شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹
معرفی چهار کتاب از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی استان تهران در نوروز ۱۴۰۰

نهاد کتابخانه‌های عمومی استان تهران در عید نوروز در ویژه برنامه‌ای چهار قسمتی به معرفی چهار کتاب با موضوع برنامه‌ریزی، شهید صدر، مهدویت و انقلاب اسلامی خواهد پرداخت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،‌ نهاد کتابخانه‌های عمومی استان تهران در عید نوروز در ویژه برنامه‌ای چهار قسمتی به معرفی چهار کتاب با موضوع برنامه‌ریزی، شهید صدر، مهدویت و انقلاب اسلامی خواهد پرداخت.

بخش اول این برنامه همراه با زهرا نجاری، به معرفی کتاب «برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال» خواهد پرداخت. مریم برادران از کتاب جدید خود «نا» و محدودیت‌های نگارش زندگی شهید صدر خواهد گفت. 9 فروردین و به مناسبت نیمه شعبان کتاب «مهدی موعود» همراه با عطاءالله بیگدلی بررسی خواهد شد. مهمان 12 فروردین غلامرضا امامی است و روایت خود از محمود گلابدره‌ای راوی کتاب «لحظه‌های انقلاب» را ارائه خواهد کرد. این گفت‌وگو در تاریخ‌های سوم، ششم، نهم و دوازدهم فروردین از صفحات مجازی نهاد کتابخانه‌های عمومی در اینستاگرام و آپارات به آدرس tehranplir@ منتشر خواهد شد.



نخستین برنامه از سلسله نشست‌های کتابخوان نوروزی، میزبان زهرا نجاری، مترجم جوان کتاب «برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال» است. در این برنامه نجاری از راز ورمز موفقیت و همچنین تجربه شخصی خود در استفاده از این روش برای رسیدن به خودآگاهی و موفقیت می‌گوید. اشاره به سازو کار بولت ژورنال، ابزار مورد نیاز برای داشتن بولت ژورنال، گزارشی از  کتاب، تمرین فهرست ذهنی و تمرین هدف گذاری از دیگر مباحثی است که نجاری در این نشست مطرح کرده است.

کتاب برنامه‌ریزی به روش بولت ژورنال نوشته رایدر کارول با ترجمه زهرا نجاری سال 98 از سوی انتشارات کوله پشتی منتشر شده است. بخشی از این کتاب به تجربه کسانی اختصاص دارد که از روش بولت زورنال استفاده کرده و آن را با دیگران به اشتراک گذاشته‌اند. 

این برنامه سه‌شنبه سوم فروردین در شبکه‌های اجتماعی نهاد کتابخانه های عمومی به آدرس tehranplir@ در اینستاگرام و آپارات منتشر خواهد شد. 



دومین برنامه از سلسله نشست‌های  کتابخوان نوروزی، میزبان مریم برادران نویسنده‌ کتاب «نا» است. مریم برادران از مستندنگاران و داوران  بخش مستندنگاری دهمین دوره جایزه جلال  آل‌احمد بوده است. «نا» جدیدترین اثر برادران روایتی از زندگی شهید سیدمحمد باقر صدر است. او در این اثرکوشیده است شرحی مختصر از  زندگی پر تلاطم و پربار صاحب کتاب فلسفتنا و اقتصادنا را روایت کند. 

برادران در این گفت‌وگو به سفارشی بودن این کتاب از سوی پژوهشگاه تخصصی شهید صدر اشاره کرده است. شیوع ویروس کرونا، اکتفا به ارتباط تلفنی و عدم تمایل خانواده صدر به مصاحبه از جمله محدودیت‌های پیش روی برادران برای نوشتن کتاب نا بوده است. 

او دلیل خود برای انتخاب اسم «نا» را نیاز زمانه به جمع و دوری از تفرقه دانسته است؛ چیزی که شهید صدر نیز به دنبال آن بود. برادران به جای خالی پرداختن به شخصیتی چون بنت الهدی صدر اشاره کرده و معتقد است ظرفیت ها و فرصت های زیادی  برای نوشتن در خصوص این شخصیت وجود دارد.

این برنامه، جمعه ششم فروردین در شبکه‌های اجتماعی نهاد کتابخانه‌های عمومی به آدرس‌های tehranplir@ در اینستاگرام و آپارات منتشر خواهد شد.  



سومین کتاب‌خوان نوروزی، به بررسی کتاب «مهدی موعود» ترجمه‌ مرحوم علی دوانی پرداخته و درباره‌ این کتاب با دکتر عطاءالله بیگدلی پژوهشگر و نویسنده به گفت‌وگو نشسته است. 

تاریخچه کتاب بحارالانوار علامه مجلسی، سیر ترجمه این کتاب در زمان‌های مختلف بنا به شرایط و اوضاع اجتماعی جامعه، ترجمه کتاب توسط مرحوم آیت الله رجبی دوانی به درخواست مرحوم آیت الله‌بروجردی در مقابله با رواج بهاییت از جمله مباحثی است که در این برنامه به آن پرداخته شده است.

مشارکت نویسندگان در نوشتن کتاب بحارالانوار، بررسی روایات، تاکید بر نقل و قول تاریخی، توضیح روایات تاریخی از سوی علامه مجلسی، شرح و تفصیل روایات در مهدی موعود توسط مرحوم دوانی، گزارش مختصری از کتاب، مرور ابواب مختلف و ... از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست است. 

مهدی موعود ترجمه جلد سیزدهم اثر علامه مجلسی و مفصل‌ترین کتاب درباره زندگانی حضرت مهدی (عج) است. اگرچه پیش از ترجمه مرحوم دوانی، مهدی موعود از سوی شیخ ملا‌حسن ‌ارومی ترجمه شده بود، اما ترجمه خشک و نارسای آن زمینه استناد بهاییان برای ترویج عقاید خود را فراهم می‌کرد. به همین سبب علی دوانی سال 1338 ترجمه جلد 13 بحارالانوار را آغاز و یک سال‌و‌نیم زمان صرف ترجمه کتاب کرده است. این ترجمه از سوی انتشارات دارالکتب الاسلامیه به چاپ رسیده است.

علاقه‌مندان به موضوع مهدویت می توانند برای دیدن سومین کتابخوان نوروزی دوشنبه 9 فروردین مصادف با 15 شعبان میلاد حضرت مهدی (عج) به آدرس نهاد کتابخانه های عمومی tehranplir@در اینستاگرام و آپارات مراجعه کنند.



چهارمین کتاب‌خوان نوروزی، به بررسی کتاب لحظه‌های انقلاب می‌پردازد. غلامرضا امامی، نویسنده و مترجم مهمان این برنامه است. 

دوستی امامی و گلابدره‌ای بهانه‌ای برای رفتن به سراغ او و بازخوانی کتاب لحظه‌های انقلاب در سالروز 12 فروردین است. امامی در این نشست از رابطه‌ی خود با گلابدره‌ای، نقد آثار او و تاثیرپذیری از جلال آل احمد خواهد گفت.

لحظه‌های انقلاب اثر محمود گلابدره‌ای مستندترین اثر درباره‌ی روزهای منتهی به 22 بهمن 1357 است.

این برنامه، پنجشنبه دوازدهم فروردین در شبکه‌های اجتماعی نهاد کتابخانه‌های عمومی به آدرس‌های tehranplir@ در اینستاگرام و آپارات منتشر خواهد شد.  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها