شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶
دبیر علمی همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری : پیوستن ایران به کنوانسیون های بین المللی «کپی رایت» بررسی علمی می شود

دبیر علمی پنجمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی ، هنری و حقوق مرتبط گفت: ایران جز معدود کشورهای دنیا است که قوانین گذشته را حفظ کرده و عضو هیچ معاهده بین المللی در زمینه کپی رایت نشده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،محمود صادقی درخصوص اهداف و دستاوردهای این همایش در گفت: این همایش از سلسله همایش های سالانه وزارت ارشاد به حساب می آید و هدف از برگزاری آن با توجه به زمینه های قبلی برای پیوستن ایران به معاهدات و کنوانسیون های بین المللی «کپی رایت» یا «حق مولف» این است که ارزیابی علمی صورت بگیرد، پیامدهای مثبت و منفی و به تعبیری چالش ها فرصت و هزینه ها و فایده های الحاق به این معاهدات در فضای علمی بررسی شود تا در نهایت بتوان به مراجع ذیربط دیدگاهی برای الحاق یا عدم الحاق به این معاهدات ارائه داد.  

صادقی در مورد تاثیرگذاری همایش هایی  از این دست بر حمایت بین المللی از مالکیت آثار ادبی و هنری نیز گفت: برگزاری همایش به صورت مستقیم تاثیری در حمایت بین المللی از حقوق مالکیت ادبی و هنری ندارد بلکه امکانی را برای تبادل و بحث و بررسی فراهم می آورد.

وی ادامه داد: در این همایش می توان شفاف سازی کرد، دیگاه های علمی و انتقادی را مطرح نمود تا با طرح نظرات منتقدین و مدافعین مشخص شود در صورتی که ایران به معاهدات بین المللی بپیوندد چه منافع و محدودیت هایی در بخش فرهنگ و ادب به وجود خواهد آمد.

این استاد دانشگاه افزود: برگزاری همایش این چنینی به ایران کمک می کند تا ابعاد مختلف پیوستن به معاهدات بین المللی و قوانین به روز را بررسی کند.

صادقی در ادامه گفت: سال ها است که لایحه ای برای حمایت از حقوق مالکیت ادبی و هنری در دست بررسی بود که سال گذشته در دولت نهایی و سپس از طرف دولت به مجلس تقدیم شد.

وی ادامه داد: یکی از بحث های مهم در اصلاح قوانین این است که آیا دامنه حمایت از آثار ادبی و هنری توسعه پیدا کند یا خیر؟این همایش کمک می کند که ما بتوانیم وجوه مثبت و منفی توسعه قلمرو حمایت را بررسی کنیم.

پنجمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با محوریت حمایت بین المللی از آثار ادبی و هنری، فرصت ها و چالش ها در روز دوشنبه 14 اردیبهشت‌ماه با حضور وزرای فرهنگ و دادگستری و جمع کثیری از فعالان این عرصه از ساعت 8:30  در تالار وحدت برگزار می شود.


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها