یکصد و بیست و چهارمین شماره از ماهنامه تخصصی «اطلاعات حکمت و معرفت» با معرفی تازهترین آثار منتشر شده در حوزه فلسفه منتشر شد. علاقهمندان در این شماره از مجله میتوانند پروندهای درباره «مطالعات اسلامشناسی و ایرانشناسی در ژاپن» را از نظر بگذرانند.
در ادامه همین بخش پنجتنی به بهانه انتشار یکی از کتابهای «مجموعه ایدئالیسم آلمانی» با عنوان «بنیاد آموزه فراگیر دانش» نوشته «یوهان گوتلیب فیشته» با سیدمسعود حسینی، مترجم اثر، گفتوگو کرده است.
«مطالعات اسلامشناسی و ایرانشناسی در ژاپن» عنوان پرونده این شماره از مجله «اطلاعات حکمت و معرفت» است. بسیاری از اندیشمندان غربی قرنهاست که به واکاوی فرهنگ و هنر، تاریخ و ادبیات ایرانی علاقهمند هستند اما در صد سال اخیر حوزه ایرانشناسی در کشورهای بسیار رشد کرده است به گونهای که طی این سالها مراکز ایرانشناسی در اغلب کشورهای مهم جهان از جمله آمریکا، آلمان، فرانسه، ژاپن، چین و روسیه تأسیس شده است. از زمان تأسیس این مراکز تحقیقات قابلتوجهی در حوزه فرهنگ، تاریخ، آداب و رسوم، زبان و ادبیات و آثار باستانی و حتی آراء و عقاید اسلامی نیز به انجام رسیده است.
این شماره از نشریه با هدف بررسی وضعیت ایرانشناسی و اسلامشناسی امروز در جهان، این موضوع را در کشور ژاپن واکاوی کرده است. ژاپن یکی از کشورهایی که سنت ایرانشناسی و اسلامشناسی قابل توجهی دارد. منوچهر دینپرست دبیری این پرونده را بر عهده دارد. پیش از این نیز ویژهنامهای از سوی این ماهنامه درباره «ایزوتسو» به عنوان یکی از چهرههای نامدار ژاپنی به چاپ رسیده بود.
این پرونده مشتمل بر هفت نوشتار است. نخستین مطلب گفتوگویی با «کازوئو موریموتو» دانشیار تاریخ اسلام و ایران در موسسه مطالعات پیشرفته آسیا دانشگاه توکیو است. گفتوگو با پروفسور «فوجی موریو»، استاد دانشگاه مطالعات زبانهای خارجی توکیو درباره عرفان و آشنایی ژاپنیها با عرفان اسلامی و مقاله «ایرانپژوهی ژاپنیها» به قلم دکتر هاشم رجبزاده، استاد پیشین دانشگاه مطالعات خارجی اوساکا از دیگر مطالب خواندنی در این پرونده است.
«مطالعات اسلامی در ژاپن» به قلم «شیگیرو کامادا»، استاد دانشگاه توکیو، «مطالعات اسلامی در ژاپن زمان جنگ» نوشته «تانادا هیروفومی» از جمله مطالبی است که علاقهمندان به مباحث ایرانشناسی و اسلامشناسی میتوانند آنها را مطالعه کنند.
«ادب و هنر» و «اندیشه و نظر» دیگر بخشهای این ماهنامه تخصصی است. «پیکار در راه جان جهان» به قلم انشاءالله رحمتی، «جایگاه مطالعات سهروردی در غرب» نوشته مهدی امینرضوی با ترجمه روح الله علیزاده و در آخر «رویکردی پارادایمی به آرمانشهر توماس مور» به قلم سید جواد امامزاده و علی خداوردی مقالات بخش «اندیشه و نظر» را تشکیل میدهد.
یکصد و بیست و چهارمین شماره ماهنامه «اطلاعات حکمت و معرفت» از سوی موسسه اطلاعات با مدیر مسئولی و سردبیری انشاءالله رحمتی منتشر شده است.
علاقهمندان میتوانند این ماهنامه را به بهای دو هزار تومان از روزنامهفروشیها خریداری کنند.
نظر شما