به گفته وی، یکی از جنبههای عمیق و مفهومی در خصوص واقعه عاشورا و حادثه کربلا حضور کودکان در این اتفاق عظیم است و نقشی که در این تاریخسازی داشتهاند. بنابراین توجه به این نقش و بازنمایی و معرفی بهتر آن به کودکان نباید از نظر دور نگه داشته شود. از اینرو، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مثل هر سال با هدف تقویت حس دینی در کودکان و دینباوری و همچنین تبیین اهداف قیام عاشورا برنامههای متعدد و متنوعی را برای اجرا در ماه محرم پیشبینی و اجرایی خواهد کرد.
رسولی در تشریح ویژهبرنامههای ماه محرم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تصریح کرد: برپایی نمایشگاه خیابانی عکس محرم با هنرنمایی اعضای نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان، برگزاری صبح سوگوارههای عاشورایی و عصر داستان «اشک مشک» با موضوع محرم و شهادت امام حسین (ع) و یارانش، برگزاری کارگاههای هنری کاردستی ویژه ماه محرم مثل ساخت پرچم و علم، برپایی ایستگاههای فرهنگی و صلواتی با مشارکت اعضاء کانون، معرفی کتابهای ویژه ماه محرم در کلیه مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری، راهاندازی پویش ساخت نشریهنگاری (نشریه دیواری و نشریه الکترونیک)، پویش عکس محرم با مشارکت هنرمندان نوجوان عکاس، مسابقه نقاشی با موضوع نقش آب و ... مهمترین برنامههایی است که همزمان با ماه محرم در استان برگزار خواهد شد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر تاکید کرد: محرم بهترین فرصت و نیکوترین زمان برای تربیت نسل انسانهای آزاده است که مثل امام حسین (ع) سر تعظیم و اطاعت در برابر هیچ قدرت ظلم و زوری فرود نمیآورند و فروتنانه اما سربلند زندگی میکنند. این ایام فرصت مناسبی است که کودکان را با فرهنگ عاشورا آشنا کنیم و از لحاظ جلوههای ناب انسانی، آقا امام حسین (ع) و آقا ابالفضل(ع) را بهعنوان الگوهای برتر این مکتب برای زیستن و بهزیستن به آنها معرفی کنیم.
وی یادآور شد: فراموش نکنیم که تاسوعا و عاشورا برای ما فقط یادآور شهادت امام حسین و هفتادو دوتن از یاران ایشان نیست؛ بلکه حماسهای بلند است در باب آزادی، آزادگی و ایثار. منطومهای است از رشادت و دلاوری و کربلا گسترۀ بیمانند تفکیک و تمیز حق از باطل است.
رسولی سپس بیان کرد: برای کودکانی که کوچکتر هستند بهترین روش آشنایی با محرم آموزش مشاهده تغییرات است؛ مشاهده تغییر در رفتار پدر و مادرشان در این ایام مثل حضور در مراسم، عزاداری و...، مشاهده سیاهپوششدن فضای شهری، مشاهده تغییر در آهنگها و اصواتی که به گوش میرسد، مشاهده تغییر در رنگ پوشش و لباس آدمهای اطرافشان مثل پدر و مادر و مربیان و... رفتن به مسجد و تکیهها، عزاداریهای دستهجمعی، صدای پرشور سنج و دمام و... همه اینها آرام آرام کودکانمان را برای آشنایی با عاشورا آماده میکنند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر افزود: همه ما میدانیم که برای اشک ریختن بر مظلومیت آقا اباعبدالله الحسین ثوابهای زیادی نوشتهاند؛ اما باید تصریح کنم که معرفی و آشنا کردن کودکان با واقعه عاشورا و شهادت امام حسین (ع) کاری فراتر از این است. درواقع داریم تلاش میکنیم آشنایی و معرفت امام حسین (ع) را چون دانه محبتی در دل کودکان بکاریم تا این کودک شور و شعور حسینی را دریابد.
به عقیده وی، بیشک درک و دریافت نسل امروزی از ایثار و بزرگواری و مفهوم شهادت و از خودگذشتگی آقا اباعبدالله الحسین برای زنده نگهداشتن اسلام مبحث خیلی مهمی است که به کار فرهنگی ارزش میدهد.
رسولی در خصوص مهمترین کتابهای حوزه عاشورا که به کودکان و نوجوانان در شناخت نهضت عاشورا کمک شایانی میکند، توضیح داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کتابهای متعددی را در حوزه ادبیات آیینی و معرفی بیشتر ائمه اطهار (ع) برای کودکان تولید و منتشر کرده است و دربارۀ امام حسین (ع) و عاشورا نیز چندیدن عنوان مختلف به چاپ رسانده است که خواندن آنها از سوی کودکان و نوجوانان موجب درک بهتر آنها از این واقعه مهم تاریخی و دینی میشود.
وی سپس بخشی از این کتابها را به این شرح معرفی کرد:
- مجموعه ۱۲ جلدی «هنر مرثیهخوانی» نوشته مهدی امینفروغی
- «در عزایت آسمان نیلی قباست» اثری از مهدی الماسی
- «چهل روز عاشقانه» به قلم محمدرضا سنگری
- «آسمان خون گریه کن» نوشته جعفر ابراهیمی
- «تشنه لبان» نوشته حمید گروگان
نظر شما