چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۰
سرانه مطالعه در کشور نگران کننده است/ در کشورهای دیگر غرفه کودکان در بهترین جای نمایشگاه قرار می‌گیرد

حجت احدی، مدیر انتشارات دنیای تاتی کاهش قدرت خرید خانواده ها را یکی از دلایل کاهش فروش و به دنبال آن کاهش سرانه مطالعه در کشور در حوزه کودک ونوجوان بیان کرد و گفت: امروزه کتاب در خوشبینانه ترین حالت در اولویت چهارم و پنجم خانوارها قرار گرفته است، مگر آنکه خانواده هایی که اهمیت بسیار زیاد به مطالعه فرزندان خود می دهند از برخی هزینه های خود بزنند و به جای آن به خرید کتاب بپردازند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) احدی با اشاره به این موضوع که انتشار کتاب ارزان از سوی ناشران به دلیل مخارج بالا کاری نشدنی است گفت: انتشارات دنیای تاتی فعالیت خود را از سال 78 به صورت رسمی آغاز کرد و در حوزه نشر کاغذی و نشر الکترونیک و به صورت تخصصی در حوزه کودک و نوجوان فعالیت می کند و از بینانگذاران کتاب الکترونیک در کشور به حساب می آید. 

فعالیت در عرصه کتاب الکترونیک
وی ادامه داد: امروزه در حوزه نشر کتاب الکترونیک برخی همکاران به دلیل نداشتن آگاهی کافی برداشت درستی از مفهوم کتاب الکترونیک ندارند و این در حالی است که بیشتر کشورها امروزه به سمت تولید کتاب‌ها و نرم افزارهای الکترونیکی می روند تا هم با این کار نشر کاغذی خود را کاهش دهند و هم در بحث حفاظت محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای و کمک به لایه اوزون موثر واقع شوند.

مناسب نبودن جایگاه غرفه های کودک
احدی افزود: غرفه دنیای تاتی همانند سال‌های گذشته با استقبال بازدیدکنندگان مواجه شد و آنچه که ما امروز شاهد آن هستیم این است که نشر الکترونیک بیشتر از نشر کاغذی با استقبال مواجه شده است.

مدیر این انتشارات درادامه سخنان خود مشکلات موجود در غرفه های کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب را برشمرد و بیان کرد: مناسب نبودن محل نمایشگاه، دور بودن غرفه کودک و نوجوان از شبستان، عدم اطلاع رسانی درست، عدم تهویه درست غرفه ها و گرمی هوا از جمله مشکلات موجود در غرفه های کودک ونوجوان است و این در حالی است که در کشورهای دیگر بهترین جا را برای برگزاری نمایشگاه به بچه ها اختصاص می دهند اما در کشور ما بدترین قسمت نمایشگاه به کودکان اختصاص می یابد و حوزه کودک در اولویت آخر مسوولان قرار می گیرد. 

احدی افزود: انتشارات دنیای تاتی از همان ابتدا و طی14سال فعالیت خود هدف خود را رسیدگی به علایق و دغدغه های کودک و نوجوان قرار داد تا در آینده، کودکان بتوانند مهارت‌های اولیه برای زندگی را کسب کنند، البته عده‌ای با استفاده از برخی وسایل،اسباب بازی ها و فیلم های خارجی سعی در آموزش این مهارت ها به کودک و نوجوان دارند ولی آنچه شاهدش هستیم این است که بعضی از این وسایل با فرهنگ ایرانی اسلامی ما سازگار نبوده و بعضا کودکان را دچار دوگانگی کرده است. 

احدی اضافه کرد: بحث دیگری که در زمینه کتاب وجود دارد مساله فرهنگ کتابخوانی است و صدا و سیما و مراکز مختلف اطلاع رسانی کشور باید با تبلیغات صحیح این فرهنگ را در جامعه نهادینه کنند چرا که در خوشبینانه ترین حالت، تیراژ کتاب کودک در کشور ما که 70میلیون جمعیت دارد و می‌تواند 10میلیون مخاطب کودک داشته باشد حدودا 5هزار نسخه است. 

مطالعه در کشور کم است
وی سرانه مطالعه در کشور را نگران کننده دانست و گفت: فرهنگ مطالعه در کشور بسیار ضعیف است و خانواده ها باید با تشویق و ترغیب کودکان خود سرانه مطالعه در کشور را افزایش دهند . اگر پدر و مادر در خانه به مطالعه کتاب مبادرت کنند فرزندان آنها هم به این امر تشویق می شوند در غیر این صورت فرزندان هم مانند والدین از کتاب دوری می کنند.

کتاب های پر فروش
احدی درباره کتاب‌های منتشر شده در نشر تاتی توضیح داد: انتشارات دنیای تاتی با 60 عنوان کتاب در حوزه کتاب کاغذی و در حوزه کتاب الکترونیک با30 عنوان اثردر بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور دارد.

وی اظهار کرد: دختری که مو نداشت،چند تا لالایی برا خوابه طلایی، اینجا شهر منه ،مملی وبزش،رسیدن عقربه چاق به ساعت10،آقا مورچه زنبور عسل و کره الاغ،شهر تاتی ،رایانک وهوش بینی تعدادی از عناوین کتاب‌هایی است که در نمایشگاه کتاب در اختیار علاقه‌مندان و بازدید کنندگان غرفه های کودک و نوجوان قرار گرفته است و کتاب های «زنبورعسل و کره الاغ» و« رسیدن عقربه چاق به ساعت» از پر فروش ها هستند.

احدی گفت :کتاب «یک سبد سلامتی» یکی از کتاب‌هایی است که دنیای تاتی با همکاری وزارت بهداشت و درمان به چاپ رسانده ودر اختیار کودکان و نوجوان قرار داده است که هم اکنون در نمایشگاه موجود است.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها