
همایش مجازی ابعاد انسانی- اجتماعی کرونا در ایران ۱۰، ۱۱ و ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ برگزار میشود.
این همایش از ساعت ۱۵ تا ۱۹ روزهای یاده شده از سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی پخش میشود.
تفاهمنامه همکاری پویش «نه به تصادف» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.
مرکزی– استاندار مرکزی از افتتاح یکی از بزرگترین و مدرنترین کتابخانههای عمومی کشور در نیمه سال آینده در اراک خبر داد.
خراسانرضوی- رمان «نخجیر» داستانِ یکی از تیزپروازان آسمان ایران منتشر شد.
انجمن علمی پژوهش هنر دانشگاه هنر ایران، نخستین شماره گاهنامه مطالعات عالی پژوهش هنر «بُندهِش» را منتشر میکند.
رئیس مرکز میراث ناملموس در نامهای به رئیس مؤسسه اکو معرفی نظامی به عنوان شاعر آذربایجانی و مولانا به عنوان شاعر ترک را خطای نابخشودنی دانست و خواستار تصحیح هر چه سریعتر تقویم این موسسه شد.
کتاب «ژاکتی برای ایلیا» نوشته جمالالدین اکرمی با ترجمه سهیلا آخوندی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به زبان انگلیسی منتشر شد.
کتابخانه ملی اعلام کرد به منظور بازسازی، بهسازی و بازطراحی کتابخانه عمومی برای یکهفته تعطیل میشود.
کتاب «پلیمرهای هوشمند» از سوی انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران منتشر شد.
کتاب «نظریهپردازی در علوم اجتماعی؛ شیوههای نظریهپردازی خلاقانه» نوشته ریچارد سوئدبرگ دومین اثر از مجموعه آثار این متفکر حوزه جامعهشناسی، اقتصاد و سیاست که با نظر وی به فارسی ترجمه میشود.
در آستانه بیستویکمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۷۵۹ باب کتابخانه عمومی در طرح «کتابخانهگردی» میزبان مردم و مسئولین است.
نمایشگاه هفتسین قرآنی در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از اول ماه رمضان برپا میشود.
دانشگاه هنر با همکاری موزه آبگینه و سفالینههای ایران نشستی با محوریت بررسی هنر شیشهگری در ایران برگزار میکند.
نمایشنامه «ندیده» نوشته دونالد مارگولیز و ترجمه مهتاب صفدری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۱۰۸ صفحه به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به همت انتشارات افراز منتشر شده است.
چهارمین نشست «آفتاب جهانتاب کتاب» فردا یکشنبه دوازدهم اسفندماه در کتابفروشی امیرکبیر شعبه فخر رازی برپا میشود؛ و به بررسی اندیشهها و آثار نیکوس کازانتزاکیس، بهویژه «سرگشته راه حق» میپردازد.
کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعهشناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.
کتاب «جنگ الجزایر» (La guerre d’Algérie) اثر گی پرویه منتشر شد.
کتابهای «آمادهسازی هنرپیشه»، «شخصیتسازی» و «نقش آفرینی» در دورۀ ۳ جلدی «مجموعۀ آثار استانیسلاوسکی» تألیف کی. اس. استانیسلاوسکی. ترجمة مهین اسکوئی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
رمان«موجلا» داستان زنی به نام «رنگین» است که نماد زنانی است که از سنتها عبور میکنند و سرنوشت خود را تغییر میدهند.
در دیدار استادان زبان فارسی در دانشگاهها و کالجهای دهلی با غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس بنیاد سعدی از چهار عنوان کتاب رونمایی شد.
شماره نهم فصلنامه «روایت ایرانی»با محوریت ادبیات داستانی کودک و نوجوان منتشر شد.
در سالی که گذشت چندین کتاب در حوزه جنگ تحمیلی و مقاومت نامشان مطرح شد که در گزارش زیر مروری کوتاه به این کتابها شده است.
کتاب «مردان خانه من» زندگینامه داستانی مادر شهیدان مهدی و محمدعلی جابری در انتشارات روایت فتح منتشر شد.
فریدون مجلسی به عنوان یکی از بازماندگان نسلی که از آغاز با وجود نوجوانی شاهد و ناظر سیر وقایع ملی شدن صنعت نفت بوده درباره چرایی اهمیت این روز یادداشتی اختصاصی را در اختیار ایبنا قرار داده است.
کهگیلویه و بویراحمد- جشنواره شعر لری فضای مجازی که به همت معاونت جوانان اداره کل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شده بود، با معرفی برگزیدگان و اهدای جوایز نقدی به کار خود پایان داد.
کهگیلویه و بویراحمد- مجموعه شعر «لوحههای اشکانی» اثر حمید حسینیان در نشستی ادبی بررسی شد. منتقدان این کتاب را نمایانگر تکامل زبانی و فرمی شاعر در یک دهه اخیر دانستند.
مرکزی– مدیرکل کتابخانههای عمومی استان مرکزی با بیان اینکه کتاب همسفر همیشگی نوروز است، گفت؛ نوروز تنها سفر به دل طبیعت نیست و میتوان با سفر در میان صفحات کتابها افقهای تازهای از دانایی را گشود.
مولف کتاب «روایتهایی از زندگی فرودستان در ایران» میگوید: هدف این کتاب نه نشان دادن فرایندهای فرودست ساز بلکه در هم شکستن کلیشههاست. بنابراین مجموعه مقالات این اثر را میتوان مطالعاتی انتقادی نامید چرا که سبب بی اعتباری بسیاری از کلیشهها درباره زندگی فرودستان شدهاند.
ایلام- مروج پیشکسوت کتاب در ایلام گفت: به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز بیش از ۱۱۰۰ جلد کتاب در میان کودکان و نوجوانان ایلام توزیع شد.
خانه اندیشمندان علوم انسانی در پی خبرهایی مبنی بر تعطیلی این نهاد، در اطلاعیهای اعلام کرد تخلیه و واگذاری ساختمان فعلی خانه اندیشمندان علوم انسانی به تعویق افتاده است.
مرکزی– کتاب «سفره هفت سین» تالیف تقی عطایی از انتشارات «نهفت» در کتابخانه عمومی اقبال آشتیانی شهرستان آشتیان معرفی و جمعخوانی شد.
خراسان شمالی- اولین نشست هماندیشی مدیران گروههای کتابخوانی بجنورد با حضور فعالان حوزه مطالعه و ترویج کتابخوانی در شهر کتاب بجنورد با هدف مرور برنامههای گذشته و برنامهریزی برای آینده برگزار شد.
خراسانرضوی - رمان «سیمیا» به قلم زندهیاد سعید تشکری با روایتی گیرا، پیوندی میان فرهنگ و ذهن و اندیشه ایرانی با فرهنگ اهل بیت (ع) و کندکاوی در راز و رمز شیفتگی آنان به منش و سیره امام هشتم (ع) است.
لرستان - شیرزاد بسطامی نویسنده و پژوهشگر لرستانی مطالعه کتابهای «حرفهایی برای نگفتن»، «اسپان دشت نیسایه» و آثار زرینکوب را برای ایام نوروز پیشنهاد کرد.
کتاب «بحران در اقتصاد جهانی، چه باید کرد؟» بیانگر تازهترین دغدغههای احمد سیف درباره اقتصاد سیاسی است.
مسابقه «چالش ۰۳» به عنوان یکی از رویدادهای اصلی حوزه کتاب و کتابخوانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، از آغاز جریان آموزش رایگان هوش مصنوعی، در همه مقاطع تحصیلی از اردیبهشتماه سال آینده خبر داد و گفت که اقدامات زیربنایی از بیش از 4 ماه پیش آغاز شده است.
کتاب «ماجراهای ریگو و رُزا ۲: تجربههای جدید در کاشت موش و اختراع پلنگ» به قلم لورنتس پائولی با ترجمه الهام مقدس اثری از نشر ایرانبان است که توانسته جایگاه پنج ستاره فهرست شورای کتاب کودک برای آثار بخش داستان ترجمه در سال ۱۴۰۲ را کسب کند.
تصحیح انتقادی حافظ خانلری، اثری است که با تکیه بر نسخهای کهن و روش علمی، میراث ادبی ایران را غنا بخشید.
هرمزگان - مجموعه «نواهای موسیقی بَستَکی» سرشار از آوا و نواهای اَچُمی، اثری متنوع از موسیقی بَستَکی است.
خوزستان- «کتابخون »تنها پادکست نیست؛ بلکه یک جریان است،پادکست کتابخون، فقط درباره کتابها نیست؛ جریانی است که در میان روزمرگیهای پرهیاهوی مردم، فرصتی برای شنیدن کتابها را ایجاد کرد.
نظر شما