جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۴
اختصاص محلی ویژه نمایشگاه کتاب در تهران شدنی نیست

برزین ضرغامی در خلال بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، غرفه خانه کتاب و غرفه کارنامه نشر گفت: آمار‌های کارنامه نشر راهی برای برنامه‌ریزی صحیح در امر کتاب است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌تواند با استفاده از این آمار‌ها سیاست‌های خود را در امر کتاب برنامه‌ریزی شده‌تر پیش ببرد.

برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) با اشاره به نحوه برگزاری نمایشگاه کتاب و ضرورت‌های آن گفت: با توجه به اینکه هر سال هزینه‌های زیادی نظیر هزینه مکان و نحوه برگزاری و پشتیبانی از نمایشگاه کتاب می‌شود، به نظر من اگر بتوان در این هزینه‌ها صرفه‌جویی کرد و بودجه‌ها بیشتر صرف خود کتاب و تولید و توزیع آن شود، ثمربخش‌تر خواهد بود. درواقع اگر بتوان به حلقه آخر حوزه نشر که همانا توزیع‌کنندگان و کتاب‌فروشان است کمک کنیم قطعا اتفاقات بهتری خواهد افتاد.
 
وی درباره محل برگزاری نمایشگاه نیز افزود: اینکه بخواهیم آرمانی فکر کنیم و یک مکان ویژه برای نمایشگاه کتاب تهران در این شهر در نظر بگیریم امکان‌پذیر نیست. امیدواریم که فضای نمایشگاه‌های بین‌المللی (شهر آفتاب) هرچه زودتر آماده شود تا در امر برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، شرایط بهتری داشته باشیم.
 
با اشاره به بازدیدی که از بخش کارنامه نشر نمایشگاه سی‌ویکم داشت، گفت: بخش کارنامه نشر در نمایشگاه کتاب می‌تواند مهم‌ترین بخش ‌آن باشد؛ درواقع کارنامه نشر مکانی است که هر فردی می‌تواند گزارش عملکرد کتاب‌ جمهوری اسلامی را دریافت کند. با در اختیار داشتن آمار‌ها و تعداد عناوین کتاب هر فردی می‌تواند اطلاعاتی نظیر آمار چاپ اولی‌ها، نام مولف، نام ناشر و غیره را به‌دست بیاورد. معرفی این مکان‌ها از سوی اطلاع‌رسانی‌های گوناگون می‌تواند برای بازدید‌کنندگان بسیار ثمربخش باشد.
 
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران افزود: با استفاده از نمودار‌هایی که در بخش کارنامه نشر در نمایشگاه سی‌ویکم وجود دارد، هر ناظری می‌تواند از روند نشر کتاب جمهوری اسلامی آگاهی یابد. درواقع با استفاده از این نمودارها می‌توان به سیاست‌هایی که در سال‌های گوناگون بر روی صنعت نشر تاثیر داشته است پی برد.
 
وی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با در اختیار داشتن این آمارها و نمودارها می‌تواند در برنامه‌ریزی‌های خود درباره کتاب دقت نظر و عمل بیشتری را به کار گیرد و سیاست‌هایی که منجر به پیشرفت و یا نزول نشر کتاب شده است به خوبی مورد استفاده قرار گیرد. درواقع با استفاده از این آمارها می‌توان تصمیمات اثربخشی برای پیشرفت صنعت نشر اتخاذ کرد و به‌این ترتیب می‌توان آینده روشنی را برای صنعت نشر رقم زد

ضرغامی با اشاره به ظرفیت‌های شهرداری در امر زیباسازی فضای شهری و در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری برای جلب توجه عموم مردم به کتاب در این زمینه فعالیت زیباسازی داشته است یا خیر گفت: همانطور که می‌دانید تاکنون شهرداری فعالیت‌های زیادی برای نمایشگاه کتاب تهران در دوره‌های مختلف انجام داده است؛ به ویژه شهرداری منطقه هفت. در بحث تبلیغات شهر در روز‌های آتی فعالیت شهرداری کامل‌تر خواهد شد.
 
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: شهرداری برای برگزاری نمایشگاه سی‌ویکم دو فعالیت عمده را انجام داد؛ یکی در امر چاپ و اطلاع‌رسانی پوستر‌ سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و دیگر شناساندن تعدادی از اهالی فرهنگ و هنر به بهانه نمایشگاه کتاب به نسل جوان بود تا به این واسطه افراد به ویژه جوان‌ترها با آ‌ن‌ها بیشتر آشنا شوند. اغلب این افراد نامدارانی هستند که اثر مکتوب هم دارند.
 
ضرغامی اظهار کرد: شهرداری تهران درباره معرفی و رونمایی از کتاب‌ها آمادگی خود را به ناشران اعلام می‌کند که در برگزاری مراسم رونمایی از کتاب‌ها همواره همراه آنان خواهد بود.
 
وی گفت: ​با وجود اینکه هنوز به طور کامل از نمایشگاه سی‌ویکم بازدید نکرد‌ه‌ام در ابتدا از غرفه معاونت فرهنگی-اجتماعی شهرداری بازدید کردم که گزارشی از فعالیت‌های فرهنگی این معاونت عرضه شد.
 
وی ادامه داد: در واقع هدف از شرکت و برپایی غرفه از سوی شهرداری در نمایشگاه سی‌ویکم این است که بتوانند با دیگر نهاد‌های فرهنگی ارتباطات گسترده‌تری داشته باشند. چراکه داشتن ارتباطات وسیع با نهاد‌های فرهنگی باعث می‌شود در طول سال فعالیت‌های فرهنگی در شهرداری افزایش یابد و با اهداف منظم‌تری پی‌گیری شود؛ درواقع این غرفه نمایان‌گر گزارشی از عملکرد سالانه معاونت فرهنگی - اجتماعی شهرداری است که به فروش کتاب هم می‌پردازند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها