محمد حسنزاده،عضو هیات علمی دانشگاه تربیتمدرس و مدیر سالن تولید علم در روز پایانی نمایشگاه کتاب،استقبال از این سالن را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: به نظر من، نمایش دستاوردهای علمی در ایران را نباید به یک دوره زمانی خاص محدود کنیم بلکه باید نمایشگاه دایمی برای به نمایش گذاشتن دستاوردهای علمی ایجاد شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه با اشاره به اینکه، نمایشگاه کتاب تهران،بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است، اظهار کرد: روازنه یک میلیون نفر از این رویداد فرهگی بازدید میکنند، همچنین موضوع علم و فناوری نیز مهمترین اولویت سیاستهای کلان کشور است، به همین دلیل با ایجاد سالن تولید علم برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب، بین علم، فناوری و فرهنگ رابطه برقرار کردیم و در یک رخداد فرهنگی دستاوردهای علمی کشور را به نمایش گذاشتیم.
حسنزاده با بیان اینکه ایجاد سالن تولید در نمایشگاه برای نخستینبار صورت گرفته است افزود: با توجه به این که برخی بازدیدکنندگان با این موضوع و سالن آشنا نبودند، اما پس از گذشت 9 روز از برگزاری نمایشگاه استقبال از این سالن فراتر از انتظار متولیان بوده است،همچنین بازدیدکنندگان از این سالن را تمامی اقشار جامعه تشکیل داده اند.
حسنزاده درباره تعداد عناوین کتابهای به نمایش در آمده در سالن تولید علم اظهار کرد: در این سالن از بین 160 هزار عنوان اثر شاخص منتشر شده در سه سال گذشته، با همکاری متخصصان حوزههای مختلف ده هزار عنوان در 20 حوزه موضوعی انتخاب و در سالن به نمایش گذاشته شده است.
وی کتابهای به نمایش در آمده را کتابهای برگزیده در جشنوارههای مختلف مانند فارابی،آلآحمد،پروین اعتصامی و کتابهای سال و فصل عنوان کرد.
وی درباره بخشهای دیگر سالن تولید علم گفت: در این سالن علاوه بر کتاب، اسناد ملی، علم و فناوری که متشکل از 15 سند است، از نهادهای مختلف حاکمیتی گردآوری و به همراه شناسنامه شان در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.
وی ادامه داد: نقشه جامع علمی کشور،نقشه علمی حوزه سلامت،سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اسناد مربوط به سلولهای بنیادی و نیز اسناد مربوط به دانشگاه اسلامی و مهندسی فرهنگ از جمله اسنادی هستند که در سالن تولید علم گردآوری و در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
حسنزاده در معرفی دیگر بخش های این سالن اظهارکرد: پایگاههای علمی و فناوری از دیگر بخشهای این سالن است که در آن می توان به پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC ) و پایگاه پایاننامههای ایران(ایرانداک) اشاره کرد.
وی نمایش علمی(Science Show) را از دیگر اقدامات در سالن تولید علم دانست و افزود: حضور چهره های علمی و میزگرد علمی در سالن با عنوان نمایش علمی با موضوع پیشرفت علم و فناوری از دیگر اقدامات در این سالن بوده است.
وی«جایگاه انجمنهای علمی در توسعه علمی»،«کامیابی و ناکامیهای شبکههای علمی در ایران»،«تعادل تولید و ترویج علم» و «بازشناسی گسست ارتباط بین دولت،دانشگاه و صنعت» را از جمله نشستهای این سالن عنوان کرد.
مدیر سالن تولید علم گفت: در حوزههای بیستگانه در این سالن کارشناسان مرتبط با هر حوزه در نظر گرفته شده بود تا ضمن برقراری ارتباط با بازدیدکنندگان پاسخ گوی سوالات آنها نیز باشند.
نظر شما