حجتالاسلام سیدابوالقاسم ژرفا، شاعر و مولف در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در قم، درباره آخرین اثرش گفت: دفتری فراهم آمده است از کلمات پراکندهام در این سو و آن سو با عنوان «اقلیم قلم». جز چهل و نُه عنوان کتاب (در ۷۸ مجلد) در قلمرو نگارش و ترجمه و شعر، و نیز صدها اثر در عرصه پژوهش و ویرایش، حرفهای پراکنده این دفتر سرپناهی مستقل نیافته بودند. برخی را در نشریات این دو سه دهه به چاپ سپرده بودم و برخی همچنان در بایگانیام به انتظار بودند. دیدم وقت آن است که سرپناهی داشته باشند. این سخنها نیز مثل همه پارههای تنم که در این نیم قرن به برادههای قلم پیوند خورده، تکاپوهای عاشقی است که در صحن و سرای مقدس عشق، به دنبال حقیقتی گمشده میگردد؛ آرام، سوزناک، پویهمند، مثل تیشه در بیستون.
وی تصریح کرد: از نخستین روزی که به عزم «نگاشتن» قلم بر صفحه نهادم، نیمقرن میگذرد. در این نیمقرن، میلیونها واژه را کنار هم نشاندم؛ ویراستم؛ سرودم؛ ترجمان گشتم؛ و … اکنون که به راه طی شده مینگرم، نه ملولم، نه حسرتی دارم. راه بس دشواری بود با گردنهها و فرازها و نشیبهای بسیار؛ اما شیرین گذشت. تلخ شیرین مگر داریم؟ شاید این همان «تلخوش» باشد که حافظ فرمود.
این شاعر و مولف افزود: به هر حال، برای امثال من که به قضا و قدر قائلیم و تسلیم، راهی بود که باید پشت سر مینهادم و اینک خرسندم که کم نگذاشتم؛ بدقلقی نکردم؛ به آلاف و الوف قلم دل نبستم؛ قلم را به حرمت خود قلم پسندیدم و با آن عهد بستم. از همان روز اول با خود گفتم: بشکنی ای قلم ای دست اگر پیچی از خدمت محرومان سر به یقین، پی هر کار دیگر که میرفتم، از هر موهبت دنیا بیشتر بهره میبردم؛ اما باز نه پشیمانم، نه خسته.
ژرفا بیان کرد: اقلیم قلم: جهان شعر و ادب و کلمه، موهبتهایی دارد که همه رنجها و ناکامیها نزد آن شادمانی است و کامیابی. خدا را شکر که این عمر در کار قلم گذشت.
به گزارش ایبنا؛ کتاب «اقلیم قلم» نوشته سیدابوالقاسم حسینی (ژرفا) به تازگی از سوی انتشارات ادیان به قیمت ۱۵۰ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما