حضور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در غرفه «ایبنا»
علاقهمند کردن مردم به مطالعه باید از دوران کودکی آنها آغاز شود
محمود آموزگار، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ضمن بازدید از بخشهای مختلف دوازدهمین نمایشگاه یاد یار مهربان، در غرفه «ایبنا» حضور یافت و گفت: علاقهمند کردن مردم به کتابخوانی باید از دوران کودکی آنها صورت بگیرد؛ متأسفانه در این زمینه کار جدی از سوی وزارت آموزش و پرورش نمیبینیم.
وی ضمن تأکید بر این نکته که وقتی یک رویه اتخاذ میشود باید دوام داشته باشد چرا که یکی از شاخصهای انصاف، دوام است توضیح داد: در صورت رعایت نشدن انصاف در چیدمان غرفهها، ممکن است حق برخی ناشران ضایع شود؛ به طور مثال امسال حق غرفههایی که قرار بوده براساس روال سابق به صورت الفبایی در ردیفهای جلوتر قرار بگیرند، به دلیل اتخاذ روش جدید (قرعهکشی) ضایع شده است. بنابراین، پیشنهاد میکنم اجرای این روش جدید به منظورعدالت و رعایت انصاف دوام داشته باشد.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ادامه داد: نمایشگاه یاد یار مهربان مانند سایر نمایشگاهها مشکلات و مسائل خاص خود را دارد اما ویژگی منحصر به فرد آن یعنی جامعه هدفش (دانشآموزان) آن را از سایر نمایشگاهها متمایز کرده است؛ وقتی صحبت از افزایش سرانه مطالعه در کشور میشود باید زمینه برای افزایش تقاضای کتاب فراهم شود.
آموزگار در ادامه سخنانش اظهار کرد: اینجا سوال پیش میآید که اگر تعداد توزیعکنندگان کتاب در کشور به اندازه کافی باشد آیا باز همه سراغ کتاب میروند؟ پاسخ خیر است؛ چرا که ابتدا باید تقاضای کتاب افزایش یابد.
وی بیان کرد: باید مردم را از کودکی به مطالعه علاقهمند کرد چرا که در این صورت، کتاب تا پایان زندگی افراد، با آنها همراه خواهد بود؛ تحقق این موضوع از وظایف وزارت آموزش و پرورش و خانوادههاست. به نظرم تاکنون در این زمینه از سوی وزارت آموزش و پرورش اقدام جدی دیده نشده است.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران افزود: باید یک برنامهریزی جامع و دقیق برای چگونگی مأنوس کردن دانشآموزان با کتاب وجود داشته باشد؛ این اقدام از مسئولیتهای وزارت آموزش و پرورش به شمار میآید.
آموزگار با بیان اینکه نمایشگاه یاد یار مهربان بخشی از نیازهای مدارس را مرتفع میکند، توضیح داد: وقتی به نمایشگاه یاد یار مهربان مینگریم احساس میکنیم این نمایشگاه آن غفلتی که از سوی وزارت آموزش و پرورش نسبت به ایجاد انس و الفت دانشآموزان با کتاب ایجاد شده است، یادآوری میکند و میکوشد این خلأ را جبران کند.
وی در پایان سخنانش گفت: ملت ما جزءتمدنهایی به شمار میآید که مسائل خود را با قصه مطرح میکرده است. بنابراین، منابع قوی و تصویرگران قوی و غنی در این عرصه داریم که موفقیتهای بزرگی به ارمغان آوردهاند. اما ناشران ما به دلیل گذران زندگی و به دلیل ارزان تمام شدن فعالیتها، به ترجمه آثار خارجی رو آوردهاند؛ ممکن است در کوتاهمدت این اقدامات برای ناشران راهگشا باشند اما در درازمدت به ذخیره موجود در تمدن ایرانی ـ اسلامی لطمه وارد میکند.
دوازدهمین نمایشگاه یاد یار مهربان اول بهمنماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل دائمی نمایشگاههای تخصصی شهرداری تهران افتتاح شده است. این نمایشگاه تا هفتم بهمنماه میزبان علاقهمندان به کتاب بهویژه دانشآموزان مقاطع تحصیلی مختلف است.
نظر شما