وی درباره ادعای مهدی خادمی کولایی که در گفتوگو با رسانهها ضمن خبر تالیف کتابی درباره مینیمالیست، عنوان کرده است هدایت اولین مینیمالیست داستان ایرانی بوده، توضیح داد: این کتاب منتشر نشده و من هم که آنرا نخواندهام، پس نمیتوانم درباره آن نظر مستندی بدهم اما اگر سوال این باشد که آیا هدایت نخستین مینیمالنویس ایران است یا نه؟ این موضوع جای بحث دارد.
وی ادامه داد: من درباره مینی مالیسم گفتهها و نوشتههای متعددی دارم. در این موضوع خاص هم صراحتاً نمیتوان گفت صادق هدایت پدر مینیمال فارسی است. البته پیش از این هم کاوه گوهرین در کتابی که با چنین موضوعی نوشته، از سعدی به عنوان نخستین مینیمالیست ایران نام برده بود.
این مدرس داستاننویسی با تاکید بر اینکه برای نظریهپردازی در چنین موضوعاتی، نباید اسیر پیشینهسازی ادبی بشویم، افزود: به هرحال چنین نظریهها جای بحث و بررسی دارند اما همانطور که گفتم هنوز این کتاب منتشر نشده که بتوان درباره آن صحبت کرد.
محمد جواد جزینی، نویسنده، پژوهشگر و مدرس ادبیات داستانی، متولد 1344 در اصفهان است. «کسی برای قاطر مرده گریه نمیکند»، «تابستان پر ماجرا»، «ايل بيسوار»، «آب، باد، آتش»، «نجيب»، «گلستان آتش» و «خداحافظ قهرمان» برخی آثار منتشر شده از این داستاننویس به شمار میآیند.
جزینی در کتاب «داستانک» به تاریخچه حضور این گونه ادبیات داستانی که زیرمجموعه مینیمالیست به حساب میآید. همچنین کتاب «آشنایی با داستانهای مینیمالیستی و پلیسی» هم با موضوع مینیمال به قلم وی از سوی نشر نیلوفر منتشر شده است.
نظر شما