خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- دکتر محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر جمعه 12 اردیبهشت 93 در سالن اصلی سرای اهل قلم بیستو هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پاسخگوی خبرنگاران بود.
رضایی با سپاسگزاری از مسوولان برپایی بیستو هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: برای هر موضوعی عیدی است و عید کتاب در ایران همان «نمایشگاه کتاب» است. فضایی که پژوهشگران و نویسندگان با هم در تعاملاند.
وی با تاکید بر لزوم گسترش خدماترسانی به مردم افزود: بدیهی است که فضای مصلی امام خمینی(ره) به منظور برپایی نمایشگاه کتاب طراحی نشده و مردم در این فضا با مشکلاتی در نوع بهرهمندی از خدمات مواجه میشوند. امیدوارم از سال آینده این نمایشگاه در جایگاه مناسب خود برپا شود و مردم بتوانند خدمات بهتری را دریافت کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام این نکته که ایرانیان در طول تمدن خود هیچگاه بدون قلم و کتاب نبودهاند و کتیبههای تاریخی گویای این حقیقت است اظهار کرد: بسیاری از تمدنها هستند که تنها با بهرهمندی از فرهنگ دیگر کشورها تمدن میسازند اما افتخار ایرانیان این است که ضمن فرهنگسازی، تمدنساز هم بودهاند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مجمع تشخیص مصلحت نظام برنامهای برای بینیاز شدن در امر کاغذ دارد؟ توضیح داد: این وظیفه بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست اما وقتی در بُعد کلی امری چون ترویج کتابخوانی ابلاغ میشود، تهیه الزاماتی چون جوهر، کاغذ، نوآوری در صنعت چاپ و توزیع مناسب از ضروریات است.
صبرم به پایان رسید، خاطراتم را مینویسم
خاطرات دوران دفاع مقدس خود را چه زمانی مینویسید؟ این پرسش خبرنگار دیگری بود که دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به آن گفت: در موضوع دفاع مقدس تاکنون هیچ خاطره یا کتابی ننوشتهام زیرا فضای سیاسی کشور به گونهای است که از خاطرات دفاع مقدس که افتخار ملی بود، سوء استفاده میشود.
وی با اشاره به دوران فرماندهی خود در جنگ تحمیلی افزود: خاطرات بسیاری از آن دوران دارم اما به دلیل برداشتهای جناحی از خاطرات در نگارش آنها تامل کردهام. اصلاحطلبان میگویند چرا جنگ تحمیلی پس از فتح خرمشهر ادامه یافت؟ و اصولگرایان میپرسند چرا امام(ره) جام زهر را نوشید؟ دلایل بسیاری برای هر یک از این سوالها وجود دارد اما به دلایل امنیتی و نظامی نمیتوان پاسخ صریح به همه این سوالها داد. در چنین فضای سیاسی نگران این هستم که دفاع مقدس مردم ما که افتخار ملت ماست بازیچه شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با وجود همه اینها، صبر من هم در حال تمام شدن است و در نهایت به دلیل تحریفات غیرمنصفانه خاطراتم را خواهم نوشت.
«مشاوره کتاب» در نمایشگاه گسترش یابد
رضایی در پاسخ به این سوال ایبنا که در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران چه نکتهای نظر شما را جلب کرد؟ توضیح داد: «مشاوره کتاب» که توسط عدهای از جوانان در سالن یاس نمایشگاه در حال انجام است، فعالیت بسیار پسندیدهای است. محققان میتوانند اثر مورد نظر خود را از طریق جستجوهای اینترنتی بیابند اما عموم مردم امکان چنین جستجوهایی را ندارند. سالانه دهها هزار عنوان کتاب منتشر میشود و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد میکنم بخشهایی را به عنوان «مشاوره کتاب» در نمایشگاه راهاندازی کند.
وی با اشاره به سرگرمیهای متعددی که در سطح نمایشگاه برای دیدارکنندگان وجود دارد تصریح کرد: سرگرمیهایی چون تئاتر و اجرای سرود میتواند خستگی دیدارکنندگان از نمایشماه را بزداید.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پیشنهاد دیگری به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دعوت از افغانستان و تاجیکستان در نمایشگاه کتاب، رویداد بسیار خوبی است. با توجه به اینکه دیپلماسی بدون فرهنگ راه به جایی نمیبرد، پیشنهاد میکنم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کشورهای بیشتری از حوزه زبان فارسی دعوت کند تا شاهد گسترش بیشتر این زبان چون گذشته باشیم.
«شورای عالی انقلاب فرهنگی» کوتاهی کرد
این فرمانده دوران دفاع مقدس در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در حوزه نقد دولت و رویکرد خود به مقوله کتابخوانی گفت: باید فرهنگ نقد در کشور با اصول خود گسترش یابد. بنابراین به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید فرصت دوساله داد و سپس به ارزیابی عملکرد او در عرصه فرهنگ پرداخت. علی جنتی یک فرد فرهنگی است و زمانی که نظر او را درباره فرهنگ جویا شدم گفت: «من زمانی که با آقای روحانی در این باره صحبت میکردم، گفتم که نظر رهبر را بر نظر رییس جمهوری مقدم میدانم» بنابراین اجازه دهیم که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جای خود مستقر شود و سپس عملکرد او را منصفانه نقد کنیم.
وی در مقابل نقد جدی خود را به «شورای عالی انقلاب فرهنگی» ارایه و تصریح کرد: این شورا با وجود اختیاراتی که دارد، هنوز نتوانسته فرهنگی جهادی و انقلابی را در کشور تحقق ببخشد. با درست اجرا شدن وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی، شاهد فرهنگ انقلابی و اسلامی خواهیم بود.
محسن رضایی در پایان گفت: سیاستهای کلی فرهنگ از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام به رهبر معظم انقلاب اسلامی ارایه شده است و با ابلاغ «سند راهبردی فرهنگ» در چند ماه آینده اندیشمندان، محققان، بخش کتاب، شاعران و... با وظایف خود آشنا خواهند شد.
شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۷
نظر شما