موسسه یونس امره با همکاری حوزه هنری مرکز آفرینشهای ادبی نشست پژوهشی «مقتل حسینی در ادبیات تركی، فارسی و عربی» را برگزار میکند.
تورقای شفق، مدیر موسسه یونس امره تهران در این باره گفت: آثاری با موضوع شهادت امام حسین (ع) هم در ادبیات ترکی هم در ادبیات فارسی و هم در ادبیات عربی جایگاه بسیار وسیعی دارد. شکلگیری این ادبیات انعکاس احساس اضطراب و تلخی است که مسلمانان از این حادثه جانسوز دارند.
مقتل حسینی نام کلی آثاری است که بیانگر به قتل رسیدن امام حسین (ع) و یاران ایشان در کربلا است. شهادت امام حسین (ع) در کربلا در سال 61 هجری (680 میلادی) یکی از غمانگیزترین اتفاقات تاریخ اسلام است.
10 روز تشنه ماندن ایشان و یاران با وفایش در بیابان و سپس قتل عام آنها از طرف سپاه اموی تاثیر ژرفی بر مسلمانان گذاشته، به مرور زمان تاثیر جو و فضای ماتم به وجود آمده بر مرثیهها منعکس شده، در پی آن با به وجود آمدن باورهای جدید و افسانهها در میان مردم آثار زیادی در این موضوع به رشته تحریر در آمده است.
در حالی که حادثه کربلا ابتدا در کتابهایی نظیر تاریخ، اخبار و انساب جای گرفته بعد از آن در کتابهای مستقلی با نام «مقتل حسینی» شروع به نگارش شده است.
نظر شما