شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۲
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - فرهنگ کتابخوانی در ایران امروز، با وجود ارتقای سطح زندگی ایرانیان نسبت به دو دهه قبل، وضعیتی بدتر از دهه های گذشته دارد. مثلاً در اوایل دهه 1370، تیراژ کتابها در جامعه ایران آشکار بالاتر از امروز بود.

در سال های اخیر، کتابهای زیادی در هزار و گاهی هم کمتر از هزار مجلد منتشر شده اند در حالی که مردم جامعه ایران نسبت به دو دهه پیش اتوموبیل های بهتری دارند و برای مسافرت های داخلی و خارجی، هزینه بیشتری می کنند. در اوایل دهه 1370، بسیاری از کتاب ها با تیراژ 5000 نسخه منتشر می شدند و در همان زمان خیلی ها گلایه می کردند که چرا مردم ایران کتاب نمی خوانند. اما الان همان تیراژ هم کاهش یافته و بسیاری از کتاب ها در 1000 تا 1500 نسخه منتشر می شوند.

خبرگزاری کتاب در آیند نزدیک، در گفت وگو با جامعه شناسان و صاحبنظران، مفصلاً به علل "افت تیراژ کتاب در ایران" خواه پرداخت؛ اما عجالتاً برای ترویج فرهنگ کتابخوانی، این سوال را با برخی از نخبگان علمی و فرهنگی کشور مطرح کرده است: "بهترین کتابی که در سال 1393 خوانده‌اید چه بوده است؟"

مهدی گلشنی (استاد دانشگاه
فیزیک و فلسفه)
من در این یک ماهی که از آغاز سال 1393 می گذرد بیشتر وقتم صرف خواندن یا نوشتن مقالات و یا خواندن پایان نامه ها بوده و فرصت نشده که کتاب جدیدی را بخوانم.
محمد قوچانی (روزنامه نگار)سلام.انقلاب مشروطه ایران ویراستار هوشنگ شهابی وونسا مارتین .نشر پارسه.به خصوص مقاله علی قیصری که درباره تکوین قانون مدنی بود .کتاب منتخب مقالات یک همایش در امریکا در پاسداشت سده انقلاب مشروطه است.
محمدمنصور هاشمی (محقق و پژوهشکر)کل عید را گرفتار بیماری یکی از اعضای خانواده ام بودم. البته کتاب هم خوانده ام اما چیزی نبوده که بخواهم مطرحش کنم.
سروش دباغ (محققو
پژوهشگر
فلسفه اخلاق)
کتاب " در جستجوی فضاهای گمشده"، نوشته داریوش شایگان. در سالیان اخیر، آثار داریوش شایگان را مرتب خوانده و دنبال کرده ام، نظیر " افسون زدگی جدید"، " زیر آسمانهای جهان" و " هانری کربن: آفاق تفکر معنوی" . از قضا از هفته پیش دورۀ 12 جلسه ای "بازخوانی آقار داریوش شایگان" را با برخی از دوستان همدل در تورنتو آغاز کرده ایم. اخیرا به لطف دوستی کتاب " در جستجوی فضاهای گمشده" ایشان به دستم رسید، کتاب را با لذت خواندم؛ خصوصا مقالات " در جستجوی فضاهای گمشده" و " واحه ای در لحظه". نکته سنجی های ایشان دربارۀ تفاوت های میان معماری غربی و شرقی برایم تأمل برانگیز بود، همچنین توصیف ایشان از فضای معنوی دفتر « حجم سبز» سپهری را بسیار پسندیدم....
رضا منصوری (محقق فیزیک)معراجنامه ابن سینا
هوشنگ امیراحمدی (استاد
روابط بین الملل)
در میان چند کتابی که این اواخر خوانده ام، کتاب اندرئی تسیگانکوف با عنوان "روسیه و غرب از الکساندر تا پوتین: نقش احترام در روابط بین الملل" را بیش از بقیه جالب یافتم. اولا، این کتاب نظریه های روابط بین الملل را خوب توضیح می‌دهد، مناسبت آنها را برای توضیح روابط بین الملل به بحث دقیق می‌گذارد و نشان می‌دهد که بیشتر آنها برای بیان روابط روسیه و غرب ضعیف هستند. ثانیا، با تفحص دقیق در روابط روسیه با غرب، کتاب نشان می‌دهد که این روابط از سوی روسیه قبل از هر فاکتوری تحت تاثیر هویت فرهنگی روسها و اهمیت آنها به احترام به این فرهنگ از سوی غرب بوده است. بطوریکه هر وقت با روسها با احترام برخورد شده آنها همکاری کرده اند و هر موقع هم که بی احترامی دیده اند دست رد به سینه غرب زده اند. ثالثا، این کتاب در زمان به موقعی منتشر شده است، یعنی در موقعیتی که روسها با غرب روی اوکراین مسئله پیداکرده اند. آنچه برای من بیش از پیش قابل توجه بود، این بود که دیدم بحث نظری نویسنده به مقدار قابل ملاحظه ای به وضعیت رابطه ایران و غرب هم قابل اطلاق است. در واقع، احترام و غرورملی نقش موثری در روابط ایران با غرب داشته و دارند.
امیر محبیان (روزنامه نگار
و تحلیلگر سیاسی)
كتابي كه در سال جدید خواند‌ه‌ام، كتاب بلينك blink نوشته مالكوم گلدول بزبان انگليسي بود از انتشارات پنگوئن.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها