
مهرزاد دانش با اشاره به مراسم روز ملی صنعت چاپ در شهریور ماه امسال گفت: از 11 تا 16 شهریور در اغلب استانهای کشور طبق روال سالهای قبل، جشنواره صنعت چاپ برپا میشود و جشنواره ملی نیز در مراتبی که قبلا اعلام کردیم، توسط اتحادیهها و اصناف و تشکلها برگزارخواهد شد.
وی افزود: البته از آنجایی که از قبل تعهد مالی به ادارات کل استانیمان داشتهایم، خود را موظف به برگزاری این جشنواره در استانها میدانیم و کار مکاتبات اداری با استانها انجام شده است و استانهایی که آماده برگزاری هستند، اعلام آمادگی خود را به ما ارسال کردهاند.
دانش با اشاره به برنامههایی که برای جشنواره صنعت چاپ در شهریور ماه امسال برگزار خواهد شد، توضیح داد: قرار است از 11 تا 16 شهریور در اغلب استانهای کشور طبق روال سالهای قبل، جشنواره صنعت چاپ برپا شود و جشنواره ملی را نیز در مراتبی که قبلا اعلام کردیم، توسط اتحادیهها و اصناف و تشکلها برگزارخواهد شد.
وی در بخش دیگر صحبتهای خود در پاسخ به ایبنا مبنی بر برخی مخالفتها در داخل صنف، درباره اجراي جشنواره صنعت چاپ با توجه به وضعیت کنونی چاپخانهها نیز گفت: این موضوع را دوستان صنف تشخیص میدهند و وزارتخانه دخالتی در برنامهریزی اصناف در بحث جشنواره نخواهد داشت. ما در همین حد که شورای سیاستگذاری تشکیل شود موتور جشنواره را روشن کردیم و وظیفه خود را انجام دادهایم.
دانش با بیان اینکه اقتضائات پیرامونی و شرایط کنونی تا چه حد اقتضای برپایی جشنواره را دارد یا نه، افزود: قاعدتا دوستان صنف بهتر تشخیص خواهند داد و ما هم تابع این تشخیص خواهیم بود. اگرچه به عنوان یک نظر شخصی، برگزاری جشنواره را در منافات با برخی مشکلات پیش آمده نمیبینم زیرا جشنواره یک فستیوال و جلوهگاه برای مطرح کردن ابعاد و ویژگیهای پدیدهای که موضوع آن جشنواره است و به معنی جشن و پایکوبی و خوشباشی نیست.
به گفته وی، فستیوال با سلبریشن متفاوت است. قرار نیست صنف جشن برپا کنند که حالا عدهای مشکلات موجود را در برابرش علم کردهاند، اتفاقا اگر مخالفان به معنای دقیق فستیوال بیشتر توجه داشته باشند خواهند دانست که طرح منطقی همان مشکلات در برنامهها و چیدمانهای فستیوال میتواند بخشی از فستیوال باشد.
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: این که قرار باشد بضاعتها، دغدغهها، پیشکسوتها، فعالان برتر در حوزه تولید و صادرات و کارآفرینی در یک محفل دوستانه و صنفی به نام جشنواره چاپ مطرح و معرفی شوند، با اقتضائات کنونی این صنعت منافات و مغایرتی ندارد و البته این موضوع صرفا نظر شخصی من است و اگر دوستان صنفی به این نتیجه رسیدند که جشنواره برگزار شود یا نشود یا مثلا در چیدمانی مرحلهبندی شده مدیریت شود، اقدامشان برای وزارت فرهنگ محترم خواهد بود.
وی با اشاره به حمایت مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این برنامهها نیز توضیح داد: ما در قبال دریافت اسناد و مدارک و بررسی آنها در کمیته مالیای که دکتر جوادی اعضایش را منصوب کرده است، تا سقفی که خود را متعهد به حمایت دانستهایم، وظیفهمان را در حمایت از این فضای صنفی و رقابتی و کیفی انجام خواهیم داد.
دانش یادآور شد: البته این نکته هم قابل طرح است که حمایت مالی ما برخلاف برخی القائات و تصورات، به هیچ وجه رقم زیادی نیست و در قیاس با بسیاری از جشنوارههایی که در همین وزارتخانه برگزار میشود نسبت بسیار کمتری دارد و در مقایسه با هزینه جشنواره سال قبل چاپ هم تا درصد قابل توجهی کاهش یافته است و بعد از برپایی جشنواره در بخشهای تکریم و رقابتی، به طور شفاف ریزهزینهها را اعلام خواهیم کرد.
وی استفاده از حامی مالی خصوصی را یکی از راهکارهای مجریان کنونی جشنواره دانست و گفت: البته صنف میتواند برای تامین بودجه برنامههای خود صرفا متکی به حمایت مالی وزارت فرهنگ نباشند و از اسپانسرهای بخشهای خصوصی هم استفاده کند، ما متعهد به مراقبت و شفافیت مالی حمایتهای خودمان هستیم و قاعدتا دوستان برگزارکننده جشنواره هم خود را متعهد به اعلام مسائل مالی جشنوارهشان خواهند دانست.
نظر شما