دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
داستان‌های آلمانی سیندرلا تا سندباد عربی/ قرارداد آلمانی‌ها با نمایشگاه کتاب ابوظبی

امسال آلمان مهمان افتخاری نمایشگاه کتاب ابوظبی برنامه‌های مختلفی در این نمایشگاه اجرا کرده است که یکی از مهم‌ترین آنها کارگاه و کنفرانس داستان‌گویی بود که چند روز پیش در ابوظبی اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پابلیشینگ پرسپکتیو، امسال آلمان مهمان افتخاری نمایشگاه کتاب ابوظبی برنامه‌های مختلفی در این نمایشگاه اجرا کرده است که یکی از مهم‌‍‌ترین آنها کارگاه و کنفرانس داستان‌گویی بود که چند روز پیش در ابوظبی اجرا شد.
 
پیش از این نمایشگاه کتاب فرانکفورت اعلام کرده بود که حضور فیزیکی‌اش به عنوان مهمان افتخاری در نمایشگاه کتاب ابوظبی امارات متحده عربی به سال 2022 موکول می‌شود و به جای آن امسال به صورت تلفیقی در این نمایشگاه حضور خواهد داشت. آلمانی‌ها پیش از این آمادگی خود برای حضور در نمایشگاه کتاب ابوظبی اعلام آمادگی کرده بودند؛ ولی به خاطر شرایط شیوع ویروس کرونا این تصمیم را به سال آینده موکول کردند.
 
نمایشگاه کتاب ابوظبی یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های کتاب در منطقه حاشیه خلیج فارس است که قرار است امسال به صورت فیزیکی و مجازی از تاریخ 23 ماه می تا 29 این ماه در پایتخت امارات متحده برگزار شود. امسال اماراتی‌ها سی‌امین سال خود را در برگزاری نمایشگاه کتاب تجربه می‌کنند. گفته می‌شود 120 ناشر از سراسر جهان قرار است در این نمایشگاه کتاب شرکت کنند.
 
نمایشگاه بین‌المللی کتاب ابوظبی که از 23 تا 29 ماه می برگزار شد، مجموعه‌ای از رویدادهای حضوری و مجازی بود که بیشتر آن کارگاه‌های تبادل فرهنگی بین کتاب‌های مربوط به زبان‌های مختلف بود. نزدیک به 70درصد از کارگاه‌های این نمایشگاه آنلاین برگزار شد که آلمانی‌ها کارگاهی به نام پل بین فرهنگ‌ها برگزار کردند و ترجمه آلمانی سیندرلا تا قصه‌های ترجمه‌شده سندباد و هزار‌و‌یک شب در آن برای مخاطبان به بحث و بررسی گذاشته شد.
 
در این کارگاه به میزبانی «ورنا لیپر» مدیر موزه مصر در شهر برلین داستان‌هایی از غرب و شرق برای مخاطبان قرائت شد و قرار است این کارگاه‌های مجازی تا اواخر ماه سپتامبر نیز در سایت این موزه ادامه داشته باشد. در این کارگاه «لیلا پراگر» استاد دانشگاه انسان‌شناسی دانشگاه هامبورگ نیز حضور داشت. لیپر در سخنرانی خود در این کنفرانس آنلاین تاکید کرد که قصه و داستان یک زبان مشترک بین تمام انسان‌ها با زبان‌های مختلف است و هیچ مرز سیاسی و جغرافیایی برای داستان وجود ندارد.
 
وی گفت: در داستان‌های نوشته‌شده بر روی پاپیروس در مصر باستان هم مطالبی را می‌بینیم که در قصه‌های کنونی دیده می‌شود. انسان به‌نوعی در داستان‌گویی اشتراک ذاتی دارد و هیچ مرزی نمی‌تواند دو فرهنگ را از هم جدا کند. در نمایشگاه کتاب ابوظبی یک سری قراردادهای فرهنگی بین آلمان و امارات نیز امضا شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها