یکشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۷
جدیدترین شماره فصلنامه نقد کتاب «فقه و حقوق» منتشر شد/ تبیین مرزهای فقه تربیتی با اخلاق

سومین و چهارمین شماره از فصلنامه نقد کتاب «فقه و حقوق» با سردبیری حجت‌الاسلام دکتر سید محمدعلی احمدی ابهری منتشر شد. در مقاله‌ای از این فصلنامه با فقه تربیتی و تبیین مرز آن با اخلاق آشنا می‌شویم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- سومین و چهارمین شماره از فصلنامه نقد کتاب «فقه و حقوق» ویژه تابستان و زمستان 1394 با سردبیری حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید محمدعلی احمدی ابهری، منتشر و راهی بازار نشر شد.

در این فصلنامه که از سوی موسسه خانه کتاب منتشر می‌‌شود، مطالب و مقالات علمی متنوعی با موضوع «فقه و حقوق» در  بخش‌های «نقد مکتوب»، «نقد ویرایش»، «شایسته خواندن»، «گوناگون» گنجانده شده است. «گفت‌و‌گو»، «بخش عربی و انگلیسی» دیگر بخش‌های این فصلنامه را تشکیل می‌دهد.
 
سخن سردبیر این شماره از فصلنامه از سوی حجت‌الاسلام دکتر سید حسن اسلامی، استاد دانشگاه ادیان و مذاهب نگاشته شده است. وی عنوان یادداشت خود را «کمترین کارکرد نقد» انتخاب کرده و در آن کمترین کارکرد نقد را ممانعت از جاافتادن خطا و کژی در عرصه دانش یا دروازه‌بانی علم دانسته است.

وی در بخشی از یادداشت خود نوشته است: «دیدن برخی خطاهای درشت در آثار بزرگ فقهی و غیرفقهی، تکان‌دهنده است، گویی این سرشت پژوهش‌های انسانی است و کمال مختص خداوند است. هرگاه پژوهشگر و نویسنده‌ای قلم به دست می‌گیرد، باید خود نخستین کسی باشد که پس از نگارش به دقت و خرده‌گیرانه در پی یافتن خطاهایش باشد و بکوشد تا نوشتارش را نه مشفقانه که خصمانه بنگرد و عیوب آن را برطرف سازد.»
 
«بخش مکتوب» این شماره از فصلنامه «فقه و حقوق» دربردارنده 15 مقاله علمی است که نویسندگان هر کدام از مقالات به بررسی کتابی با موضوع «فقه و حقوق» پرداخته‌اند. «فقه تربیتی، کاری ارزشمند که باید به تبیین مرزهای آن با اخلاق پرداخت» عنوان مقاله‌ای نوشته عابدین مومنی، دانشیار دانشگاه تهران است. مومنی این مقاله را در نقد و بررسی کتاب «فقه تربیتی» نوشته است. وی این اثر را در مسیر تخصصی شدن فقه در رشته‌های مختلف مدنی، جزایی، اقتصادی، خانواده، تربیتی و امثال آن معرفی می‌کند.
 
«حدود و تعزیرات در «شریعت» و «حکومت»، «تلاش غیرضروری برای تببین ضروری» و « نگاهی بر نقد نظریه حق‌الطاعه» از دیگر مطالب خواندنی در این بخش است.
 
«ادبیات حقوقی فارسی به کجا می‌رود؟» نوشته ابراهیم عبدی‌پور تنها مطلب منتشر شده در بخش «نقد ویرایش» این شماره از فصلنامه نقد کتاب «فقه و حقوق» است. «گفت‌وگو»، «بخش عربی و انگلیسی» سه بخش پایانی از این شماره از فصلنامه است که در آن آثار مرتبط با موضوع فصلنامه به عربی و انگلیسی ترجمه شده است.
 
سومین و چهارمین شماره از فصلنامه «فقه و حقوق» از سوی موسسه خانه کتاب با سردبیری حجت‌الاسلام دکتر سید محمدعلی احمدی ابهری منتشر شد. علاقه‌مندان می‌توانند شماره جدید این فصلنامه را به بهای 6 هزار تومان از کتابفروشی‌ها تهیه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها