
جشن امضای گنج خیالی و داستانهای دیگر نوشته جان چیور در کتابفروشی آموت برگزار میشود.
علاقهمندان روز پنجشنبه۳۰خردادماه به نشانی بلوار مرزداران، نبش خیابان آریافر، ساختمان دوهزار، طبقهی همکف، کتابفروشی آموت مراجعه کنند.
تفاهمنامه همکاری پویش «نه به تصادف» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.
مرکزی– استاندار مرکزی از افتتاح یکی از بزرگترین و مدرنترین کتابخانههای عمومی کشور در نیمه سال آینده در اراک خبر داد.
خراسانرضوی- رمان «نخجیر» داستانِ یکی از تیزپروازان آسمان ایران منتشر شد.
انجمن علمی پژوهش هنر دانشگاه هنر ایران، نخستین شماره گاهنامه مطالعات عالی پژوهش هنر «بُندهِش» را منتشر میکند.
رئیس مرکز میراث ناملموس در نامهای به رئیس مؤسسه اکو معرفی نظامی به عنوان شاعر آذربایجانی و مولانا به عنوان شاعر ترک را خطای نابخشودنی دانست و خواستار تصحیح هر چه سریعتر تقویم این موسسه شد.
کتاب «ژاکتی برای ایلیا» نوشته جمالالدین اکرمی با ترجمه سهیلا آخوندی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به زبان انگلیسی منتشر شد.
کتابخانه ملی اعلام کرد به منظور بازسازی، بهسازی و بازطراحی کتابخانه عمومی برای یکهفته تعطیل میشود.
کتاب «پلیمرهای هوشمند» از سوی انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران منتشر شد.
کتاب «نظریهپردازی در علوم اجتماعی؛ شیوههای نظریهپردازی خلاقانه» نوشته ریچارد سوئدبرگ دومین اثر از مجموعه آثار این متفکر حوزه جامعهشناسی، اقتصاد و سیاست که با نظر وی به فارسی ترجمه میشود.
در آستانه بیستویکمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۷۵۹ باب کتابخانه عمومی در طرح «کتابخانهگردی» میزبان مردم و مسئولین است.
نمایشگاه هفتسین قرآنی در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از اول ماه رمضان برپا میشود.
دانشگاه هنر با همکاری موزه آبگینه و سفالینههای ایران نشستی با محوریت بررسی هنر شیشهگری در ایران برگزار میکند.
نمایشنامه «ندیده» نوشته دونالد مارگولیز و ترجمه مهتاب صفدری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۱۰۸ صفحه به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به همت انتشارات افراز منتشر شده است.
چهارمین نشست «آفتاب جهانتاب کتاب» فردا یکشنبه دوازدهم اسفندماه در کتابفروشی امیرکبیر شعبه فخر رازی برپا میشود؛ و به بررسی اندیشهها و آثار نیکوس کازانتزاکیس، بهویژه «سرگشته راه حق» میپردازد.
کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعهشناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.
کتاب «جنگ الجزایر» (La guerre d’Algérie) اثر گی پرویه منتشر شد.
کتابهای «آمادهسازی هنرپیشه»، «شخصیتسازی» و «نقش آفرینی» در دورۀ ۳ جلدی «مجموعۀ آثار استانیسلاوسکی» تألیف کی. اس. استانیسلاوسکی. ترجمة مهین اسکوئی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
رمان«موجلا» داستان زنی به نام «رنگین» است که نماد زنانی است که از سنتها عبور میکنند و سرنوشت خود را تغییر میدهند.
در دیدار استادان زبان فارسی در دانشگاهها و کالجهای دهلی با غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس بنیاد سعدی از چهار عنوان کتاب رونمایی شد.
شماره نهم فصلنامه «روایت ایرانی»با محوریت ادبیات داستانی کودک و نوجوان منتشر شد.
اگرچه بارد با کشتن اسماگ (بندیکت کامبربچ) نقش مهمی در هر دو نسخه از داستان بازی میکند، اما روایت داستانی او در رمان اصلی تالکین حضور کمی دارد و تنها چند لحظه از او یاد شده است ولی در سه گانه جکسون، به شخصیت بارد بیشتر پرداخته میشود.
رولد دال داستاننویس و فیلمنامهنویس اهل ولز بریتانیا و از مشهورترین نویسندههای انگلیسی صاحب آثاری مثل چارلی و کارخانه شکلاتسازی از نسخه سینمایی اقتباس شده بر اساس رمانش متنفر بود.
عملیات فتح المبین در سه مرحله با همکاری ارتش و سپاه پاسداران از ۲ فروردین تا ۹ فروردین ۱۳۶۱ اجرا شد. هدف اصلی این عملیات آزادسازی مناطق استراتژیک در غرب و جنوب کشور و نابود کردن نیروهای دشمن در جبهههای مختلف بود.
محمود هاشمی، کتابفروش، معتقد است: «خواندن کتاب میتواند ذهن را از روزمرگیها رها کند و تجربهای تازه و لذتبخش فراهم آورد. همچنین، مطالعه فرصتی برای خودشناسی است و میتواند انگیزههای تازهای برای زندگی ایجاد کند.»
بلوخ، فیلسوف اتوپیا و امید، چنان که با برداشت او از مفهوم «نه-هنوز» آشنا خواهید شد، میتواند متفکری باشد که در جستوجویش بودهاید تا از تنگنای نومیدی نظری و انسداد عملی که در خود و جامعهتان میبینید، بگریزید.
حمیدرضا شاهآبادی، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان گفت: مهمترین تغییر (در سال جدید) باید در خودِ خانواده ادبیات کودک و نوجوان رقم بخورد. بهنظر من ما باید افرادی داشته باشیم که آثار را بادقت بررسی کنند و آنها را در معرض دید عموم قرار دهند تا مخاطبان بتوانند کتابهای بهتری را انتخاب کنند.
کتاب «قصه ننه علی» تالیف مرتضی اسدی، گویای نقش بزرگ مادران در تاریخ انقلاب و پرورش نسلهای ایستاده است.
عهد اردشیر در واقع وصیتنامه سیاسی این پادشاه است و منشور حکومت برای پادشاهانی که پس از وی به حکومت خواهند رسید. برخی از عبارتها و اندرزهای این متن صورت مثل را یافته و گاه نیز به منزله سخنانی از شخصیتهای دیگر در متنها نقل شدهاند.
اوفارل با نگارش این اثر به مسئله «زن بودن» در قرن شانزدهم نگاهی بسیار ظریف و تیزبین دارد و مهمترین شخصیت غایب ادبیات انگلستان را از سایهها بیرون میآورد و به او جان میبخشد.
حافظ شیرازی وقتی میگفت از دنیا فراغتی و کتابی و گوشه چمنی میخواهد، لابد بهار شیراز را پیش چشم خود داشته است. تحریریه ایبنا یک بهاریه برای مخاطبان خود دارد. لطفا ببینید و بخوانید. شما هم اگر نوروزتان را کتاب عیدی بدهید، بهار بهتری پیش رویتان خواهد بود. فاطمه نعمتی / دبیر سرویس کودک و نوجوان ایبنا
مهدی غبرایی، از مترجمان کشورمان گفت: متاسفانه اغلب مترجمان جوان ما آشنایی کافی با دستور زبان فارسی ندارند و دارای اشتباههای فاحش در انتخاب کلمات و فهم مطلب هستند و گاهی از لحنی گزارشی به جای داستانگویی استفاده میکنند.
گریدون کارتر، سردبیر افسانهای ونیتی فر، در کتاب جدید خود با نام «وقتی اوضاع خوب بود»، با نگاهی به دوران شکوه و قدرت مجلات و بیان خاطراتی زنده از دنیای رسانههای چاپی دهههای گذشته، ما را به پشت صحنه مجلات مشهور جهان میبرد. جایی که خلاقیت، فرهنگ و افراد پشت صحنه، داستان این صنعت را شکل دادهاند.
گلستان- کتاب «روزشمار تاریخ معاصر؛ استرآباد و ترکمن صحرا» با تشریح رویدادهایی چون اهدای پاسپورت روسی به ترکمنهای ایران و پایان مسئله جمهوریت در ایام نوروز سال ۱۳۰۳، گوشه ای از وقایع مهم تاریخی در دیار استرآباد و گرگان را ارائه میدهد.
ایلام- فعال فرهنگی و خوشنویس پیشکسوت کتابی هنری در برای مطالعه در ایام نوروز پیشنهاد داد.
هرمزگان - کتاب «خدا با توست» شامل ۲۵ سخن از آیات قرآن است.
قم – مدیر برنامه عصرانه داستان قم برای مطالعه نوروزی با توجه به حال و هوای رمضانی آن چهار کتاب از نویسندهها و ناشران قُمی معرفی کرد.
کرمان- کتاب «یکشنبه» نوشته سجاد کریمی در دوازدهمین نشست نقد کانون ادبیات پنج عصر با حضور سیدعلی میرافضلی و ایرج زبردست بررسی شد.
هرمزگان- مدیر انتشارات «پَر سُرخ» گفت: وضعیت امروز نشر در استان هرمزگان طوری است که افق روشنی را برای فرهنگ و کتاب استان ترسیم کرده است.
در مجله فرهنگ امروز نقدی درباره فیلم خدای جنگ به قلم حسین صنوبری نوشته شده که در بخشی از این نقد را منعکس کردیم.
جواد افهمی، نویسنده ادبیات پایداری و مقاومت، کتاب «دختران قبیله جنگ» که به قلم خود او به نگارش درآمده است را برای مطالعه به علاقهمندان در نوروز توصیه کرد. این کتاب رمان زنانی است که در حمله مخالفان بشار اسد به فوعه گروگان گرفته شدند و اتفاقات تلخی را از سر گذرانده اند.
نظرات