جمعه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸
بیش از یک چهارم تازه‌های نشر کردستان در سال 97 به زبان کُردی بود

به گفته معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، در سال گذشته 400 عنوان کتاب در این استان چاپ شد که 130 عنوان آن به زبان کُردی بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، هشتمین برنامه «روز استان‌ها» در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به استان کردستان اختصاص یافته بود که در عصرگاه نهمین روز برپایی این رویداد، با عنوان «بهار کتاب کردستان»، در محل تالار استان‌های این دوره از نمایشگاه، در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.

در این برنامه که با استقبال زیاد بازدیدکنندگان از نمایشگاه همراه بود، جمعی از مسئولان فرهنگی از جمله مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و مسئولانی از این استان و با مشارکت چهره‌های فرهنگی، ادبی، هنری و رسانه‌ای این خطه از قبیل محمدعلی سلطانی، حسن پارسایی، بهرام ولدبیگی، فریدون نوری، عبدالرحمان فهیم، سیداسماعیل حسینی و ... حضور داشتند.

عبید رستمی معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در این برنامه گفت: کردستان سرزمین مشاهیر هنر و فرهنگ تاثیرگذار در فرهنگ و ادب کشورمان است.

وی ادامه داد: استان کردستان در سال گذشته، شاهد برگزاری هشتمین نمایشگاه کتاب استانی با 80 هزار بازدیدکننده و فروش بیش از دو میلیارد تومانی بود.

بیش از یک چهارم کتاب‌های چاپ شده در سال 97 در استان به زبان کُردی بود
رستمی ادامه داد: در سال گذشته 400 عنوان کتاب در استان چاپ شده که 130 عنوان آن به زبان کُردی بوده است.


معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان از تشکیل و فعال‌سازی 210 باشگاه کتاب‌خوانی در این استان خبر داد و گفت: دو روستا از استان کردستان در جمع روستاهای برگزیده دوستدار کتاب کشور قرار گرفته است.

وی همچنین از جمع‌آوری 500 هزار جلد کتاب و اهداء آن به مناطق محروم استان خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم تا عنوان پایتخت کتب ایران در سال 99 را برای شهر سنندج کسب کنیم.

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، تاکید کرد: روزهای خوب و نویدبخشی را برای فرهنگ و هنر کردستان پیش‌بینی می‌‌کنیم.

علیرغم سرانه پائین درآمد، کتاب جایگاه خوبی در سبد خانوار کُردها دارد
همچنین حسین فیروزی، معاون امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری کردستان در سخنانی در این برنامه گفت: علیرغم اینکه سرانه درآمد در کردستان بالا نیست، خوشبختانه کتاب جایگاه خوبی در سبد خانوار کردها دارد.

وی اذعان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سهم خوبی در نیل به این موفقیت داشته است؛ در سال گذشته علاوه بر نمایشگاه‌های متعدد کتاب که در استان برگزار می‌شود، دو نمایشگاه بزرگ استانی کتاب در سنندج برگزار شد که استقبال مردم از آنها بسیار خوب بود.

کنگره مفاخر و مشاهیر کرد تیرماه برگزار می‌شود
این مقام مسئول در استانداری کردستان همچنین این نوید را داد که در تیرماه سال جاری و به همت استانداری کردستان و توسط دبیرخانه کنگره مفاخر و مشاهیر کرد، این کنگره در سنندج برگزار و در آن، از تعدادی از مفاخر کرد در حوزه‌های مختلف تجلیل شود.

در ادامه این برنامه فریدون نوری مدرس تاریخ و پژوهشگر مسائل کردها، در سخنانی، پیشینه تاریخی و تمدنی کردها را مورد بازخوانی و بررسی تحلیلی قرار داد و تلاش همیشگی آنها برای دفاع از خود در برابر تمامی ناملایمات سیاسی در طول تاریخ را نشانه‌ای از میهن‌دوستی آنها در عین داشتن مدارا با تمامی اقوام دیگر در این سرزمین، دانست.

در این برنامه ضمن اجرای دف نوازی و موسیقی اصیل کردی، از دو نویسنده فعال و ناشر برگزیده کردستان و نیز سه کتاب «ویس و رامین»، «گه‌نجینه‌ی سه‌ر به مور» و «نه‌شته‌ر به ره‌نگیکی دیکه» (نشر خانی) رونمایی شد.

تجلیل از عبدالرحمان فهیم، حسن پارسایی، فریدون نوری، سیداسماعیل حسینی و رحمت صادقی از دیگر برنامه‌های «بهار کتاب کردستان» بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها