وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر:
۵۰ درصد هزینه ساخت کتابخانه مرکزی بوشهر را وزارت فرهنگ متقبل میشود/ آغاز١٢٤ اقدام فرهنگی در دولت سیزدهم
بوشهر- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ساخت کتابخانه مرکزی در استان بوشهر ضروری است، ما در نهضت کتابخانهسازی کشور ۵۰ درصد هزینه ساخت این کتابخانه را در این استان متقبل میشویم.
وی ادامه داد: مهمترین کلیدواژههای رهبر معظم انقلاب در سالهای بعد از جنگ، در حوزه فرهنگ شامل «تهاجم فرهنگی»، «شبیخون فرهنگی»، «ناتوی فرهنگی» و «جنگ نرم» و «جنگ شناختی» بوده که در جنگ شناختی که اخیرا نظام سلطه، کشور را درگیر آن کرده، متوجه شدیم که حوزه فرهنگ محل نزاع قرار گرفته است.
اسماعیلی تاکید کرد: نزدیک به ۲۰۰ سال است که در حوزه فرهنگ با نظام سلطه درگیر هستیم و نخستین نمایههای آن در جریان نهضت مشروطه و پس از آن در دوره پهلوی آشکار شد اما با شکلگیری انقلاب اسلامی، مهمترین مقاومت در برابر تهاجم غرب صورت گرفت.
وی بیان کرد: امام(ره) و رهبری، رهبران انقلابی هستند که سابقه آنها را با مشاهده آثار فاخری که در حوزه عرفان و اندیشه اسلامی منتشر کردهاند، در این عرصه میتوان درک کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: همواره این هجمه از سوی نظام سلطه بر مدیریت فرهنگی کشور وارد میشود که چرا مدیران اجرایی در حوزه فرهنگی کشور دخالت میکنند، این در حالی است که خود با ایدئولوژی سختگیرانهای در حوزه فرهنگی دخالت میکنند، شما ببینید آیا خبرنگاری میتواند در حوزه هلوکاست یا در مورد مسئله نژادپرستی این جوامع بنویسد؟
اسماعیلی تاکید کرد: حوزه فرهنگ حاکم بر همه حوزههاست. مقام معظم رهبری در باب اهمیت فرهنگ فرموده است: «فرهنگ مثل هواست.» این قول نشان میدهد همه به آن نیاز داریم با اینکه حجتالاسلام رئیسی در دولت سیزدهم درگیر مسائل اقتصادی و معیشتی است ولی از حوزه فرهنگ غافل نشده است.
وی افزود: ۱۲۴ اقدام فرهنگی را در دولت سیزدهم از دو سال پیش در محورها و موضوعات مختلف آغاز کردهایم که در همه این حوزهها حدود ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم.
اسماعیلی سپس با اشاره به استان بوشهر و وضعیت فرهنگی این استان عنوان کرد: عقب ماندگیهای زیرساختی فرهنگی این استان مضاعف است ولی این منطقه در حوزه سابقه تاریخی جایگاه والایی دارد و در عرصه مقاومت، سنگر قوی در دفاع از هویت دینی و آرمانهای ملی کشور به شمار میرود و به خوبی در این حوزه از آرمانهای ملی و مذهبی پاسداری و صیانت کرده است.
وی تاکید کرد: با تشکیل کارگروه عمران در وزارتخانه، کمبودهای زیرساختی حوزه فرهنگ و هنر این استان مورد مطالعه قرار خواهد گرفت و کمبودهایی که در این حوزه وجود دارد، برطرف خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: ساخت کتابخانه مرکزی در این استان بسیار ضروری است و در راستای نهضت کتابخانه سازی در کشور، انشاءالله ۵۰ درصد هزینه ساخت این کتابخانه را ما متقبل میشویم تا با همراهی استانداری بوشهر این مطالبه فرهنگی مهم این استان محقق شود.
وی همچنین ساخت و تکمیل تالار مرکزی بوشهر، مجتمع فرهنگی هنری عسلویه، تجهیز کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان بوشهر، ساخت مجتمع بینالمللی فرهنگی هنری در بوشهر را از پروژههای دیگری دانست که در کمیته عمران وزارت ارشاد مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نتیجه این بررسی تا ۲۰ شهریور اعلام خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر مورد حمایت وزارتخانه قرار خواهد گرفت و بهزودی بودجه این شورا واریز خواهد شد. روز بوشهر هم بهزودی با امضای رئیسجمهور در تقویم رسمی کشور ثبت خواهد شد.
اسماعیلی تاکید کرد: سال گذشته با همه تلاشی که نظام سلطه به کار گرفت تا حوزه فرهنگ و هنر را به تعطیلی بکشاند ولی با همدلی و همافزایی توانستیم این مسیر سخت را پشت سر بگذاریم و کارهای بزرگی نظیر برگزاری جشنوارههای فجر و نمایشگاه کتاب را در کیفیت بالا و با استقبال کم نظیر جامعه هنری و مردمی برگزار کنیم.
نقش استراتژیک و راهبردی استان بوشهر در حوزه فرهنگ عمومی
نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز در بخش دیگر نشست شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر گفت: خدمات دولت سیزدهم خدمات مردممحور بوده تا جایی که مقام معظم رهبری به تازگی مهر تائید و تمجید بر عملکرد این دولت انقلابی زده است.
آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری ادامه داد: استان بوشهر یک استان استراتژیک و راهبردی است که در حوزه فرهنگ عمومی نیز جایگاه ارزنده و قابل تقدیری دارد. این استان دارای ۹۳۶ کیلومتر مرز با خلیج فارس و ۷۰۷ کیلومتر کرانه است.
وی سپس به نقش مؤثر این استان در عرصههای مختلف اعم از انرژی، اقتصاد، ترانزیت، گردشگری، کشاورزی و ... پرداخت و بیان کرد: این استان در حوزه گردشگری چه چغرافیایی، چه گردشگری تخصصی مثل گردشگری مقاومت، فرهنگی و... پتانسیل بسیار بالایی دارد. افزون بر این در نظام محاسباتی ایران جایگاه بسیار حساسی دارد.
امام جمعه بوشهر سپس به تمدن و فرهنگ دیرینه این خطه که به دوره ایلامیان برمیگردد، اشاره و تصریح کرد: مردم این منطقه در همه دورهها بر اساس دیانت، مجاهدت، بصیرت و بیداری در خط مقدم مبارزه با تهاجم بیگانگان قرار داشتهاند. این مردم در دفاع مقدس در دو حوزه هویت ملی و مذهبی حضور موثری نیز داشتند.
وی سپس با اشاره به مبارزات استعمارستیز رئیسعلی دلواری و مبارزان تنگستانی با انگلیسیها گفت: رئیسعلی دلواری با ایستادگی در مقابل حملات چهارگانه انگلیسیها به این آب و خاک به همراه دلیران تنگستان با رهبری علمای جنوب کشور آنها را هر بار شکست داد و اجازه نداد که دست انگلیس حتی به یک وجب از آب یا خاک این منطقه برسد. به دلیل مجاهدتهای این مبارز استعمارستیز، سالروز شهادت وی به نام روز مبارزه با استعمار در تقویم رسمی کشور ثبت شد.
آیتالله صفایی بوشهری تاکید کرد: خوشبختانه این استان در حوزه جنگ نرم که دسیسه بیگانگان علیه کشورمان است، هیچگاه دچار ضعف نشده، چون پایههای دینی در مکتب استان بوشهر نهادینه شده و دارای قدرت مقاومت و استقامت در برابر تهاجمات بیگانگان است. افزون بر این، دارای قوام فرهنگی است که این قوام در حوزههای مختلفی قابل مشاهده است.
امام جمعه بوشهر ادامه داد: استان بوشهر بر اساس دانش و علم موردنیاز حوزه مدیریت فرهنگی از سال ۸۹ دارای یک اطلس فرهنگی و نقشه راه فرهنگی «آسیب و فرصت» و... است. طبق این نقشهراه، در یک ساختار منسجم مناطق استان مورد آمایش قرار گرفت و به پنج منطقه تقسیم شد. در تمام این مناطق، آسیبهای هفتگانه که در شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر به طور جدی شناسایی و مورد مطالعه قرار گرفت، مورد بررسی قرار گرفت که با پایان این پایش خوشبختانه این استان به عنوان استان امن فرهنگی اعلام شد. در این راستا، شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر بارها بهعنوان شورای فرهنگ عمومی ممتاز کشور معرفی شده که آخرین بار همین سال گذشته بود.
وی ادامه داد: در حوزه زیرساختهای فرهنگی این استان در دولت سیزدهم با توجهی که آقای رئیسی به این حوزه دارد، پیشبینی میشود که اتفاقات خوبی بیفتد.
آیتالله صفاییبوشهری در ادامه، فضای استان بوشهر را در حال حاضر در وحدت فوقالعاده عالی و در حرکت در راستای اندیشههای مقام معظم رهبری معرفی کرد و افزود: این استان در حوزه زیرساختهای فرهنگی بایستی توسعه پیدا کند چون متاسفانه در دورههای قبل توجهی به این حوزه بهویژه توسعه فضای کتابخوانی و سالنهای مطالعه در این استان نشده است. از اینرو، میطلبد در تخصیص اعتبار برای ایجاد و توسعه زیرساختهای فرهنگی هنری نگاه ویژهای شود.
وی ادامه داد: همچنین عرصه آموزش هنر و مراکز هنری استان مثل دانشگاه هنر و... نیز باید توسعه پیدا کند. همچنین باید از هنرمندان و محققان و پژوهشگران استان که حضور فعالی در سطح ملی دارند، حمایت شود، در این راستا پیشنهاد دادهام که صندوقی برای حمایت از آنها راهاندازی شود.
آیتالله صفایی بوشهری یادآور شد: در عرصه قرآنی نیز غیر مجتمع قرآنی که از سوی اوقاف استان در حال ساخت است، نیاز به مجتمع دیگری داریم که امیدواریم این مهم نیاز محقق شود. ما این آمادگی را داریم که بوشهر را به مرکز اتحادیه کشورهای حوزه خلیج فارس در حوزه پژوهش و علوم قرآنی تبدیل کنیم.
وی سپس به نقش زنان استان بوشهر در استعمارستیزی اشاره و تصریح کرد: با توجه به دسیسه اخیر نظام غرب ما در استان بوشهر حماسه زنان لرده را داریم که دلاورانه نیروهای انگلیسی را شکست دادند، از اینرو پیشنهاد ثبت روزی با عنوان روز مبارزه زنان علیه استعمار را در تقویم رسمی کشور دارم.
90 درصد مشکلات مرتبط با حجاب در استان بوشهر حل شده است
استاندار بوشهر هم در این نشست گفت: در موضوع کشف حجاب 90 درصد از موارد در استان بوشهر حل شده و 10 درصد باقیمانده نیز با برنامه ریزی صورت گرفته حل خواهد شد.
احمد محمدی زاده افزود: همچنین در سه ماهه اول امسال میزان ازدواج 20 درصد افزایش و میزان طلاق نیز 30 درصد کاهش پیدا کرده است.
وی بیان کرد: در حوزه ازدواج آسان برنامههای خوبی در استان انجام شده و بعد از ماه صفر 500 تا 600 زوج جوان به خانه بخت فرستاده میشوند.
نظر شما