به گزارش
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سردار سرتیپ دوم پاسدار محمد قاسم ناظر مدیر عامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در مراسم گرامیداشت عملیات کمان ۹۹ اظهار داشت: ما در یکی از تالارهای موزه دفاع مقدس اشارهای به این عملیات داریم و برای مخاطبین این عملیات را شرح میدهیم و این آمادگی را داریم که تلاشها و اقدامات بسیار موثر و مفید ارتش جمهوری اسلامی در موزه ملی دفاع مقدس بیش از پیش به نمایش بگذاریم. ضمن اینکه با آمادهسازی موزههای دفاع مقدس در ۳۲ استان کشور و این آمادگی را داریم تا در موزه های این استانها فعالیتها و اقدامات موثر ارتش را که به آن کمتوجهی شده است برای ارائه تدارک ببینیم و این همکاری و مشارکت ارتش را میطلبد.
مراسم گرامیداشت عملیات کمان ۹۹ در سالن همایشهای خلیج فارس موزه دفاع مقدس با حضور فرماندهان عالی رتبه در حال برگزاری است.
امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش در ادامه این مراسم گفت: جنگ تحمیلی زمانی آغاز شده که قدرتهای جهانی فکر نمیکردند ایرانیها در برابر حملات تابآوری داشته باشند. نیروهای هوایی با گنج بزرگی که داشت در همان ابتدا صدمات قابل توجهی به عراق وارد کرد. اگر رسانه به تعهد خود عمل کند نا گفته های بسیاری از نیروی هوایی روایت خواهد شد. نیروی هوایی از ابتدای سال ۵۹ درگیر جنگ بوده است تقدیم ۱۷خلبان شهید پیش از شهریور ۵۹ این واقعیت را اثبات می کند.
وی افزود: در اجرای عملیات کمان ۹۹، قریب ۳۰۰ فروند هواپیما از پایگاه های مختلف برخاستند که رهبر در صحن علنی مجلس فرمودند که ۱۴۰فروند هواپیما این عملیات برون مرزی را انجام دادند. صدام حسین در سخنرانی رسمی خود اعلام کرده بود این جنگ نظامی تفریحی با ایران است و روز اول خرمشهر، روز سوم خوزستان و هفته بعد تهران را تصرف خواهیم کرد که اگر نیروی هوایی نبود همین پیشبینی محقق میشد. نیروی هوایی ارتش در مهر ۵۹ با عملیات ۹۹ نقاط مهم و عقبه عراق را منهدم کرد و مغز متفکر عراق را در شوک عمیقی فرو برد.
امیر سرتیپ واحدی اضافه کرد: این رشادتها باید بازگو شود. نیروی هوایی ارتش در هشت سال جنگ ۲۵۰خلبان شهید تقدیم انقلاب کرده است و ۳۲ خلبان در عراق مفقودالاثر بودند و اینها بخشی از گذشتههای ما است که امیدواریم با برگزاری مراسمهای اینچنین بخشی از قصوری که در حق حماسههای نیروی هوایی را جبران کند.
امیر سرتیپ دکتر امیر حاتمی مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش در ادامه این مراسم گفت: اگر بخواهیم عظمت و بزرگی این عملیات به معنی واقعی کلمه بیان کنیم باید از رشادت خیلی ها صحبت کنیم از خلبانان عزیزی که این کار بزرگ را انجام دادند و جان شان تقدیم خدای متعال کردند و آنهایی که جانباز شدند و و آن هایی که به اسارت درآمدند و آنهایی که ماندند و این مسیر را ادامه دادند و کسانی که امور فنی این کار بزرگ را انجام دادند و فرماندهانی که جسارت به خرج دادند و 300 فروند هواپیما را راهی کشور دشمن کردند به ویژه شهید فکوری مسئولیت بزرگی را در این عملیات پذیرفتند.
وی افزود: برای اینکه حق آن ها ادا شود باید اشاره ی اجمالی به شرایط آن روز کشور داشته باشم که شرایط ویژه ای بود. همین قدر بگویم که ما در داخل با شرایط ویژه ای موجه بودیم. انقلابی رخ داده است. ارکان کشور شکل نگرفته. گروهک ها هر کسی را به یک سمتی از کشور می کشاندند. منافقین، سلطنت طلب ها، توده ای ها. شرایط داخل کشور بسیار سخت بود. شرایط ارتش متاثر از این شرایط، کاملا غیر نرمال بود و وضعیت بسیار ویژه ای حاکم بود. به خصوص کسانی که این برنامه ریزی را انجام داده بودند تلاش می کردند ارتش با شدائدی مواجه شود. منافقین و دشمنان از شرق و غرب می خواستند ارتش را منحل کنند. آن روز دنبال بزرگترین خیانت بودند. توده ای ها همه جا نفوذ داشتند و به دنبال نفوذ در ارتش بودند. سلطنت طلب ها در فکر کودتای سال 32 بودند و امریکایی آن را پشتیبانی می کردند. نیروی هوایی تجهیزات گرانقیمتی در اختیار داشت اما امریکایی ها طوری برنامه ریزی کرده بودند که که با رفتن شان این تجهیزات غیر قابل استفاده شود.
امیر حاتمی اضافه کرد: در شرایط بین المل شرایط خاصی حاکم بود. نظام دو قطبی بود و در حالی که بر سر همه چیز با هم جنگ داشتند هر کدام ارزش های خود برای اداره جهان برتر می دانستند اما بر سر نابودی انقلاب اسلامی تفاهم داشتند چرا که حرف متفاوتی علیه هر دوی آنها می زد و ادعای حکومت جهانی داشت و این حرفی بود که بر جان یک میلیارد مسلمان می نشست. آنها می دانستند اگر چنین حرفی رشد پیدا کند چه اتفاقی خواهد افتاد. برای همین روی این مساله تفاهم داشتند. در همین حال صدامی در عراق حاکم بود که به شدت کینه حضرت امام خمینی را داشت. کینه ایران را داشت و بسیار خبیث و جلاد بود. بنابر اطلاعاتی داشت که تصور می کرد طی چند روز می تواند کار جمهوری اسلامی را تمام کند و همه عقده هایش را بر سر نظام خالی کند و آن نگرانی دائمی ش که برای محدودیت ژئوپلتیک کشورش داشت برطرف کند. شرق و غرب معتقد بودند ایران باید تحقیر شود شرق و غرب با هم بر سر این مساله تفاهم داشتند و صدام انگیزه این کار را در حد اعلی داشت و جهان دو قطبی از او حمایت کامل داشتند. هدف سیاسی آنها از بین بردن انقلاب اسلامی که به دنبال تحقق آن بودند در شرایط که ما در داخل درگیری های کردستان را داشتیم و نا امنی های سیستان بلوچستان و ترکمن صحرا در تهران یک سال بعد منافقین جنگ مسلحانه اعلام کردند و دست به ترور رهبر، 72 تن، رئیس جمهور وقت و 17 هزار نفر از این مردم زدند.
وی خاطر نشان کرد: اولین یا مهم ترین هدف طراحی هر عملیاتی این است که است که نیروی نظامی طرف مقابل از بین برود. صدام نیروی هوایی را به عنوان اولین هدف قرار داد چون می دانست نیروی هوایی یک نیروی آماده است که می تواند تاثیر گذار باشد. اگر نیروی هوایی در آن عملیات از بین می رفت خیلی از کارهایی که بعدا در جنگ رقم خورد اتفاق نمی افتاد. نیروی دریایی عراق از بین نمی رفت. زیر ساخت های عراق از بین نمی رفت و خیلی ازکارهایی که در عملیات 99 اتفاق افتاد.
وی تصریح کرد: اگر نمی توانستیم روز 31 شهریور خودمان را حفظ کنیم و در اول مهرماه این عملیات را انجام دهیم حتما راهبرد عملیات برق آسای صدام با شکست مواجه نمی شد. اگرچه راهبردش شکست نخورد اما حتما یک ترک بزرگ خورد. به لحاظ آموزشی و تبینی جای پرداخت دارد.
امیر حاتمی بیان داشت: عوامل متعددی در این پیروزی نقش داشتند اما دو عامل را اشاره کردند. بهترین و مهمترین اثر را شجاعت غیرت هوش و استعداد و شهادت طلبی و تخصص خلبانان عزیز نیروی هوایی داشتند. آنهایی که عملیات برون مرزی انجام داده اند می دانند زمانی که شما از آسمان امن کشور عبور می کنید و پا در سرزمین دشمن می گذارید یعنی چه؟ چه شهامتی، چه ایمان و استقامتی می خواهد. فقط در عملیات کمان 99 بیش 380 خلبان در عملیات برون مرزی شرکت کردند البته کل عملیات با درصد کمی از تلفات به پیروزی رسید.
وی افزود: نسل جوان امروز باید بدانند خلبانی امر مقدس و بزرگی است. نباید این سنگر تضعیف شود. در بین خلبانان، شهدا بزرگترین کار را انجام دادند هر چه قدر از خلبانان قدر دانی کنیم صد برابرش را باید از شهدا قدردانی کنیم. عزت و هر آنچه به عنوان ایرانی داریم مدیون آن خون های پاک است.
امیر حاتمی در پایان گفت: متخصصین فنی نیروی هوایی نیروهای نجیبی هستند که در نهایت گمنامی طی 45 روز 4500 تن از مهمات را بر سر نیروی عراق ریختند. جهاد خودکفایی از همین جا بنیان نهاده شد.
نیروی هوایی مبدع جهاد خودکفایی است. البته تدبیر مقام معظم رهبری درتک تک این موضوعات نمایان است و زحمات رهبر انقلاب از همه گمنام تر است. شما در رژه ارتش جمهوری اسلامی دیدید که به لطف الهی بسیاری از تجهیزاتی که در این رژه استفاده شده بود یا تمام ایرانی اند یا به حد زیادی ایرانیزه شده اند که درهمه حوزه های رزم همین وضعیت داریم. دریایی، و الکترونیک و .... واقعیت این است که این شجره طبیه به ثمر نشسته و صدام در قعر جهنم هست و شما امروز سربلند و سرافراز هستید.
نظر شما