چهارشنبه ۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۷
توقف بخش کتابی جشنواره یا ارزیابی کیفی آثار؟

سعيد بيابانكي، عضو شوراي سياستگذاري هشتمين جشنواره شعر فجر گفت: به بخش كتاب بايد نگاه كيفي شود و علت دیرتر داوری شدن بخش کتابی جشنواره نیز این است که اهمیت و داوری در عرصه شعر از کتاب سال مهم‌تر است؛ این در حالی است که برخی شنیده‌ها از توقف بخش کتابی این جشنواره خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا، خبرها حاكي از اين است كه در آخرين جلسه شوراي سياستگذاري هشتمين جشنواره شعر فجر، اعضای شوراي سياستگذاري اين جشنواره با نظر برخي از شاعران در اين شورا، داوري بخش كتاب را متوقف كرده‌اند.

بيابانكي،‌ عضو شورای سیاستگذاری جشنواره شعر فجر در بخش کتاب در اين باره توضیح داد: ما عجله‌اي نداشتيم، داوري به جشنواره نمي‌رسيد و كار ما هم بايد دقيق انجام مي‌شد. جلسه‌اي هم شنبه هفته آینده با حضور برخي از اعضاي شوراي سياستگذاري در دفتر معاونت فرهنگي وزارت ارشاد انجام مي‌شود تا درباره بخش كتاب جشنواره صحبت كنيم. 

وي در پاسخ به اين پرسش كه « اگر شما مسوول داوري بخش‌هاي مختلف كتاب سال بوديد، با اين وضع طبعاً زماني بيش از يك سال را صرف بررسي آثار مي‌كرديد؟» گفت: داوری كتاب سال جمهوري اسلامي ايران براي ما ملاك نيست. كتابي با نام «خدايان دوشنبه‌ها مي‌خندند» 20 سال پيش چاپ شد و در یک نماز جمعه‌ نيز مطرح شد و همين امر آتشوزي كتابفروشي‌ها و آتش زدن آن كتاب را در پي داشت.

بيابانكي ادامه داد: كتاب محصولي ماندگار است و تأثيرش از شعرهای پراکنده درجامعه بيشتر است. اگر كتابي جايزه بگيرد، تاثيرش تا سال‌ها بعد ماندگار خواهد ماند. تعداد كتاب‌هاي شعر اين دوره نيز زياد بود و ما نمي‌توانستيم در مدت زمان اندك همه‌شان را بررسي كنيم.

بيابانكي در پاسخ به اين پرسش كه «آيا به نظر شما بررسي 40 كتاب شعر زمان‌بر و طولاني‌است و اين 40 نسخه از طريق فراخوان به دبيرخانه هشتمين جشنواره شعر فجر ارسال نشده است؟» گفت: اين 40 نسخه، اول بيش از اين‌ها بود. در واقع ما با داوري به اين 40 نسخه رسيديم و دست آخر اين كتاب‌ها را انتخاب كرديم. كتاب‌ها در بخش‌هاي مختلف نيمايي، سپيد، سنتي و غيره بود و زمان بيشتري را براي بررسي مي‌طلبيد.

اين شاعر در پاسخ به اين پرسش كه «داوري در بخش ادبيات داستاني و فرضا داوري يك رمان 700 صفحه‌اي دشوارتر است، يا يك كتاب شعر 60 صفحه‌اي؟» توضيح داد: به گمانم 60 صفحه شعر داوري دشوارتر و طولاني‌تري دارد. هر شعر دنيايي دارد. نمي‌توانيم حق ديگران را ضايع كنيم. حالا چه اشكالي دارد كه بخش كتاب جشنواره، پس از اختتاميه و چند ماه بعد برگزار شود؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها