به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، آیتالله جعفر سبحانی در دیدار با مهدی توکلیان، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان قم، ضمن تشکر از فعالیت کتابداران کتابخانه مؤسسه امام صادق علیهالسلام در دو بخش برادران و خواهران، بر تقویت ارتباط بین اعضای کتابخانهها و کتابداران تاکید کرد و گفت: کتاب در حقیقت یک واسطهای بین تمدنهای دیرینه و تمدنهای بعدی است؛ در واقع اگر این کتاب و قلم در کار نبود هرگز آن تمدنهای قبلی به نسل بعدی منتقل نمیشد.
وی در ادامه افزود: قرآن مجید میفرماید: «ن و القلم و ما یسطرون» به قلم قسم میخورد و به آن چیزی که مینویسد که کتاب است؛ قسمهای قرآن از دو نظر مهم است: گاهی میخواهد اهمیت مقسم به، را بیان کند که در اینجا اهمیت قلم و کتاب را معرفی کند مثل اینجا و گاهی به مقام معنوی مقسم به را اشاره میکند مثل قسم خوردن به جان پیامبر. خوشبخت باشید که در سر یک مقامی هستید که کتابی که میتواند تمدنها و علوم قبلی را به بعدیها منتقل کند و نسل حاضر را یک نسل باسواد و عالم و فاضل تربیت کند.
این مرجع تقلید در ادامه خاطرنشان کرد: کتابداران و مسئولان حوزه کتاب وظیفه سنگینی بر عهده دارند تا بتوانند کتابهای صحیح و سالم را در اختیار جوانان قرار دهند؛ در واقع یک غذای مسمومی در اختیارشان نباشد یک غذای سالم در اختیار باشد.
وی تصریح کرد: هر کتابی را نباید چاپ کرد و اگر هم غفلت کردند و چاپ شد باید ببینید این غذای سالمی است؟ به علم و تقوای آنان کمک میکند؟ اگر نه الان کتابی برای من آوردند تا چاپ کنند آوردم صفحه دوم و سوم دیدم نوشته شده است اخلاق ثابت نیست، ما اخلاق ثابت نداریم و با زمانهها فرق میکند، این آدم فرق بین اخلاق و آداب را نفهمیده است و آن آداب است که فرق میکند، هر ملتی برای خودش آدابی دار، مثلاً در گذشته اگر کسی با سر برهنه مینشست بد بود اما الان برعکس شده و اگر کسی کلاه بر سرش باشد بد است این آداب است اخلاق ثابت است اگر اخلاق را ثابت ندانیم خاتمیت زیر سوال میرود خاتمیت بخشی از آن اخلاق است.
آیت الله سبحانی تاکید کرد: در کنار کتابخانهها نمازخانه قرار دهید.
نظر شما