ارل ببی اندیشمندی است که تمامی تالیفاتش با تمرکز بر مسائل بر جامعهشناسی نوشته شده است. وی اینبار در کتاب جدید خود با عنوان «درآمدی بر جامعهشناسی علمی انتقادی» مسائل امروز بشری مانند فقر، گرسنگی و جرایم را سوژه تالیف قرار داده و سعی کرده است تا تفکر نوینی را تولید کند.
کتاب حاضر که با ویرایش دوم و برگردان محمدحسین پناهی روانه بازار کتاب شده است، در 10 فصل به بررسی ابعاد تازه مسائل اجتماعی در جهان مدرن پرداخته است.
ببی، در این کتاب و در فصل نخست تلاش کرده است تا به جامعهشناسی و قلمرو آن بپردازد و نظریه و پژوهش و همچنین پرسش و پاسخهای جامعهشناختی را در اختیار خوانندگان قرار بدهد.
وی «هویت انسان» را در فصل دوم بررسی کرده است و در آن با پرسش «شما کیستید؟» به پایگاه و نقش ، عقاید و هویت و توصیف دیگران از ما همت گمارده است.
«گروهها» و در ادامه «سازمانها» از جمله مسائلی است که نویسنده آنها را در دو فصل سوم و چهارم از نظر گذرانده و در ادامه به «نهادها» رسیده است. در این فصل الزامات نهادی، اجزای نهادها، تداوم نهادها به وسیله انگیزشهای شخصی و تغییر نهادها در اختیار خوانندگان این کتاب قرار گرفته است.
«فرهنگ و جامعه» با مباحث زیرمجموعه خود مانند فرهنگ و جامعه در کنار «نابرابری» و کارکردهای فقر مطالب فصل های ششم و هفتم را به خود اختصاص داده است.
«آزادی یا نظم» و «تغییر اجتماعی» سرآغاز بحثی است که ببی آنها را در فصلهای هشتم و نهم پی گرفته است و در آن انحرافات اجتماعی، کنترل اجتماعی و آزادی را بررسی کرده است.
خوانندگان در ادامه مطالعه کتاب « درآمدی بر جامعهشناسی علمی انتقادی» «تصویر جهانی» را در فصل پایانی این کتاب مطالعه میکنند و با محصولات سطح جهانی، نظامهای سطح جهانی و تنافض جامعهشناختی آشنا میشوند.
انتشارات دانشگاه علامهطباطبایی کتاب «درآمدی بر جامعهشناسی علمی انتقادی» را در 260 صفحه، با قیمت 10هزارتومان منتشر کرده است.
نظر شما