مدیرعامل تعاونی ناشران خراسان رضوی از حضور گسترده ناشران این استان در نمایشگاه کتاب تهران در سال 1401 خبر داد.
وی درباره مزایای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب گفت: نمایشگاه مجازی نمایشگاهی به وسعت کل کشور است. در قالب مجازی، تسهیلات بیشتری نسبت به حضوری وجود دارد؛ چون ناشر نیاز به عرضه تعداد مشخصی کتاب ندارد؛ بنابراین همه ناشران میتوانند در این رویداد شرکت کنند، حتی ناشری که دو یا 10 کتاب داشته باشد، در صورتی که در نمایشگاه حضوری ناشران باید حداقل کتابی برای عرضه داشته باشند تا به آنها غرفه تعلق بگیرد.
مدیرعامل تعاونی ناشران خراسان رضوی در پاسخ به این پرسش که بعد از دو سال ایام تعطیلی کرونا نمایشگاه را چگونه پیشبینی میکنید؟ گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رویدادی فرهنگی است. همه میدانیم متاسفانه فرهنگ کتابخوانی در کشور نهادینه نشده و از این رو به تبع سرانه مطالعه در کشور پایین است. گرانی کاغذ و مشکلات اقتصادی که برای ناشران پیش آمده نیز مشکلات را افزایش داده است، به همین خاطر نمایشگاه مجازی راه اندازی شد تا بستر بهتری برای ناشران باشد.
وی به استقبال قابل توجه قشر فرهنگی و کتابخوان از نمایشگاه مجازی اشاره کرد و گفت: امسال سومین سال برگزاری نمایشگاه مجازی است. سال 1399 با توجه به اینکه این شیوه برگزاری نمایشگاه، بدیع بود، تنها 65 ناشر استانی مشارکت کردند؛ اما خوشبختانه این آمار در سال 1400 به دوبرابر افزایش پیدا کرد.
نصیرزاده با اشاره به اینکه مشکلات حوزه نشر موجب تعطیلی بسیاری دفاتر نشر شده است، افزود: افزایش قیمت چند برابری هزینه نشر بر این مهم اثر گذاشته است، اما با توجه به وضعیت کتابخوانی در کشور و نبود زیرساختهای قابل توجه این مشکل دوچندان شده است. میدانیم اگر در زمینهای ضعیف باشیم، ایجاد بحران، ضربه سنگینتری به آن وارد میکند.
وی بیان کرد: برای ترغیت جامعه به فرهنگ کتابخوانی، افزایش ویترین کتاب ضروری و ایجاد جذابیت بسیار در این امر موثر است، ازجمله تاسیس کافهکتاب. تجربه چند سال اخیر نشان داد، ایجاد کافهکتابها زمینهساز ترغیب جامعه کتابخوان شده است.
نظر شما