جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۲
قرآن کتابی است برای دقت، تدبیر و فهم / نکند به دورانی برگردیم که ظاهر قرآن باشد اما به آن عمل نکنیم

رئیس جمهوری در افتتاحیه سی و دومین دوره از مسابقات قرآن کریم گفت: این کتاب می‌تواند برای زندگی ما سراسر برکت و خیر باشد، در صورتی که باید در آیات قرآن مجید بیندیشیم و تدبر کنیم. آن قرائتی که اندیشیدن با آن نباشد و نخواهیم به اعماق معنا و متون قرآن دست یابیم، فایده‌ای ندارد. ما باید به عمق قرآن مجید دست یابیم و در زندگی خود آثار عملی قرآن مجید را مشاهده کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) سی و دومین دوره از مسابقات قرآن کریم عصر امروز جمعه ۲۵ اردیبهشت ماه با حضور حجت‌الاسلام سید حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و جمعی از سفرای کشورهای اسلامی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی آغاز شد.

حجت‌الاسلام روحانی در ابتدای این مراسم ضمن تبریک عید بزرگ بعثت پیامبر عظیم الشان اسلام گفت: قرآن مجید به عنوان کتاب آسمانی، کتاب نور و هدایت برای ما مسلمانان است. قرآن رحمتی برای همه آنهایی است که می‌خواهند حق و حقیقت را بیابند. گرچه در امم سابق هم خداوند کتب آسمانی بر آن‌ها نازل کرد و آن‌ها هم مسیر هدایت انسان‌ها را تعیین کردند و خود قرآن هم مصداق آن کتاب‌هاست اما قرآن ویژگی خاص خود را دارد.

وی ادامه داد: تنها کتابی که به عنوان کتاب آسمانی توانسته از دست تحریف و تغییر مصون بماند قرآن مجید است. متاسفانه دیگر آثار وحی در طول تاریخ مورد دستبرد تحریف گران قرار گرفته‌اند. اما قرآن مجید آن کتابی است که از ناحیه خداوند و با جهاد مسلمانان به‌‌ همان گونه که بر قلب مبارک پیامبر نازل شد امروز در اختیار ماست.

وی افزود: حتی نحوه جمع قرآن و ترتیب صور قرآن هم طبق نقل‌های متعدد تاریخی به دستور پیامبر اسلام بوده است. اینکه امروز در دنیای اسلام و جهان اسلام راجع به متن قرآن در میان مسلمان‌ها هیچ اختلافی وجود ندارد و همه متن واحدی را می‌یابیم و قرائت می‌کنیم یکی از نعمت‌های بزرگ پروردگار بر ما مسلمان‌هاست.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه یکی از مسائلی که باعث اتحاد و وحدت در میان مسلمان‌ها شده این است که خوشبختانه همه مسلمانان قرآن را به زبان وحی و عربی قرائت می‌کنند، گفت: اگر هر گروه و ملتی با زبان خود قرآن را قرائت می‌کرد آثار وحدت و اتحاد مثل امروز در میان مسلمان‌ها مشاهده نمی‌شد.

وی اضافه کرد: قرآن کتابی است به عنوان کتاب مبارک. کتابی که سراسرش خیر و برکت برای جامعه انسانی و به ویژه جامعه اسلامی است. قرآن خود به عنوان کتاب مبارک از خود یاد می‌کند. این کتاب، کتابی برای پیروی و تبعیت است. با تبعیت قرآن، تقوا و پاکدامنی جامعه مورد رحمت خداوند قرار می‌گیرد.

وی با تاکید بر عمل به قرآن بیان کرد: اگرچه نگاه به قرآن و خواندنش عبادت است و حفظ آن ارزش والایی است اما آنچه مهم است این است که ما باید از قرآن پیروی کنیم. باید آیات قرآن مجید را در زندگی و جامعه‌مان مشاهده کنیم. آن زمان است که ما مورد رحمت خداوند قرار می‌گیریم.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه قرآن برای دقت و تدبیر و فهم در آن نازل شده است، گفت: این کتاب می‌تواند برای زندگی ما سراسر برکت و خیر باشد، در صورتی که باید در آیات قرآن مجید بیندیشیم و تدبر کنیم. آن قرائتی که اندیشیدن با آن نباشد و نخواهیم به اعماق معنا و متون قرآن دست یابیم، فایده‌ای ندارد. ما باید به عمق قرآن مجید دست یابیم و در زندگی خود آثار عملی قرآن مجید را مشاهده کنیم.

وی افزود: قرآن مجید ویژگی دیگری دارد و آن این است که اگر همه کتب آسمانی برای هدایت بودند و قرآن نیز برای هدایت همه مسلمین است، اما قرآن کتاب معجزه پیامبر است. از زمانی که قرآن بر پیامبر نازل شد و آن را به مردم تعلیم دادند، از‌‌ همان روز جهانیان، عالمان، متفکران را دعوت به تحدی کردند چون هیچ کس قادر نیست کلامی را به زیبایی ظاهری و باطنی همانند قرآن بیاورد.

رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: قرآن کتاب معجزه پیامبر و فخر و افتخار برای همه ما مسلمانان است. ما افتخار به تلاوت و حفظ قرآن می‌کنیم. قرآن خوانی و قرآن دانی یک فخر برای ما مسلمان‌هاست.

وی با بیان اینکه برای جوامع اسلامی باید یکی از شاخص‌های خواندن صحیح قرآن باشد افزود: یکی از شاخص‌های علمی و فرهنگی ما باید درک معانی و حفظ قرآن باشد.

وی افزود: البته ما شاخص بالاتری را نیاز داریم و آن عمل به قرآن در جوامع اسلامی است. قرآن آنچه از ما می‌خواهد در ‌‌نهایت چیست؟ تقوا، وحدت، اتحاد، الفت با یکدیگر، دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر، عبادت حق، نماز، روزه و حج در میان مسلمان‌هاست. جامعه‌ای که با شوق اداره شود و اثری از ظلم در آن نباشد. پیروی از قرآن یعنی اجرای فرامین قرآن.

به گفته حجت‌الاسلام روحانی، محققان، صاحب نظران و برنامه‌ریزان برای جوامع اسلامی باید شاخصی برای اجرای قرآن درست کنند. این معیاری است که نشان می‌دهد در یک جامعه صداقت و راستگویی در چه حد در جامعه اسلامی وجود دارد؟ شاخصی که نشان دهد در جامعه اسلامی و در میان مسلمان‌ها ادای امانت در چه حد وجود دارد؟ شاخصی که نشان دهد در جامعه اسلامی فساد و مبارزه با فساد در چه حدی وجود دارد؟ جامعه‌ای که در آن رشوه و ربا وجود دارد یا نه؟ جامعه‌ای که در آن فقر وجود دارد یا نه؟ جامعه‌ای که علم در آن ارزش دارد یا نه؟ جامعه‌ای که مسابقه برای خیرات در آن وجود دارد یا نه؟

رئیس قوه مجریه در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: نکند به دوران و زمانی برگردیم که در جامعه ما ظاهر قرآن و تجلیل از قرآن حاکم باشد اما عمل به قرآن وجود نداشته باشد. قرآن مبارک است و هر گروه و جامعه‌ای که به متن قرآن عمل کند به خیر و نیکی برکت دست می‌یابد. نکند در شرایطی قرار بگیریم که دیگران و غیر مسلمان‌ها در عمل مفهوم به قرآن از ما پیشی بگیرند!

وی تاکید کرد: مبادا روزی فرا برسد که قرآن ما را به علم دعوت کرده اما ما از علم فاصله بگیریم و دیگران به علم نزدیک شده باشند. نکند در شرایطی قرار بگیریم که دوستی و صفا و صمیمیت در جامعه‌های دیگر حاکم شود و ملت‌هایی دیگر در کنار هم اتحادیه تشکیل دهند و قانون اساسی واحد تشکیل بدهند و تفرقه میان ما بیشتر و بیشتر شود.

رئیس جمهوری با بیان اینکه آنچه امروز برای ما اهمیت دارد عمل به قرآن مجید و اجرای آیات در زندگی فردی و خانوادگی ماست، گفت: نکند اجناس تقلبی در کشور ایران رواج داشته باشد و در کشورهایی دیگر تقلب و فساد در آن راه نداشته باشد.

وی گفت: معیار ما باید عمل به قرآن مجید در زندگی، خانه، خانواده، روزنامه، کتاب، سایت و... باشد. نکند دیگران خبر راست بگویند و ما خبر دروغ! اسلام یعنی صداقت و برادری. اسلام یعنی مدارا. اسلام یعنی دست همدیگر را گرفتن و خشونت از جامعه رخت بربستن. آیا اگر ما برای تفقد منطقه‌ای خودمان بر سر همسایه خود بمب و موشک ریختیم می‌توانیم ادعای قرآنی و اسلامی بودن داشته باشیم.

وی افزود: اگر به جایی کمک به فقرا به خشونت گرایان و تروریست‌ها پول دادیم آیا ما اسلامی و قرآنی عمل کردیم. امروز دنیای اسلام نیاز به قرآن و عمل به آن، بعثت پیامبر و اجرای سیره آن دارد.

حجت الاسلام روحانی با تاکید بر اینکه نکند زمانی فرا رسیده باشد که از اسلام فقط نامش و از قرآن فقط نشان، رسمش و کتابتش در میان ما باقی مانده باشد، گفت: اگر این گونه شود، روزی می‌شود که ساختمان‌های بسیار زیبا و قشنگ به عنوان مسجد در میان ما هست و از هدایت خبری نیست. نکند روز فرا برسد که آن‌ها که در مسجد و کنار خانه خدا با هم اجتماع می‌کنند در کنار همه سازندگان مساجد بدترین انسان‌ها روی زمین باشند.

وی ادامه داد: نکند روزی برسد که در شامات، عراق، یمن و... گروهی به عنوان خشونت‌طلبان بر جان مسلمان‌ها ابیفتند و ما مسلمان‌ها ساکت و نظاره‌گر در برابر آن‌ها باشیم. اگر می‌خواهیم قرآن برای ما مبارک و برکت داشته باشد باید از قرآن تبعیت و پیروی کنیم.

رئیس جمهوری در پایان سخنانش تاکید کرد: شاخص در جامعه ما باید اجرا و عمل به قرآن باشد. ما باید به قرآن، خواندن و حفظ و اجرای آن افتخار کنیم. آن زمان است که می‌توانیم بگویم بعثت پیامبر و تولد قرآن برای ما مسلمانان برکت و خیر و راهی برای نجات جوامع اسلامی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها