مرد خانهبهدوشی که 30 سال در خیابان دانشگاه کمبریج روزنامه میفروخت به عنوان دانشجوی این دانشگاه در رشته ادبیات انگلیسی پذیرفته شد.
علاقه شدید ادواردز به کتابخوانی از کودکی و توسط والدیناش در لیورپول شکل گرفت. او که سالها در برابر مشکلات زندگی چون کار سخت در مزرعه، بیکاری، افسردگی و حتی بیخانمانی از پای در نیامد،حالا وارد یکی از مهمترین دانشگاههای دنیا شده است.
خود وی در این باره میگوید: «نمیتوانم بگویم همیشه آرزوی وقوع چنین اتفاقی را داشتم زیرا هیچ وقت به دانشگاه رفتن فکر نکرده بودم. اما پس از سالها زندگی در این شهر حضور در این دانشگاه مزیت و افتخاری بزرگ برای من به حساب میآید.»
ادواردز در دوره نخستوزیری مارگارت تاچر که بیکاری در بالاترین میزان قرار داشت، بزرگ شد. پدرش در اداره پست و مادرش در یک اداره کار میکرد. او در محیطی بزرگ شد که کتاب در آن نقش مهمی داشت و از دوران کودکی به کتابخوانی علاقهمند شد.
خود وی میگوید علاقهای به مدرسه نداشت و آن را ترک کرد. از آنجا آینده کاری خاصی برای خود در لیورپول متصور نمیشد. شهر خود را بدون اینکه حتی به ادامه تحصیل بیندیشد، ترک کرد: «اطرافیان من هیچ کدام به دانشگاه نرفتند. در گذشته رفتن به دانشگاه مانند امروز رایج نبود.»
پس از آمدن به کمبریج در خیابان زندگی میکرد و از کتابخانه یا فروشگاههای خیریه کتاب میگرفت و آثار مختلفی از جان اشتاینبک، ویلیام بورو، و جک کرواک را میخواند: «خواندن آثار این نویسندگان به من کمک میکرد از واقعیت زندگیام بگریزم.» سپس با کمک فروشگاههای خیریه شروع به فروختن روزنامه «بیگ ایشو» کرد. روز دوشنبه به لندن میرفت تا مجلهها را بگیرد و بقیه هفته آنها را در خیابان میفروخت.
پس از مدتی خانهای اجاره کرد و تصمیم گرفت به کالج برگردد. سه سال پیش وارد کالج کمبریج شد و نمرههای خوبی آورد. در انگلستان قانونی برای دانشگاه رفتن اشخاصی وجود دارد که مدرسه را به اتمام نرسانده اند . این دانشآموزان با حضور در کالج و گذراندن دروسی خاص میتوانند امتیاز تحصیل در دانشگاه را به دست بیاورند و این اتفاق برای ادواردز رخ داد. او توانست وارد کالج معروف «هیوزِ» دانشگاه کمبریج شود و بنا بر علاقه و تلاش خود در این سالها به عنوان دانشجوی رشته ادبیات انگلیسی انتخاب شد. «درس خواندن در دانشگاه کار آسانی است. این ترم باید آثار جفری چاسر، شکسپیر و به طور کل ادبیات قرون وسطی را بخوانیم. به نظر من چاسر دیگر محبوبیت گذشته را در جامعه ندارد. دوست دارم آثار مدرن بخوانم و منتظر ترمهای آینده هستم.»
البته ادواردز تنها کسی نیست که امسال با استفاده از این امتیاز وارد کالجِ دانشگاه کمبریج شد. جانا عبدالعایم دختر 25 ساله سوری که در 19 سالگی به انگلستان آمد بود نیز موفق شد وارد رشته علوم سیاسی و اجتماعی شود. او در این باره میگوید: «دوست داشتم در انگلستان درس بخوانم زیرا روشهای آموزشی در سوریه از دانشآموزان میخواهد دروس را حفظ کنند و از دروس عملی خبری نبود.»
نظر شما