پنجمین نشست از سلسله نشستهای «جمعه عصرهای کافه کتاب» روز گذشته به نقد و بررسی مجموعه «دیوانههای دوست داشتنی» اختصاص داشت و هذیاننویسیها تفریحگاه شاعر است اما اقامتگاه نیست، باید از این نوشتهها عبور کرد و به شعر پرداخت و به کشف جهانهای بهتر دست یافت.
وی ادامه داد: یکی از نیازهای جدی امروز ادبیات ناتوانی انتخاب خوب است که بتواند پل شکسته میان مخاطب و اهالی نشر را تعمیر و بازسازی کند. به اعتقاد من وظیفه ناشر شناسایی نیاز مخاطب است.
جلال حاجیزاده که سخنران این نشست بود، گفت: ما این کتاب را زندگی کردیم. همه شخصیتها در «دیوانههای دوستداشتنی» واقعی هستند و براساس دیالوگهایی که مطرح کردهاند در قسمتهای مختلف حضور دارند.
وی افزود: در قسمتهای بعدی که نوشته شده است و در این کتاب نیست، شخصیتهای تازهای اضافه شدهاند و فضای کلی روایتها تغییر کردهاند و بهنوعی پختهتر شدهاند. البته بعدا باید تصمیم بگیریم که آیا این کتاب میتواند شماره دو یا سه داشته باشد یا نه.
حاجیزاده با اشاره گفت: نمیدانم اسم ادبی این متنها چیست ما فقط برای اینکه آرام شویم حرفهایمان را نوشتیم و پس از انتشار در کانال تلگرامی کافه اشنو و بازخورد خوبی که از مخاطبین گرفتیم، برایمان انگیزه ایجاد شد که این نوشتهها را چاپ کنیم.
وی افزود: دیوانهها چون خودشان هستند و خودشان را دوست دارند، دوستداشتنی هستند و حالا امیدواریم که دیگران هم با این کتاب ارتباط برقرار کنند و دیوانهها را دوست داشته باشند.
سلمان نظافت یزدی نیز در این نشست گفت: موضوع و مفاهیم طرح شده در این کتاب مسائلی همگانی است که ما در جمع چند نفرهمان در مشهد فرصت و جرئتش را داشتیم که درباره آن صحبت کنیم. بیپولی، عشق، مرگ، تولد و... از جمله مفاهیم و مسائلی است که شخصیتهای کتاب درباره آن از زاویه دید و علاقمندی خودشان با هم دیالوگ برقرار کردهاند و عکسهای سعید گلی در کنار این روایتها کامل کننده است.
وی ادامه داد: شخصیتهای کتاب همه واقعی هستند و پشت چیزی پنهان نشدهاند و حرفهایشان بدون اغراق چاپ شده و تنها ۲۰درصد روایتهای کتاب حاصل تخیل نویسندگان آن است که جهت پیدا کردن یک خط مشخص اضافه شده است.
این شاعر گفت: طرح اسامی خاص، فیلمها، شعر و... در میان دیالوگها باعث شد تا ویراستار کتاب علی باقریان به این نتیجه برسد تا با اضافه شدن پاورقی مخاطب از رجوع به اینترنت یا کتابهای دیگر بینیاز باشد و اطلاعات اولیه را در همان صفحه بهدست آورد. این کتاب حرفها و دغدغههای ماست که دیگران هم میتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، اما ما خودمان را منتشر کردیم.
در ادامه نشست، سید ضیاءالدین شفيعی شاعر و منتقد ادبی با اشاره به اینکه این هذیاننویسیها تفریحگاه شاعر است اما اقامتگاه نیست، گفت: باید از این نوشتهها عبور کرد و به شعر پرداخت و به کشف جهان های بهتر دست یافت.
در بخش پایانی نشست زهره زارعی، سارا اسماعیلی و آقای کلانتر به شعرخوانی پرداختند.
نظر شما