دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰
«میان‌رشتگی در معماری و مهندسی» از سپهر اندیشه سربرآورد

انتشارات سپهر اندیشه کتاب «میان‌رشتگی در معماری و مهندسی (مدیریت پروژه‌های سازندگی)» را با منصور متین روانه بازار نشر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نخستین چاپ کتاب «میان‌رشتگی در معماری و مهندسی (مدیریت پروژه‌های سازندگی)» نوشته استفن ایمیت و ترجمه منصور متین، در 10 فصل از سوی انتشارات سپهر اندیشه به بازار نشر عرضه شده است.
 
در پنج فصل نخست کتاب «لایه‌های ارتباطی»، «ارتباطات»، «اعتماد»،‌ «بحث و گفت‌و‌گو» و «بافت پروژه» به مباحثی مانند مبانی تعامل گروهی،‌ اعتماد در سازمان‌های موقت پروژه،‌ کارگاه‌های تسهیلی و بسیج فکری و رویکرد‌های خلاق چالش‌های عملی پرداخته شده است.
 
تعامل گروهی در میان‌رشتگی
نویسنده در فصل نخست کتاب به نقل از (پول و هیروکاوا) تحقیقات درباره تعامل گروهی را فرایندی که درک تمامیت آن دشوار است توصیف کرده و نوشته است: «تعاملات دست‌اندکارانی که در معرض تاثیرات روانی،‌ اجتماعی و محیطی هستند،‌ موجب دشواری تحقیق در این موضوع آن هم در فضای زنده کاری شده است. بیشتر تحقیقات تجربی درباره تعامل گروهی و ارتباطات بر موضوع رضایت گروه متمرکز است که آن‌هم در قالب گروه‌‌های آزمایشی و به‌طور معمول گروه‌های دانشجویی انجام شده است. مطالعات مربوط به‌طور تکراری به دریافت‌های ذهنی اعضای گروه‌ها بعد از ملاقات گروهی یا احساسات ایشان در شرایط و موقیعت‌های خاص می‌پردازد.»

در ادامه این فصل در مبحثی با عنوان «بسیج فکری و رویکرد‌های خلاق» مولف به نقل از «اسبُرن» آورده است: «‌بسیج افکار را به‌عنوان یکی از فنون تصمیم‌گیری گروهی مطرح کرد و نظرش این بود که بسیج افکار به خلاقیت و نوآوری گروهی کمک می‌کند.»

بسیج فکری چیست؟
«استفن ایمیت» در بخش دیگری از کتاب در تشریح مقوله بسیج فکری اشاره کرده که بسیج فکری،‌ وقتی به درستی و حساب شده انجام شود می‌تواند به انگیزش اعضا و گسترش گروه کمک کند. اصطلاح «بسیج‌فکری» را به‌طور بی‌ملاحظه استفاده می‌کنند که هر نشستی برای بحث درباره مسائل حل نشده را در برگیرد؛‌ یعنی این اصطلاح  به طرز نادرست استفاده می‌شود.  
       
 «بافت پروژه»،‌ «تشکیل سازمان»، «رشد و گسترش»، «آموختن از پروژه‌ها» و «اجرا و پیاده‌سازی» عنوان‌های پنج فصل بعدی کتاب هستند. بافت مدیریت فرایند،‌ گزینش مناسب‌ترین دست‌اندرکاران،‌ رشد و گسترش گروه،‌ یادگیری حین اقدام و اقدام‌کاری و تعامل در کارگاه‌های تسهیلی از جمله مباحث فصل‌های پایانی کتاب است.

بافت مدیریت فرایند
نویسنده در ششمین فصل کتاب درباره بافت مدیریت فرایند توضیح داده است: «در یک دنیای آرمانی،‌ رویکرد‌های مدیریتی و مدل‌های فرانید بایستی در پاسخ به بافت پروژه به کار بسته شوند. یعنی انتخاب مناسبت‌ترین افراد،‌ به کارگیری مناسب‌ترین ابزار‌ها و اجرای مناسبت‌ترین فرایند‌ها.»
 
«ایمیت» در ادامه در تشریح عوامل فردی نیز آورده که‌ نحوه تعامل افراد یا همدیگر، نحوه ایجاد ارتباط ایشان و این که چگونه می‌توانند با همدیگر کار کنند، از ملاحظات اساسی در تمام پروژه‌ها است. ابزار‌ها و فناوران نیز در فصل‌های اول مورد بررسی قرار گرفت؛ با این ادعا که در بین افراد و ابزار‌های مورد استفاده ایشان رابطه هم‌افزایی وجود دارد.      
 
نخستین چاپ کتاب «میان‌رشتگی در معماری و مهندسی (مدیریت پروژه‌های سازندگی)» با شمارگان 500 نسخه در 312 صفحه، به بهای 13 هزار تومان از سوی انتشارات سپهر اندیشه منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها