کتاب «عشق و سرنوشت» نوشته فیشر یکی از مهمترین کتابهای نوشته شده در سالهای اخیر در حوزه «روان زیستشناسی» محسوب میشود. این کتاب در مرحله پایانی ترجمه از سوی مهسا فتوحی است.
این مترجم افزود: روانشناسان این حوزه از علم درباره شخصیت و تعریف آن معتقدند که شخصیت به عنوان دستههای مجزای افکار و احساسات تلقی میشود که تمام اعمال فرد را به اصطلاح رنگ میزنند و تحت تاثیر قرار میدهند. البته شخصیت امری بیشتر از زیستشناختی فرد است و مرکب از دو گونه اساساً متفاوت که یا خصیصهای هستند و دیگری که سرشتی محسوب میشوند.
فتوحی که پیشتر کتاب «کودکتان با رفتارش چه میگوید» را از آندرا کلوپ به فارسی ترجمه کرده ادامه داد: مهمترین بخش محتوایی کتاب در برگیرنده تبیین خصایص شخصیتی فرد و ارتباط آن با تجربیات زندگی هر فرد است؛ چیزهایی مثل بازیهای دوران کودکی، ارزشها و علایق والدین، اینکه مردم جامعه به فردی چگونه عشق یا نفرتشان را ابراز میکنند، دوستان و بستگان فرد چه چیزی را به عنوان ادب در نظر میگیرند یا چه چیزی را خطرناک یا هیجانانگیز میدانند و چگونه عبادت میکنند.
به گفته این مترجم، بیشمار عوامل فرهنگی دیگر با هم جمع میشوند تا مجموعه منحصربهفرد خصایص شخصیتی یک فرد در حوزه تشخص فردی یا اجتماعی را بسازند.
وی افزود: درست مطابق با تعریف اورتگا گاست، فیلسوف اسپانیایی که تعریفش در این حوزه عبارت است از «من هستم» به اضافه اوضاع و احوالم که منشا ورود به بحث بنیادی «چه کسی بودن یک فرد در حوزه خصوصی و اجتماعی» قلمداد میشود.
نظر شما