت استاد بازنویسی و برای چاپ آماده کنم.

قائدی بیان کرد: این دوره و این کلاس‌ها برای همه کسانی که به نوشتن علاقه دارند، یک فرصت طلایی است تا با استادان و نویسندگان مطرح آشنا شوند و از تجارب آنها بهره ببرند و با ساختار و اصول داستان‌نویسی آشنا شوند. داستان نیاز جامعه ماست. من تقریباً در حدود یک سال و نیم است که با جدیت بیشتری داستان‌نویسی را دنبال می‌کنم و خیلی خوشحالم که با این کلاس‌های اقلیم قلم آشنا شدم.

این مادر جوان و نویسنده در ادامه گفت: فرزندانم نیز عاشق داستان هستند، آنها از بچگی با داستان بزرگ شده‌اند و مرتب برای آنها داستان خوانده و این علاقه را در آنها ایجاد کرده‌ام. اگر فضائل اخلاقی را در قالب داستان به کودکان ارائه کنیم، راحت یاد می‌گیرند و می‌پذیرند. من گاهی از خودم برای آنها داستان گفتم و گاهی از روی کتاب برای آنها خواندم ولی مدام تکرار شده است که در ادامه این روند هر دو به داستان علاقه‌مند شده و نویسندگان خوبی در ردیف سنی خود هستند.

نوشتن و خواندن بسیار، موفقیت در پی دارد

همچنین زینب پشتیبان‌نژاد، دانش‌آموخته حسابداری نیز که از بوشهر در این دوره از کارگاه آل جلال حضور داشت، گفت: به دلیل علاقه به داستان‌نویسی در چند دوره از کارگاه‌های اقلیم قلم شرکت کردم و از بوشهر در این کارگاه حضور دارم. من به کتاب خواندن بسیار علاقه داشتم و به دلیل این علاقه یک بار در دوره‌ای در بوشهر شرکت کردم.

وی افزود: من شرکت در کلاس‌های داستان‌نویسی را به خاطر علاقه‌ام به کتابخوانی شروع کردم. زیاد کتاب می‌خوانم و یک بار از سر تفنن در کلاسی شرکت کردم و در آنجا بود که متوجه شدم داستان‌نویسی آموختنی است، به همین دلیل به صورت ممتد در کلاس‌های داستان‌نویسی شرکت کردم. تا زمانی که به یک همایش که از سوی بنیاد شهید برگزار شده بود، دعوت شدم و در این همایش شرکت کردم و در روال کلاس‌ها قرار گرفتم. در ادامه برای جشنواره دعوت شدم، خواستند که داستانی بفرستم، یک داستان فرستادم که داستانم برگزیده شد و برای شرکت در دوره اقلیم قلم که در سپیدان برگزار می‌شد، دعوت شدم. چند روز از کلاس‌های این دوره استفاده کردیم و بعد دوباره خواستند که برای جشنواره داستان بنویسیم، داستانم دوباره پذیرفته شد و برای شرکت در هجدهمین دوره کارگاه آل جلال دعوت شدم و اکنون در اینجا حضور دارم.

پشتیبان‌نژاد بیان کرد: دوره‌ها برای ما که به استادان زیادی دسترسی نداریم، خیلی خوب است. داستان‌نویسی این‌گونه است که وقتی با نظرهای مختلف سرو کار داشته باشیم، دید وسیع‌تری پیدا می‌کنیم و داستان‌های بهتری می‌توانیم بنویسیم. به همین دلیل علاقه‌مند هستم که این دوره‌ها برگزار شود و ادامه پیدا کند. من به کسانی که به داستان‌نویسی علاقه دارند، پیشنهاد می‌کنم که زیاد بخوانند، چون خواندن مهارت نویسنده را بالا می‌برد. تنها نوشتن و خواندن خود فرد است که او را موفق می‌کند. شاید کلاس‌ها به حوزه دید جهت بدهد ولی نوشتن خود فرد سبب پیشرفت او خواهد شد.

برگزاری چنین کارگاه‌هایی را برای بهتر نوشتن نوقلمان بسیار موثر می‌دانم

لیلا فرید، ادب‌جویی که از استان اردبیل در هجدهمین دوره از کارگاه آل جلال شرکت کرده است در شرح آشنایی خود با کلاس‌های اقلیم قلم گفت: در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل یک کارگاه داستان‌نویسی داشتیم که در این کارگاه تاکید کردند که در کلاس‌های اقلیم قلم شرکت کنیم، من مشتاق‌تر شدم، در این کلاس‌ها شرکت کردم و داستان اولیه‌ام را ارائه دادم، وقتی مداوم در این کلاس‌ها شرکت کردم داستانی را ارائه کردم و آن داستان برگزیده شد که بعد از آن برای شرکت در این کلاس‌ها دعوت شدم.

وی افزود: برگزاری چنین کارگاه‌هایی را برای بهتر نوشتن نوقلمان بسیار موثر می‌دانم. چون در شهرستان‌ها به استادهای خوب دسترسی نداریم، برگزاری چنین کارگاه‌هایی باعث می‌شود که امکان دسترسی به استادان خوب برای همه افراد مستعد فراهم شود. عزیزان خانه کتاب و ادبیات ایران در این راستا زحمت زیادی را متقبل شده‌اند که جای تشکر و تقدیر دارد.

این کارگاه در پیشرفت داستان‌نویسی من بسیار موثر بود

وحیده سیفی، هنرجویی دیگر از استان اردبیل گفت: واقعیت این است که من قبل از اینکه در این کلاس‌ها شرکت کنم، خودم کتاب می‌نوشتم. البته کتابی که نوشته بودم مورد سرقت ادبی قرار گرفت و به نام شخص دیگری به چاپ رسید. این اتفاق سبب شد که با استاد داستان‌نویسی خودم، پریا آخته تماس بگیرم تا در این زمینه با او مشورت کنم و از او راهنمایی بگیرم.

وی افزود: استادم گفت که یک دوره کلاس‌های اقلیم قلم برگزار می‌شود و من را به کریم عظیمی، استادی دیگر معرفی کرد. من در دوره‌های اقلیم قلم شرکت کردم و از تابستان با کلاس‌ها پیش رفتم. این کارگاه در پیشرفت داستان‌نویسی من بسیار موثر بود. از این دوره نیز نکات مفید بسیاری آموختم که می‌خواهم در ادامه داستان‌نویسی از آنها استفاده کنم.

به طور اتفاقی با کلاس‌های اقلیم قلم آشنا شدم

زینب صفایی، ادب‌جویی که از خلخال استان اردبیل در این دوره از کارگاه آل جلال شرکت کرده بود، گفت: من به طور اتفاقی با این کلاس‌ها آشنا شدم. ما در اردبیل استاد عزیزی به نام کریم عظیمی داریم. او به من گفت که در دوره‌های اقلیم قلم شرکت کنم، به طور اتفاقی شرکت کردم، داستانی را به عنوان طرح اولیه فرستادم که انتخاب شد و سه روز کارگاه اقلیم قلم را در آنجا پشت سر گذاشتم. بعد از آن یک طرح نهایی از ما خواستند، یک داستان نوشتیم و برگزیده شد و الان در دومین دوره اقلیم قلم حضور دارم.

دسترسی ما به استاد و حتی کتاب خوب کم است

حسین اخوان ضیابری، که از ماسال گیلان در این کارگاه شرکت کرده بود، گفت: اطلاع‌رسانی برای دوره اول کلاس‌های اقلیم قلم محدود بود و من که عضو یک گروه بودم، به طور اتفاقی از برگزاری کلاس‌ها آگاه شدم. من از روستایی نزدیک ماسال که از توابع صومعه‌سرا در گیلان است، می‌آیم. دسترسی ما به استاد و حتی کتاب خوب خیلی کم است. حضور من در این دوره از کارگاه آل جلال تجربه خوبی است تا مرا به سمت نوشتن و بیشتر نوشتن سوق بدهد.

هجدهمین دوره کارگاه داستان‌نویسی از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران با عنوان دوره «آل جلال» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در حال برگزاری است. این کارگاه‌ها از سوم بهمن آغاز و در روزهای چهارم و پنجم بهمن ماه ۱۴۰۳ ادامه دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها