در نشست «تصویرگران نسل چهارم» مطرح شد:
فقدان متن خوب و قابل توجه برای خردسالان/ افت کیفیت تصاویر با ضعف چاپ کتابها
کاظم طلایی، مدیر نشر طلایی در نشست «تصویرگران نسل چهارم» گفت: مشکل اساسی در حوزه کتاب کودک و خردسال فقدان متن خوب و قابل توجه است. متنها بسیار ضعیف است و نمیتوان برای آنها تصویرسازیهای خوبی انجام داد.
محدثه قربان در این نشست از چگونگی گرایشش به سمت تصویرگری کتاب کودک سخن گفت و افزود: علاقه من به تصویرگری در دوران هنرستان ایجاد شد. ابتدا فکر میکردم که در آینده گرافیست خواهم شد اما در همان دوران به تدریج به تصویرسازی کتاب کودک علاقهمند شدم. البته بیشتر علاقه من به تصویرسازی برای گروه سنی خردسال یعنی یکتا سهسال است.
وی با اشاره به تکنیکهای مختلف موجود در تصویرگری گفت: چندسالی است که در تصویرسازی کتابهای کودک از تکنیک دیجیتال استفاده میکنم. زیرا از بچگی عاشق انیمیشن بودم. اغلب بچهها به این تکنیک علاقهمند هستند و میتوانند با آن همزادپنداری کنند. البته متاسفانه کیفیت چاپ کتابهای کودک و نوجوان بسیار ضعیف است. ما تصاویر بسیار خوبی داریم که در زمان چاپ کیفیتشان را از دست میدهند و کیفیت تصویرگری کتاب را واقعا کاهش میدهند.
فضاهای خالی و سفید در کارها و تصاویر من بسیار زیاد است و برخی ناشران فکر میکنند که من در واقع دارم کمکاری میکنم در حالی که آنها نمیدانند که بچههای خردسال این تصاویر را بیشتر میپسندند اولین کتاب من «پیشی کوچولو» بود که در سال 83 منتشر شد. من برای تصویرسازی این کتاب استرس زیادی داشتم زیرا اولین کارم بود. همچنین نویسندهای که با آن کار میکردم مریم هاشمپور بود که او نیز اولین کتابش را مینوشت.
قربان در ادامه در پاسخ به این سوال که فضاهایی مورد نیاز برای تصویرسازی کتابها چگونه در ذهنش ایجاد میشود، گفت: من خودم را جزو کودکان یک تا سه سال میدانم اگر داستان کتابی جدی باشد کار کردن تصویر آن کتاب برایم سخت میشود زیرا دوست دارم در تصویرسازی کتابها تا جایی که میشود از تخیل استفاده کنم. در نتیجه با استفاده از تخیلم برای کتابها تصویرسازی میکنم. البته فضاهای خالی و سفید در کارها و تصاویر من بسیار زیاد است و برخی ناشران فکر میکنند که من کمکاری میکنم در حالی که آنها نمیدانند که بچههای خردسال این تصاویر را بیشتر میپسندند.
وی در ادامه به نخستین کتابش اشاره کرد و گفت: زمانی که میخواستم نخستین کتابم را تصویرسازی کنم استرس زیادی داشتم. این کتاب «پیشی کوچولو» بود و در سال 83 منتشر شد. نویسنده این کتاب مریم هاشمپور بود که او نیز نخستین کتابش را تجربه میکرد.
این تصویرگر در پایان به آثار استاد مکتبی اشاره کرد و گفت: استاد مکتبی از جمله الگوهای من در تصویرسازی است و من همیشه طراحی و رنگآمیزیهای او را در کتابهایش بسیار دوست دارم.
کاظم طلایی: متن خوب و قابل توجه برای خردسالان نداریم
کاظم طلایی نیز در این نشست با بیان سخنانی درباره تجربیات مختلفش در حوزه تصویرسازی کتابهای کودکان و نوجوانان گفت: دنیای تصویرسازی دنیای بسیار بزرگی است که در آن میتوان تجربیات متفاوتی به دست آورد در واقع تصویرسازی برای هر کتاب حاوی یک دنیا تجربه متفاوت برای تصویرگر است.
مدیر نشر طلایی ادامه داد: مشکل اساسی که در حوزه کتاب کودک و خردسال وجود دارد فقدان متن خوب و قابل توجه برای خردسالان است. متنها بسیار ضعیف است و نمیتوان برای این متنها تصویرسازیهای خوبی انجام داد.
نظر شما