چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۸
سند مهندسی فرهنگی همدان با فرهنگ ایثار و شهادت گره خورده است

همدان - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: در بخش‌های مختلفی از سند مهندسی فرهنگی استان همدان موضوع فرهنگ ایثار و شهادت لحاظ شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در همدان، مسعود ویژه شامگاه سه‌شنبه در نشست علمی فرهنگی نقش دفاع مقدس و مقاومت در توسعه فرهنگی کشور در دوازدهمین نمایشگاه ملی متاب دفاع مقدس و مقاومت اظهار کرد: همدان در حوزه دفاع مقدس نمونه‌های فراوانی در عرصه ایثار و شهادت دارد که زبانزد و ماندگار است.

وی با بیان اینکه افتخار ما همدانی‌ها این است که مردم در لحظات مختلف انقلاب اسلامی مردم همدان در صحنه بودند افزود: در ایام دفاع مقدس نیز زمانی که دشمنان از مرزهای غربی، هجوم گسترده‌ای به ما داشتند، رزمندگان همدانی به مرزها رسیده و مانع از هجوم‌ آن‌ها شدند. 

ویژه با بیان اینکه در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس قله‌هایی داریم که زبانزد است، ادامه داد: در بخش‌های مختلفی از سند مهندسی فرهنگی استان همدان به صراحت در رابطه با موضوع فرهنگ ایثار و شهادت صحبت شده است. 

وی با بیان اینکه بسیاری از غربی‌ها بر اساس اتفاقات و رویدادها، تئوری‌هایی مطرح می‌کنند‌ یادآور شد: درس‌های مدیریتی که از فرماندهان عرصه دفاع مقدس داشتیم، اتفاقات خوبی بود اما جادارد از این ظرفیت به معنای واقعی استفاده کنیم.

پیوست‌های فرهنگی در همدان با محوریت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری همدان نیز با اشاره به اهمیت تشکیل حلقه‌های واسط و میانی، اظهار کرد: فقط دستگاه‌های دولتی متولی ترویج فرهنک ایثار و شهادت نیستند بلکه باید از حلقه‌های میانی مانند سمن‌ها و تشکل‌ها که از مردم شکل گرفتند نیز استفاده شود. 

اخوان تصریح کرد: پیوست‌های فرهنگی در برنامه‌های استان همدان با محوریت حوزه ترویج ایثار و شهادت، در نظر گرفته شده است همچنین فعالیت‌های خوبی برای معرفی شهدای استان در قالب یادواره‌ها، برگزار شده است. 

کتاب ابزار مهمی برای انتقال مفاهیم است

یک نویسنده و پژوهشگر نیز بیان کرد: مباحث فرهنگی متریک نیست و نمی‌توانیم آن را اندازه گیری کنیم اما به صورت شهودی می‌توانیم شاخص‌هایی برای آن در نظر بگیریم. 

محسن شاه‌رضایی با بیان اینکه استان همدان در جنگ نقش مهمی داشته است، عنوان کرد: چند درصد از دانشجویان و دانش‌آموزان همدانی، شهید احدی که رتبه یک پزشکی در کنکور سال ۱۳۶۴ است را می‌شناسند، این افراد باید به جوانان شناسانده شوند.

وی با تاکید بر اینکه هسته‌های نخبگان گروه‌های پیشران جامعه هستند گفت: جامعه نخبه، مرجع جامعه است و باید روش‌هایی برای ترویج کتاب‌ها در جامعه داشته باشد. 

این نویسنده مطرح کرد: کتاب، ابزار مهمی برای انتقال مفاهیم است و با وجود تلاش‌های انجام شده در حوزه دستاوردهای فرهنگی دفاع مقدس کتابی پیدا نکردم.

ترویج فرهنگ دفاع مقدس نیاز به معرفت‌شناسی دارد

یک نویسنده و پژوهشگر دیگر نیز در این نشست گفت: فرهنگ، ارتباط مستقیمی با هویت دارد و انسان‌های بی‌هویت، بی‌فرهنگ هستند و فرهنگ، هویت اجتماعی را بیمه می‌کند. 

جواد کاموربخشایش ادامه داد: روایت، حرف اول را در دنیا می‌زند، زندگی نسل‌ها را تداوم می‌دهد و به عنوان ابزار حاکمان است‌.

وی با بیان اینکه دو روایت و خاطره جمعی یعنی دفاع مقدس و هلوکاست در دنیا وجود دارد افزود: در دنیا هرجا نویسنده‌ای، روایت مورد توجه اسرائیل را ترویج دهد، مورد حمایت قرار می‌گیرد، بنابراین باید مقوله مربوط به روایت در عرصه دفاع مقدس را تفهیم کنیم.

این نویسنده با بیان اینکه ما خیلی خاطره تولید می‌کنیم اما معرفت شناسی متفاوت است، عنوان کرد: این خاطره و روایت تا به فرهنگ عمومی تبدیل نشود، نمی‌توانیم این فرهنگ را در توسعه فرهنگی و اجتماعی کشور دخیل کنیم.

وی اضافه کرد: باید ابتدا در عرصه معرفت شناسی، گام برداریم و سپس ترویج فرهنگ در جامعه را جاری کنیم به نحوی که ما بعد از شناخت فرهنگ ایثار و شهادت باید گام‌های جدی برای ترویج این فرهنگ برداریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها