پنجشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۴
باید از ظرفیت نمایشگاه قرآن به عنوان یک رویداد میلیونی بهره برد

جلسه شورای سیاست‌گذاری سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم عصر امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای این شورا در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ محمدمهدی اسماعیلی در این جلسه با توجه به سالگرد شهدای امنیت شهیدان آرمان علی‌وردی و شهید روح اله عجمیان یاد آنها را گرامی داشت و گفت: در این جلسه نکات دقیقی از طرف دوستان مطرح شد، دوستان حاضر از فعالان قرآن هستند و سال ها به اشکال مختلف در فرایند برگزاری نمایشگاه حاضر بودند.

اسماعیلی ادامه داد: کسی ادعا ندارد که کاری بدون نقص انجام شده و از همین رو همواره باید در صدد رفع مشکلات باشیم.

وی به نقش مهم شورای سیاست‌گذاری در این زمینه و آسیب‌شناسی مشکلات و مسائل ادوار گذشته اشاره و تاکید کرد: استخراج مطالب به صورت مدون و تجربه نگاری در این زمینه می‌تواند برای افراد در آینده هم راه‌گشا باشد.

وزیر فرهنگ گفت: در برگزاری نمایشگاه قرآن باید علاوه بر حفظ ایده‌های اولیه و جهت‌گیری اصلی، باید جهت‌گیری‌های نو هم در این زمینه صورت گیرد.

وی همزمانی ایام تعطیلات عید نوروز و ماه مبارک رمضان را فرصتی برای بهره‌برداری بیشتر مردم از فعالیت‌های نمایشگاه قرآن برشمرد و افزود: هم‌زمانی برگزاری دوره پیش روی نمایشگاه قرآن کریم با تعطیلات عید نوروز، با برنامه‌ریزی مناسب می‌تواند فرصتی مناسب برای بهره‌مندی هرچه بیشتر از نمایشگاه باشد.

اسماعیلی اهمیت فعالیت مساجد و پایگاه‌های قرآنی را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید ظرفیت مساجد و پایگاه‌های قرآنی فعال شود و در استان‌ها هم به این امر توجه شود.

وزیر فرهنگ همچنین با اشاره به فعالیت‌های حوزه بین‌الملل نمایشگاه قرآن تاکید کرد: کشورهای موفق در زمینه های مختلف قرآنی مثل رشته حفظ، ناظر به تاکید مقام معظم رهبری به نمایشگاه دعوت شده و از تجربه و ظرفیت آنها استفاده شود.

وی همچنین در بحث عفاف و حجاب نمایشگاه را فرصتی برای عرضه مستقیم اجناس عفاف و حجاب فاخر و مناسب خواند که عرضه این محصولات باید در مکان نمایشگاه به صورت مستقیم به مصرف‌کننده برسد.

وزیر فرهنگ با اشاره به اهمیت محول کردن فعالیت‌ها به حلقه‌های میانی که همان مردم هستند گفت: مردمی‌سازی در برگزاری نمایشگاه حتماً پیگیری شود تا مردم هم در نمایشگاه قرآن به عنوان حلقه‌های میانی مشغول فعالیت شوند.

اسماعیلی نمایشگاه قرآن را یک رویداد میلیونی خواند و گفت: نمایشگاه قرآن یک رویداد میلیونی است که باید از این ظرفیت نهایت بهره را برد.

وی ادامه داد: این موضوع قابلیت پرداخت بسیار دارد و در این زمینه باید نوآوری‌ها صورت گیرد و دامن زدن به این فعالیت‌ها در استان‌ها امر بسیار خوبی است.

وزیر فرهنگ همچنین به تولید محتوای حداکثری با محوریت نمایشگاه قرآن اشاره کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه قرآن باید با حفظ جذابیت‌های دینی و طراحی برنامه‌های ضمنی انجام شود.

محمدمهدی اسماعیلی در پایان صحبت‌هایش تاکید کرد: همه با هم و در کنار هم می‌توانیم اتفاقی ماندگاری که باعث توسعه شود را رقم بزنیم.

تاکید بر کیفی سازی نمایشگاه قرآن

علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این جلسه با گرامیداشت مقاومت غزه و درود بر روان پاک شهدا گفت: این جلسه با هدف سیاست‌گذاری و ریل‌گذاری سی‌ویکمین نمایشگاه قرآن برگزار شده است.

وی درباره اهمیت نمایشگاه قرآن گفت: امسال اهمیت نمایشگاه از سال‌های پیش بیشتر است و اتفاقات این روزهای غزه و فلسطین و اتفاق تلخ جسارت به ساحت قرآن کریم و همچنین رفتار شایسته رییس‌جمهور در سازمان ملل و بالا بردن قرآن و بوسیدن کلام وحی، تصویر زیبایی را در اذهان به جای گذاشته که به این موضوعات باید توجه داشت.

وی ادامه داد: نمایشگاه قرآن یک پدیده بی‌نظیر در جهان اسلام است و در کشور هم مورد توجه مردم است و اگر دال مرکزی انس باشد نمایشگاه در همین زمینه رو به حرکت است.

معاف گفت: تاکید وزیر فرهنگ بر کیفی‌سازی نمایشگاه قرآن است و در ابن زمینه اقداماتی صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم علاوه بر توسعه کمی به توسعه کیفی فعالیت‌های قرآنی توجه شده و این امر همواره در اولویت قرار گرفته است.

وی گفت: ناظر به ماجرای جسارت به ساحت قرآن کریم هم پیشنهاداتی از افراد گرفته شده است و ترجمه کلام وحی به زبان‌های مختلف پیشنهاد خوبی بود که در حال پیگیری آن هستیم.

در ادامه جلسه رویکردهای در نظر گرفته شده برای سی‌ویکمین نمایشگاه قرآن مطرح شد و اعلام شد از آنجا که امسال بهار طبیعت و بهار قرآن همزمان شده، در همین زمینه برنامه‌های ویژه ای طراحی شده است.

لزوم توجه به موضوع قرآن در خانواده

حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت تلاوت قرآن در منازل و مجالس خانگی قرآن گفت: این یک امر مهم است و باید پیگیری شود و تلاوت قرآن در منازل نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: موضوعات نمایشگاه باید ناظر بر مسائل روز باشد و در همین زمینه با رعایت امور تربیتی باید از ظرفیت نوجوانان بهره‌مند شد.

حجت‌الاسلام قاسمیان همچنین بر احیای هویت‌ها و ظرفیت‌های قرآنی موجود در استان‌ها تاکید کرد و ادامه داد: شهرستان‌هایی وجود دارد که مسئله حفظ قرآن در خانواده‌های آن به صورت جدی پیگیری می‌شود و توجه به این ظرفیت‌ها لازم است.

افزایش سطح ارتباطات با کشورهای مختلف در نمایشگاه سی‌ویکم

سید مهدی مصطفوی قائم مقام معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری نیز در این جلسه درباره بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن گفت: امروز در سطح جهان معتقدند که دو کشور در مسئله فلسطین فعال است، یکی ایران یکی آمریکا و این قدرت پذیرفته شده ایران نکته خوبی است که باید از این ظرفیت بهره‌مند شد و در همین زمینه باید سطح ارتباطات با سایر کشورها در نمایشگاه قرآن افزایش یابد.

وی ادامه داد: در نمایشگاه قرآن علاوه بر حضور میهمانان خارجی، فرصتی برای بین‌المللی کردن مسائل قرآن از طرف کشور وجود دارد که تمهیدات خاص خود را می‌طلبد.

وی در پایان صحبت‌هایش به ظرفیت‌های قرآنی فاخر موجود در کشور اشاره کرد و گفت: با وجود ظرفیت‌های فاخر قرآنی موزه مناسب و در خور در این زمینه وجود ندارد تا میهمانان خارجی و حتی افراد در داخل از آن استفاده کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها