در این برنامه امیر دریادار حبیبالله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز خاطراتی از دوران دفاع مقدس و رشادت دریادلان ارتش جمهوری اسلامی بیان کرد و خسرو معتضد، مورخ و نویسنده جلد نخست کتاب «تاریخ دریانوردی ایرانیان» در باره تاریخچه کنسولگری انگلیس در بوشهر و بخشی از اثرش به سخنرانی پرداخت.
عبدالرحمن برزگر، دبیر نخستین همایش و نمایشگاه ملی دریانوردی ایرانیان و نیروی دریایی در گذر تاریخ نیز هدف از برپایی این نمایشگاه را نشان دادن جایگاه و اهمیت دریا و دریانوردی، سوابق دریانوردی ایرانیان و دستاوردهای توسعهای سازمانهای دریایی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بخشی از سابقه دریانوردی ایران در این نمایشگاه ارایه شده است، اظهار کرد: در نمایشگاه ملی دریانوردی ایرانیان و نیروی دریایی، اقدامات و عملکرد سازمانها و شرکتهای دریایی در عرصه دریانوردی به نمایش گذاشته شده است. نفوذ بیگانگان بر دریاها، معرفی بخشی از ادوات دریایی، بخشی از کشفیات و یافتههای زیردریا و یافتههای دریایی نیز بخش دیگر این نمایشگاه است.
برزگر، کشتی تاریخی پرسپولیس را به عنوان یکی از جاذبههای نمایشگاه یاد شده دانست و گفت: این ساختمان در سال 1858 میلادی تاسیس شد که به کوشش استانداری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر در حال مرمت و بازسازی است.
دبیر نخستین همایش و نمایشگاه ملی دریانوردی ایرانیان این نمایشگاه را شامل سالنهای تاریخ، راهبردی، اهمیت دریا، کتاب و نشریات و دریانوردان مشهور دانست و گفت: این نمایشگاه از امروز تا 20 فروردین سال آینده برای بازدید مردم و مسافران نوروزی از ساعت هشت صبح تا هشت شب برپا است.
وی از تدوین عملیات «حماسه آفرینان نیروی دریایی در هشت سال دفاع مقدس» خبرداد و افزود: زندگینامه ناخدا عباس دریانورد بهعنوان چهره فرهنگی مذهبی و تاثیرگذار در تاریخ دریانوردی ایران وارد کتابهای درسی میشود و عملیات مروارید در آذر 59 نیز با عنوان پیوست کتاب آمادگی دفاعی در حال تدوین است.
مصطفی سالاری، دیگر سخنران همایش ملی دریانوردی ایرانیان و نیروی دریایی در گذر تاریخ بود. وی گفت: عدم اتصال به راه آهن و هشت سال دفاع مقدس موجب شد که این استان جایگاه اصلی خود را در عرصه دریانوردی نداشته باشد و ما در پی احیا جایگاه این استان بر محور حمل و نقل دریایی هستیم. اتصال استان بوشهر به شبکه ریلی در حال انجام است و امیدواریم با حمایت دولت در کوتاهترین زمان محقق شود.
پس از «همایش ملی دریانوردی و نیروی دریایی در گذر تاریخ» نمایشگاهی با عنوان «نمایشگاه ملی دریانوردی و نیروی دریایی در گذر تاریخ» با 9 سالن افتتاح شد. در این نمایشگاه کتابها و نشریات دریایی و دریا به عنوان دروازهای به جهان معرفی میشود.
نظر شما