به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) شانزدهمین دوره نمایشگاه کتاب ناشران ایران و دوازدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی شب گذشته با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مشهد برگزار و سه كتاب از اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي نيز به عنوان آثار برتر معرفي شدند.
«شناخت تابران توس» تاليف رجبعلي لباف خانيكي، بهزاد نعمتي، محمود بختياري شهري، محمود طغرايي و مجيد لباف خانيكي، كتاب «نام آوران توس» تاليف دكتر محمدجعفر ياحقي و مهدي سيدي و كتاب «فرهنگ و خرد در شاهنامه» تاليف محمدرضا راشدمحصل و طالبي بهعنوان سه كتاب برتر از اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي معرفي شدند.
رجبعلي لباف خانيكي، مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي در اين ارتباط گفت: موضوع تحقيق و پژوهش و نيز انتشار كتاب و مقالات مرتبط با ماموريتهاي اين اداره كل يكي از مهمترين برنامههايي است كه از سوي اداره كل ميراث فرهنگي خراسان رضوي دنبال ميشود و خوشبختانه امسال اين اداره كل موفق به انتشار و چاپ سه كتاب تخصصي شد.
وي افزود: خوشبختانه هر سه كتاب منتشر شده از سوي اين اداره كل بهعنوان كتابهاي برتر معرفي شدند و در همين ارتباط موضوع انتشار كتابهاي مرتبط با حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در استان خراسان رضوي به صورت جدي از سوي اين اداره كل دنبال خواهد شد.
لباف خانيكي گفت:اكنون اطلاعات بسيار زياد و ارزشمندي در آرشيو اين اداره كل موجود است كه توسط كارشناسان صورت پذيرفته و به دليل نبود اعتبار چاپ و منتشر نشدهاند.
در سال جاري علاوه بر سه كتاب مذكور كتاب «كاروانسراهاي خراسان رضوي» تاليف رجبعلي لباف خانيكي، محمود بختياري شهري و بهزاد نعمتي و كتاب «جايگاه سفال هاي آستان قدس رضوي در سفالگري ايران» (چاپ شده توسط آستان قدس رضوي) چاپ و منتشر شده و كتابهاي «سكههاي پيش از اسلام» تاليف فاطمه جهانپور و «معماران و معماري سنتي ايران» تاليف رجبعلي لباف خانيكي و هادي تقيزاده در آستانه چاپ قرار دارد.
كاخ سعدآباد و سلسله نشستهای نگرش و پژوهش بر هنرهای مردمی ایران
کتابخانه مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به برگزاری سلسله نشستهای پژوهشی با حضور استاد هادی سیف اقدام کرده است.
الهام نصرت نظامی با اعلام اين خبر گفت: کلاسهای پژوهشی درباره هنرهای مردمی هر هفته روزهای سهشنبه از ساعت 10 تا 12 به همراه پخش فیلمهای مستند و نمایش عکس با حضور نویسنده و پژوهشگر هنرهای مردمی، استاد هادی سیف در کتابخانه مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار میشود.
مسوول کتابخانه مجموعه سعدآباد افزود: در این سلسله نشستها هنرهای مردمی با موضوعات متعدد شامل نقاشی روی کاشی (نهضت هنری و مردمی نقاشی بر کاشیهای هفت رنگ)، نقاشی قهوهخانه (نهضت خیالیسازان شهره به قهوه خانه) ،نقاشی پشت شیشه (رواج شیشه نگاری در آذین بناهای سنتی)، نقاشی روی گچ (رواج نقاشی دیواری)، نقاشی روی چوب (نقاشی بر روی سقفهای چوبی و درها و پنجرهها)، نقاشی بر پردههای قلمکار (نهضت هنری قرن چهاردهم) مورد نگرش و پژوهش قرار میگیرند.
وی اظهار كرد: کتابخانه مجموعه فرهنگی-تاریخی سعدآباد واقع در مجاورت در ورودی میدان دربند دارای منابع غنی با عناوین مختلف فرهنگی، هنری، تاریخی، صنایع دستی، باستانشناسی و ادبيات است.
علاقهمندان برای آگاهی از این دوره کلاسهای پژوهشی میتوانند با شمارههای 27940499 و 27940509 تماس بگیرند و برای ثبت نام به کتابخانه مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه کنند.
پژوهشگران و محققان میتوانند برای آشنایی بیشتر با کتابهاي موجود در کتابخانه مجموعه سعدآباد به بخش معرفی کتاب در سایت مجموعه به نشانی www.sadmu.com مراجعه کنند.
نظر شما