دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۵
آیت‌الله تسخیری، زبان گویای فرهنگ ایرانی و مکتب تشیع در مجامع جهانی است / شخصیتی که اعتدال را از قرآن آموخته است

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین رونمایی از مجموعه سه‌جلدی «ارج نامه آیت‌الله تسخیری» گفت که این چهره علمی و فرهنگی با حضور منظم و بسیار خود در مجامع علمی و فرهنگی جهانی، زبان گویای فرهنگ ایرانی و مکتب تشیع در جهان است. همچنین محمد نهاوندیان، رییس دفتر رییس‌جمهور نیز در این آیین ضمن توصیف شخصیت آیت‌الله تسخیری با واژه اعتدال، گفت: ایشان اعتدال را از قرآن آموخته است.

 خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) ـ آیین رونمایی از مجموعه کتاب‌های «ارج نامه آیت‌الله محمدعلی تسخیری» پیش از ظهر امروز با حضور و سخنرانی علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد نهاوندیان، رییس دفتر رییس‌جمهور، حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رییس‌جمهور، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و محمود واعظی، مشاور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در حسینیه الزهرا (س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

فقیهی دانشمند و آشنا به تحولات جهان

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: من امروز به این مکان آمده‌ام تا با استادم آیت‌الله تسخیری تجدیدعهد کنم. همچنین از دکتر ابراهیمی ترکمان برای انتشار این سه کتاب و برپایی این مراسم تشکر ویژه‌ دارم، هرچند که باید زودتر از این‌ها از شخصیت علمی و فرهنگی آیت‌الله تسخیری تجلیل می‌شد. این چهره علمی و فرهنگی برجسته، زبان گویای مکتب و مذهب تشیع و فرهنگ ایران در سطح جهان است.

وی افزود: آیت‌الله تسخیری، فقیهی دانشمند، متفکری وسیع و مفسری آشنا با دنیای اسلام و تحولات جهانی است. ما در کشور خودمان کمتر کسی مانند ایشان داریم که با عموم متفکران جهانی از نحله‌های تفکری گوناگون، آشنا بوده و با آنها مراوده فکری داشته باشد.

جنتی در ادامه با اشاره به حضور فعال آیت‌الله تسخیری در محافل علمی و فرهنگی در سطح جهان، گفت: همچنین تاکنون در کشور هیچ متفکر و مبلغی مانند آیت‌الله تسخیری را نداشته‌ایم که به‌اندازه ایشان در محافل فرهنگی و علمی در سطح جهانی شرکت کرده و هم به‌اندازه ایشان میزبان متفکران جهانی بوده باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اظهار کرد: حضور منظم آیت‌الله تسخیری در مجامع فرهنگی و فقهی جهان اسلام ازجمله مجمع الفقه الاسلامی، باعث شد تا اصول مکتب حقه شیعه در همه‌جای جهان مطرح شود و این حضور ایشان را بدل به زبان گویای شیعیان جهان و مردم ایران در این مجامع کرد.

جنتی در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به نقش آیت‌الله تسخیری در تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: تا پیش از تأسیس این سازمان، همه مبلغان فعال در خارج از کشور از موازی کارها خسته شده بودند. ایشان یکی از کسانی بودند که در نامه به رهبری در دهه 70 این مسئله را مطرح کردند و در ادامه نیز از نویسندگان اساسنامه این سازمان بودند.

جنتی در بخش پایانی سخنرانی خود اظهار کرد: آیت‌الله تسخیری در دوران دبیر کلی خود در مجمع تقریب مذاهب اسلامی، در تأسیس دانشگاه این نهاد نقش بسیار داشت و هم با بسیاری از علمای اهل سنت و بزرگان ادیان الهی مدام در تبادل افکار بود. همه این مسائل باعث شد تا ما اکنون یک الگوی عملی و یک اسوه اخلاقی در مدیریت کلان داشته باشیم.


اعتدال را کتاب خدا به ما آموخته است
محمد نهاوندیان، رییس دفتر رییس‌جمهور، یکی دیگر از سخنرانان این آیین بود. او در بخشی از سخنرانی خود گفت: کتاب خدا قرآن به ما آموخته است که برای استقامت در مسیر حق باید مشی اعتدال را داشت. بر این اساس در توصیف آیت‌الله تسخیری فقط یک لغت می‌توان گفت و آن‌هم همین واژه «اعتدال» است و ایشان این مفهوم را از کتاب خدا آموخته است.

وی افزود: آیت‌الله تسخیری همیشه در مسیر اعتدال قرار داشته و دارد. لازمه پایداری بر حق و اصول، اعتدال است و لازمه اعتدال علم. با رفتن مدام در مسیر اعتدال است که می‌توان در عین پایداری بر اصول و عقاید شیعی، عملکرد تقریبی داشت.

نهاوندیان با اشاره به ویژگی آیت‌الله تسخیری در جذب افراد مختلف گفت: آیت‌الله تسخیری با پیمودن مسیر اعتدال کسانی را جذب کرد که وجوه افتراق بسیاری با آنها داشت.

وی افزود: در پشت جریان‌های تکفیری که امروز مشغول زخم زدن به جهان اسلام هستند، ضدیت با اعتدال وجود دارد. آنچه جامعه جهانی از ما انتظار دارد، اعتدال، عقلانیت و تأکید بر نکات مشترک است.

مجموعه سه‌جلدی «ارج نامه آیت‌الله تسخیری» شامل کتاب‌های «اندیشه نامه آیت‌الله محمدعلی تسخیری» به کوشش عبدالمجید میردامادی، «راهنامه و مرامنامه: مروری بر زندگی، مبارزات و خدمات علامه آیت‌الله محمدعلی تسخیری» به کوشش عباس آریا زند و «درخشش اندیشه و جوشش آگاهی» به کوشش محمدرضا شکیبا و محمود واعظی است. گروه انتشاراتی الهدی، ناشر این کتاب‌هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها