دوشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۹
ادبیات لایه پنهان رسانه‌های تاثیرگذار جهان است

سید‌احمد میرزاده، در دومین ویژه برنامه «از تبار قلم» با بیان اینکه ادبیات لایه پنهان رسانه‌های تاثیرگذار جهان است، گفت: دوای هر درد فرهنگی در توجه به حوزه ادبیات کودک و نوجوان است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خراسان رضوی، دومین ویژه برنامه «از تبار قلم» به منظور تجلیل از سید‌احمد میرزاده، شاعر، نویسنده و محقق مشهدی شب گذشته با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی؛ حسین سعیدی، مدیرعامل شرکت به نشر(انتشارات آستان قدس رضوی)؛ محمدرضا سرشار، نویسنده؛ محمد‌کاظم کاظمی، شاعر افغانستانی؛ جواد نعیمی، نویسنده، عباسعلی سپاهی یونسی، شاعر حوزه کودک؛ امیر سعادتی، سردبیر روزنامه قدس، خانواده نویسنده و جمعی دیگر از شاعران و نویسندگان در مشهد مقدس برگزار شد.

در ابتدا حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر سبزیان، با بیان حدیثی از حضرت علی(ع) گفت: ایشان می‌فرمایند «هركه با كتاب آرامش يابد، هيچ آرامش را از دست نداده است» و در حدیث دیگری می‌فرمایند «كتاب‌ها بوستان‌هاى دانشمندان‌اند» این نشان از آن است که اگر کتاب منبع آرامش در فرد است، خالق آن نیز به همان اندازه ارزشمند و گران‌بها است؛ به‌عبارت ساده‌تر نویسنده یک اثر، خالق آرامش برای خواننده اثر است. 

وی با اشاره به برگزاری دومین دوره از ویژه برنامه «از تبار قلم»، افزود: یکی از اهداف اصلی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به‌ویژه در دوره مدیریتی جدید خود حرکت به سمت ایران کتابخوان و تلاش برای ایجاد جامعه‌ای کتابخوان است. در مجموعه کتابخانه‌های عمومی برای پیشرفت و حرکت سریع‌تر در این مسیر ابتدا با دغدغه کتاب را داشته باشیم. 

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی با تاکید بر این امر که باید از همه افرادی که در حوزه کتاب، فعالیت می‌کنند، تقدیر شود، اظهار کرد: این باعث افتخار است که در آستانه فرا رسیدن عیدسعید غدیرخم، میزبان یکی از جلاله‌های اهل بیت(ع)، سید‌احمد میرزاده، شاعر، نویسنده و محقق مشهدی هستیم. نویسنده‌ای که خالق بالغ بر 24 اثر در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است و همیشه در تلاش بوده تا با قلم خود درک صحیح و مناسبی از شرایط موجود برای کودکان و نوجوانان به‌عنوان وفادارترین قشر در هر زمینه‌ای فراهم سازد.

وی با اشاره به وجود روحیه لطیف نویسندگان در آثارشان، گفت: سید‌احمدمیرزاده در جایی گفته است «من کتاب خواندن را به تماشای فیلم، نوشتن را بر صحبت کردن، قدم زدن در طبیعت را به زندگی شهری، کوهنوردی را به فوتبال، صبوری را به شتاب و مادرم را به همه دنیا ترجیح می‌دهم» و این جلمه به تنهایی سندی مستدل و محکم بر اثبات روحیه لطیف وی است. 

                  
علی‌اکبر سبزیان یکی از مهمترین ویژگی‌های آثار سید‌احمد میرزاده را ارادت وی به ساحت اهل بیت‌(ع) به‌ویژه حضرت رضا(ع) و حضرت مهدی(عج) عنوان کرد و افزود: توسل همیشگی ایشان به اهل بیت(ع) درباره  تبیین افکار و سیره زندگی آنان باعث برداشتن گام‌های موثری در این حوزه شده است. 


در پایان سید‌احمدمیرزاده، شاعر، نویسنده و محقق حوزه ادبیات کودک و نوجوان ضمن تبریک فرا رسیدن عید سعید غدیرخم گفت: اگر من در زندگی مایه و برکتی دارم تنها در مهر علی(ع) است و دستاویز من در تمامی سختی‌های زندگی توسل به آن حضرت بوده است. همان‌طور که برگزاری این آیین در چنین روز فرخنده‌ای را از کرامات ایشان نسبت به خود می‌دانم.

وی با بیان اینکه در سنین نوجوانی با سختی‌های فراوان از مشهد به خدمت شاعرانی بزرگی همچون قیصر امین‌پور، محمدرضا سرشار و ... می‌رسیدم، افزود: امروز روی صحبت من با مسئولین فرهنگی از شهر مقدس مشهد است، شهری که در شرق کشور قرار گرفته است و هنرمندان آن بعضا به دست فراموشی سپرده می‌شوند و لاجرم برای دیدن شدن دست به مهاجرت بزنند.

سید‌احمد میرزاده بیان کرد: مشهد شاهراه، پایگاه و خاستگاه زبان فارسی است. زبانی که حامل تمدن، فرهنگ و آموزه‌های تشیع است و از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. 

وی درباره حوزه ادبیات کودک و نوجوان در جامعه، اظهار کرد: دوای هر درد فرهنگی در توجه به حوزه ادبیات کودک و نوجوان است؛ در واقع ادبیات لایه پنهان رسانه‌های تاثیرگذار جهان است. باید در این حوزه نگاه منظومه‌ای و بلندمدت داشته باشیم، به این معنا که به همه ابعاد جهان‌بینی برای کودکان پاسخی زیبا و جامع بدهیم اگر توانستیم این منظومه بلند‌مدت را در ادبیات کودک و نوجوان ایجاد کنیم، می‌توانیم اثرگذاری لازم را انتظار داشته باشیم.

نویسنده و شاعر مشهدی با بیان اینکه کار باید به دست متخصص امر سپرده شود، گفت: ادبیات کودک مساله‌ای تزئینی نیست و باید توجه و سرمایه‌گذاری لازم در این حوزه صورت پذیرد. نباید به دنبال کارهای شعاری باشیم چراکه یکی از راه‌های نفوذ دشمنان، ادبیات دینی است. اگر امروز قبول داریم، در نبرد فرهنگی با دشمن هستیم، به تمام توان نیروهای خودی در این جبهه نیاز داریم.
 
وی خواستار توجه به نویسندگان بومی، پیشگیری از مهاجرت نخبگان فرهنگی و ایجاد فضایی برای رشد آنان در شهر مقدس مشهد شد.

به گزارش ایبنا؛ آیین رونمایی از کتاب «در هفت آئینه: نقد و بررسی کتابهای نظری شعر کودک و نوجوان در ایران» اثر سید احمد میرزاده یکی دیگر از بخش‌های این مراسم بود. این کتاب در سال 1400 از سوی انتشارت نشر طلایی تهران در 272 صفحه با محوریت نقد و بررسی کتاب‌های نظری شعر کودک و نوجوان در ایران از سال‌های 1352 تا 1395 به چاپ رسیده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها