ادبیات و فرهنگ چین قرار است سال 2018 میهمان ویژهی نمایشگاه بینالمللی کوبا باشد.
آبل پییتو، وزیر فرهنگ کوبا، به خبرگزاری شینهوا گفته است این رویداد گذشتهی تاریخی آنها را به دو ملت یادآوری میکند و فرصتی را به مردم کوبا میدهد تا ارتباط نزدیکتری با ادبیات و هنر چین برقرار کنند.
خوان رودریگز، رئیس خانهی کتاب کوبا، نیز گفته است که این موسسه در طول یک دههی گذشته بیش از سی نوع کتاب از نویسندگان مختلف چینی را ویرایش کرده و در نمایشگاه سال آینده فرصتی برای انتشار آنها فراهم میشود.
ادبیات چین در سالهای گذشته توانسته توجه مخاطبان غربی را به خود جلب کند. سه سال پیش نیز مو یان، نویسندهی چینی، توانست جایزهی نوبل ادبیات را به دست آورد.
نمایشگاه کتاب کوبا که در شهر ساحلی هاوانا برگزار میشود به مدت 11 روز برپاست و حدود 400 هزار نفر طی این مدت از آن بازدید میکنند.
امسال ادبیات و هنر کانادا میهمان این رویداد فرهنگی بود و بسیاری از نویسندگان کانادایی از فرصت نمایشگاه استفاده کردند تا نسبت به سیاستهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اعتراض کنند.
مارگارت اتوود، نویسندهی کانادایی، در این نمایشگاه نسبت به ظهور دیکتاتوری در آمریکا هشدار داد.
اتوود که به مناسبت برگزاری نمایشگاه کتاب کوبا به هاوانا سفر کرده بود در گفتوگویی گفت پیروزی ترامپ موجب شد برخی کارهای کلاسیک دوباره سر زبانها بیفتند. اشارهی او به اقبال خوانندگان به رمانهایی چون «1984» جورج اورول بود.
امسال همچنین از کوبا 200 نویسنده و 70 مؤسسهی انتشاراتی در این نمایشگاه حضور داشت. ناشران 46 کشور که عمدتاً کشورهای اروپایی و اسپانیایزبان بودند به این نمایشگاه رفتند.
مسئولان نمایشگاه کتاب کوبا گفتهاند امسال حقوق بیش از 300 هزار کتاب در این نمایشگاه فروخته شده است.
امسال همچنین در طول برگزاری نمایشگاه کتاب کوبا از فیدل کاسترو، رهبر فقید کوبا، به خاطر نقشش در افزایش نرخ باسوادی در این کشور تجلیل شد.
نظر شما