دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۵
حفظ اصالت یک منبع فرهنگی با مطالعه خاص صورت گیرد/ معیارهای اصالت در مباحث میراث جهانی

تنوع منابع، اصالت و ارزش‌های میراثی باعث شده که بینش‌های حفاظتی و پاسخ‌های مرمتی الزاما متفاوت باشند به همین لحاظ برای حفظ اصالت یک منبع فرهنگی با توجه به زمنیه خاص آن لازم است بطور خاص مطالعه و تفسیرهای مجددی صورت گیرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، محمد‌حسن طالبیان، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نخستین همایش ملی حفاظت و مدیریت میراث‌شهری گفت: به طور کلی موضوع حفاظت و مرمت به عنوان یک فرآیند فرهنگی با چگونگی درک ارزش‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی شهر تاریخی ارتباط تنگاتنگی دارد.

او تصریح‌ کرد: کیفیت درک اصالت شهر تاریخی به میزان درک ویژگی‌ها و ارزش‌های خاص آن بستگی دارد.

طالبیان افزود: تنوع منابع، اصالت و ارزش‌های میراثی باعث شده که بینش‌های حفاظتی و پاسخ‌های مرمتی الزاما متفاوت باشند به همین لحاظ برای حفظ اصالت یک منبع فرهنگی با توجه به زمنیه خاص آن لازم است بطور خاص مطالعه و تفسیرهای مجددی صورت گیرد.

استاديار مرکز آموزش عالي ميراث فرهنگي، با اشاره به برخی تعاریف و معیارهای اصالت در مباحث میراث جهانی گفت: یکپارچگی یا تمامیت به حالتی اشاره می‌کند که یک چیز تمامی مولفه‌های خود را در بر داشته، نشکسته، تقسیم نشده و کامل است، به لحاظ مادی تمام و کمال حریم آن محفوظ مانده، بری از لطمه ذاتی خواه برای یک شی خواه برای یک متن ادبی و به طور کلی بیانگر یک وضعیت است.

طالبیان با بیان‌اینکه در یک شهر تاریخی منظور یکپارچگی در طول تاریخ یعنی اثر و رابطه آن با بستر و لایه‌های مختلف تاریخی است، سه مولفه مهم یکپارچگی را یکپارچگی ساختاری، یکپارچکی عملکردی و یکپارچگی بصری عنوان کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه به بیان برخی از ویژگی‌های تاریخی و تجربیات حفاظت در شهرهای یزد همدان و ماسوله پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها