جامعه روانشناسی از فلسفه دور شده است با اینکه هنوز فلسفه و روانشناسی در هم تنیدهاند و در بسیاری موارد با هم تداخل دارند. این کتاب ارزشمندی است که میتواند دانش ما را در علم روانشناسی افزایش دهد و بازده روان درمانی را بالا ببرد.
وی ادامه داد: این کتاب شروع خوبی بود در این زمینه که دیدگاهها و مسائل اصیل فلسفی را در قالب نظریه شخصیت و رواندرمانیها با رویکردهای مختلف بررسی کرده است، مباحثی مثل اراده آزاد که در مقابل جبرگرایی قرار میگیرد و مسائلی مانند مسئولیت که در رویکرد مراجع-محور راجرز بسیار مشهود است.
وی افزود: حقیقت این است که این کتاب تخصصی است و بیشتر برای روانشناسان، روانپزشکان و دانشجویان کاربرد دارد و حداقل شناخت از نظریههای فروید راجرز و رفتارگرایی را لازم دارد ولی پایه فلسفی خاصی لازم ندارد یعنی لازم نیست حتما فرد اطلاعات قبلی در مورد فلسفه داشته باشد چون در کتاب مسائل لازم توضیح داده شده است و اصلا این کتاب برای کسانی نوشته شده که پایه فلسفی ندارند ولی به این مسئله علاقه دارند.
هاشمی شیری با بیان اینکه این کتاب در عمومیسازی دانش روانشناسی ارزش زیادی دارد چون به مسئله بسیار مهمی میپردازد گفت: اما اگر پیش زمینههای آن یادآوری شود میزان استفاده از این کتاب به مراتب بیشتر خواهد بود
او تأکید کرد: جامعه روانشناسی از فلسفه دور شده است با اینکه هنوز فلسفه و روانشناسی در هم تنیدهاند و در بسیاری موارد با هم تداخل دارند. این کتاب ارزشمندی است که میتواند دانش ما را در علم روانشناسی افزایش دهد و بازده روان درمانی را بالا ببرد و حتی دیدگاه تازهای به درمان به ما بدهد، توصیه ما این است که از این فرصت به دست آمده در زبان فارسی برای مطالعه این کتاب حتما استفاده کنید و نظرات و انتقادات خودتان را به ما منتقل کنید.
نظر شما