دوشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸
حاجی‌شریف: عمده غلط‌های قرآن کریم هنگام چاپ رخ می‌دهد/برخی ناشران ورشکسته برای سودجویی به چاپ قرآن اقدام می‌کنند!

احمد حاجی‌شریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن کریم در پیش‌همایش «گذری بر سی سال تلاش جهادی در حوزه نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم» گفت: عمده غلط‌های قرآن کریم هنگام چاپ رخ می‌دهد زیرا قرآن‌هایی که برای صدور مجوز به سازمان دارالقرآن کریم ارسال می‌شود از سوی 60 مصحح قرآنی بررسی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پیش‌همایش «گذری بر سی سال تلاش جهادی در حوزه نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم» صبح امروز دوشنبه (28 دی‌ماه) با حضور احمد حاجی‌شریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن کریم و مهدی خدایی، کارشناس روابط‌ عمومی سازمان دارالقرآن کریم در محل این سازمان برگزار شد. 
 
حاجی‌شریف گفت: همزمان با سی‌امین سالروز تاسیس معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن کریم همایش «گذری بر سی سال تلاش جهادی در حوزه نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم» برگزار می‌شود. در این همایش از برخی از ناشران تهرانی و قم قدردانی می‌شود، همچنین از سه مصحح خانم، یکی از کارشناسان معاونت در تصحیح و پیشبرد امور قرآنی و یکی از خوشنویسان قرآنی تجلیل می‌شود. در این همایش از مترجم پیشکسوت قرآن و از نخستین ناشر و کتابفروش قرآنی قدردانی می‌شود. 
 
بیش از 300 هزار جزء قرآن تصحیح شده است

وی در بیان اقدامات سی ساله این معاونت و سابقه تاسیس آن گفت: در این مدت سی‌ سال، 838 ناشر قرآنی از این معاونت مجوز چاپ قرآن گرفته‌اند که از این میان 536 ناشر 30 جزء کامل قرآن را چاپ کردند. در طول فعالیت معاونت چاپ و نظارت قرآن کریم در این سازمان 395 هزار و 300 جزء قرآن تصحیح و مجوز 8 هزار و 608 کتاب قرآنی کمک‌درسی صادر شده است. همچنین 158 میلیون و 234 هزار و 100 نسخه قرآن با مجوز این معاونت از سوی ناشران منتشر شده است 
 
حاجی‌شریف با اشاره به فعالیت 60 مصحح قرآنی در سازمان متبوع خود گفت: مصححان فعال در این سازمان فارغ‌التحصیلان رشته‌های علوم قرآنی، ادبیات عرب، طلاب سطح دو حوزه علمیه و حافظان قرآن هستند که در حین کار دوره‌های آموزشی تخصصی در حوزه کتابت و علامت‌گذاری، تاریخ قرآن و ادبیات عرب هم تدریس می‌شود. همچنین بیشتر مصححان این سازمان را بانوان تشکیل می‌دهند و هر قرآن از سوی 5 مصحح تصحیح می‌شود. 
 
فعالیت 260 ناشر قرآنی در استان قم

این مقام مسئول درباره وضعیت چاپ و مجوز قرآن در استان قم نیز گفت: استان قم دارای 260 ناشر قرآنی است به همین دلیل از سال 1386 اداره نظارت و چاپ قرآن در سازمان تبلیغات اسلامی این استان تاسیس شد تا امر صدور مجوز و چاپ قرآن با سهولت انجام شود. 
 
حاجی‌شریف در ادامه سخنانش به برخی اشکالات در ترجمه قرآن اشاره کرد و گفت: یک مترجم قرآن باید ویژگی‌های زیادی برای ترجمه قرآن داشته باشد. مرحوم استاد مهدی الهی قمشه‌ای، بنیانگذار شیوه ترجمه قرآن در ایران بود. البته اشکالاتی بعد از 60 سال از ترجمه ایشان به انشاء و علم به آن رسیده است که این امر تنها نیازمند یک ویراستاری تخصصی در قرآن است. 
 
معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن کریم به چاپ دستخط 77 خوشنویس قرآنی اشاره کرد و گفت: بهترین قرآن‌های منتشر شده متعلق به قرون پنجم تا چهاردهم است و باقی را دستخط خوشنویسان معاصر تشکیل می‌دهد. 
 
وی در ادامه به نوع آموزش روخوانی قرآن در مدارس اشاره کرد و گفت: سالانه یک هزار و 200 میلیارد تومان به معلمان قرآن پرداخت می‌شود اما متاسفانه دانش‌آموزان بعد از فارغ‌التحصیل شدن از دوره متوسطه نمی‌توانند از روی قرآن روخوانی درستی داشته باشند که این متضمن بررسی‌های بیشتر از سوی مسئولان است. 
 
قرآن با قیمت گران به مردم فروخته می‌شود

مهدی خدایی در سخنانی به رونمایی کتاب «سی سال تلاش جهادی» در همایش «گذری بر سی سال تلاش جهادی در حوزه نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم» اشاره کرد و گفت: در این کتاب به فرایند تصحیح قرآن و خطوط مختلف کتابت آن پرداخته شده و در بخش دیگری بانکی جامع از ناشران قرآن در اختیار خوانندگان قرار گرفته است. 
 
کارشناس روابط‌عمومی سازمان قرآن کریم اظهار کرد: مردم ایران در حال حاضر قرآن را با قیمت بسیار گران می‌خرند که این موضوع باید بررسی شود. متاسفانه باید بگویم ناشرانی که در حال ورشکست شدن هستند به چاپ قرآن اقدام می‌کنند، زیرا این محصول فرهنگی و دینی از اقبال بیشتری در بین مردم برخوردار است. 
 
همایش اصلی «گذری بر سی سال تلاش جهادی در حوزه نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم» نهم بهمن‌ماه سال جاری در حوزه هنری برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها